bedit9
bedit9
bedit8
bedit8
bedit7
bedit7
bedit6
bedit6
bedit5
bedit5
bedit4
bedit4

Vaikka meille kertyy kaikenlaisia sotkukasoja päivittäin - kuten varmasti lähes kaikissa lapsiperheissä - rakastan silti siistiä kotia niin, että ainakin yritän toivottomasta operaatiosta huolimatta pitää meidän kodin mahdollisimman sotkuvapaana.

Jos multa kysyttäisiinkin mun siisteysvinkit, kuuluisivatkin ne näin:

  1. Jokaisella tavaralla tulee olla oma paikkansa.
  2. Tavaraa ei saa hamstrata liikaa.

Jos kuitenkin totta puhutaan, ei me kaikista niistä fiksuista ajatuksista huolimatta olla itse saavutettu ainakaan vielä sitä tilaa, ettei siivouskomeron sisältö kaatuisi päälle, kun ovenraosta yrittää onkia imuria käsiinsä.

Ehkäpä mun paras ja aidoin siisteysvinkkini tällä hetkellä onkin se, että jokainen ylimääräinen tavara ja ei-niin-sisustukseen-sopiva-elementti tulee saada jonkin näköesteen taakse. Kaapin ovien taakse, säilytyskassiin, koriin tai vaikkapa sängyn alle laatikkoon. Näin ainakin kodin yleisilme pysyy siistinä, kun esillä on vain kauniita asioita, vaikkei totuus kaappien sisällä niin ruusuinen olisikaan.

Kun F:n huoneeseen alkoi viime vuonna kertyä pehmolelu toisensa perään, ja kun F:n toivelakanatkin olivat ne Disney-hirvitykset, täytyi olla pakko keksiä ratkaisu sille, ettei hänen huoneensa alkaisi näyttää rösökasalle. Lastenhuoneessa on muutenkin koko ajan leikki jos toinenkin kesken, eikä se mielestäni kaipaa ilmeen pehmennystä lattialla ja sängyllä lojuvista pehmoista.

Kun sitten kävi niin, että vetoketjupäiväpeittoja valmistava Bedit otti meihin yhteyttä, ja tarjosi vetoketjupäiväpeittoa testiin F:n huoneeseen, otin sen kyllä riemuiten vastaan. Ajattelin, että tässä voisi olla ainakin osaratkaisu F:n huoneen siisteydessä.

bedit3
bedit3
bedit10
bedit10
bedit2
bedit2
bedit1
bedit1

Samalla ehdotin Beditille myös yhtä ihan uutta ideaa: Mitä jos he ompelisivat F:n lattialle "säilytyssäkkituolipussin" niin, että sen mitat otettaisiin F:n pehmolelukasan mukaan? Ajattelin, että säkkituolipussin pehmuste tulisi patjan tai varsinaisen sisustyynyn sijaan kaikista F:n pehmoleluista, roolivaaterykelmistä ja varatyynyistä. Näin se imisi sisäänsä kaiken sen kankaisen roinana, jota huone oli pullollaan. Ja toisaalta: F saisi samalla pehmeän paikan lueskella kirjoja ja katsoa telkkaria.

Kun molemmat Zipit/Bedit-tuotteet sitten reilu viikko sitten rantautuivat meille, ja vaikka olin uskonutkin niiden olevan hyvä ratkaisu huoneeseen, oli hämmästykseni silti suuri, kuinka ne muuttivatkaan F:n huonetta paljon rauhallisemmaksi ja siistimmän näköiseksi! Lapset kuitenkin leikkivät koko ajan myös sängyllä, ja tähän asti F:n sänky on petaamisesta huolimatta ollut aina ihan myllätty. Nyt vuode näyttää koko ajan kutsuvalle. Niin ja onhan tuo Vallilan Kettukarkki-kangas vain jotain niin ihanaa.

Vaikka Bedit valmistikin lattiapussin ajatuksella "ei me olla tämmöistä koskaan tehty, joten lopputuloksen onnistumisesta ei olla yhtään varmoja", on se ollut ehkä vieläkin suurempi menestys F:n huoneen kannalta. Miten monta korillista pehmoja ja rooliasuja pussi imeekään sisäänsä! Niin ja F on ottanut säkissä loikoilun itselleen sellaiseksi mieluiseksi hommaksi. Siinä luetaan Prinsessa-lehdet ja kello viisi se roudataan olohuoneeseen Pikku Kakkosen ajaksi.

Kerro nyt sinun omat säilytys- ja siisteysvinkkisi meille muille. Ehkä sulla on joku hyvä säilytysidea jopa kuvattuna ihan omaan blogiisikin niin, että me pääsisimme kaikki kurkkaamaan kuvia siitä!

Jos mielesi tekee Beditin päiväpeittoa tai jopa tuota ainakin meidän käytössä toiminutta lattiapussia, saat tilattu sellaisen nyt -10% hintaan joko Beditin verkkokaupasta (alekoodi: Kolmistaan) tai suoraan Bellapuodista, jossa alehinta lasketaan automaattisesti ilman koodia.

Mukavaa iltaa!

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (19)

20/19 | 

Meillä otettiin mallia kavereilta ja ostettiin roolivaatteille Ikeasta iso pyykkikori. Nyt on helppo kaivaa kulloinkin tarvittava asu ja siivous onnistuu isompienkin näytelmätalkoiden jäljiltä kätevästi.

Pehmolelut latasin toiseen mokomaan ja kannoin varastoon. Lapset saivat valita kukin huoneeseensa ne kolme tärkeintä ja sovittiin, että vaihtamassa saa käydä koska vain. Yllätys, yllätys! Alkuvalinta oli tietysti vaikeaa - kuka lähtee ja kuka jää. Mutta lopulta kukaan ei ole niitä pois pakattuja pehmoja kaivannut, vaan sinne ne jäivät varastoon pakettiin.

Sängyt pitää meillä olla aina pedattuna, vaikka muuten arjessa järjestys horjuukin. Jos ei lapsilla olisi parvisänkyjä, meillä varmaan olisi juuri tuollaiset pussit.

Anne-Mari
21/19 | 

Hei! Mistä tuo valojohto on? Näin House doctorilla vastaavia, mutta mietin että löytyykö mistään halvempaa versiota.

Sanna
24/19 | 

Onpa mahtis idea tuo säkkituolihomma! Tuota vois ehdottaa omillaan yksiöissään asuville tytöilleni, että laittavat varatyynyt- ja peitot tuollaiseen ja siinä on samalla vieraille makoisa loikoilupaikka kun piipahtavat kahville :)

Kirsi
25/19 | 

Aivan loistava idea nuo "lattiasäkit". Pitää pistää korvan taakse kunhan uusi kotimme valmistuu niin tietää millä toteuttaa lastenhuoneeseen istuimet ja saa vierastäkit ym. ylimääräisen piiloon. :)

Jonsbe
26/19 | 

Ihanalta näyttää siisti sänky ja kuinka super idea tuo säilytyssäkki lattialle. Ei olisi pahitteeksi omaankin sänkyyn hommata noita suljettavia päiväpeittoja, sen verran usein jää päiväpeitto aamulla laittamatta koska muka on turha koska menee kuitenkin huonosti kun siinä pötköttelee ja hankala (en tiedä kyllä ketä mä tällä ajatuksella huijaan...), vaikka siisteyttäisi makuuhuonetta jo todella paljon. Lattiasäkki taas olisi kiva lisä olohuoneen istumapaikkoihin jolla voisi rennosti pöykötellä jos vieraita on useampia viettämässä iltaan. Eli lyhyesti sanottuna kiitti alekoodista! :)
ps. Ihania kuvia teidän neidistä

27/19 | 

Vetoketjullinen päiväpeitto vaikuttaa ryhdikkäältä ja kätevältä!

Tuo siivouskomerokaaos kuulostaa niin tutulta! Mikä siinä onkin, että aina oven avaessa päälle kaatuu niin imurin vartta kuin moppiakin... Tähän jo tottuneena olen hionut liikkeeni sen verran nopeiksi, että oven avattuani olen salamana ottamassa toisella kädellä vastaan päälle kaatuvaa kamaa. Muutoin olen koettanut hallita kaaosta yksinkertaisesti vähentäen tavaran määrää (mikä on toki huomattavasti helpompaa lapsettomalla parilla kuin lapsiperheellä). Unelmatilanne olisi, etten omistaisi mitään epämääräistä tilpehööriä, vaan tavarat olisivat tarpeellisia ja niille olisi oma järkevä paikka.

28/19 | 

Olen unelmoinut noista vetoketjupäiväpeitosta tyttöjen huoneisiin jo pitkään. Olisiko siinä ratkaisu niin hankalasti pedattaviin sänkyihin. Mielenkiinnolla odotankin kuulevani käyttökokemuksia.

Ja nyt alkoi tehdä mieli kettukarkkeja. :)

Riepu
29/19 | 

Mainio lattiasäkki! Sinne piiloon vierastyynyt ja peitot pois vaatekaapista tilaa viemästä. Vapautuu monta hyllyä oleellisemmalle kamppeelle. Heti hankintaan!

Elina
30/19 | 

Olen haaveillut noista päiväpeitoista jo kauan.. Haluaisin meidänkin sänkyyn,näin ne peitot "ehkä" pysyy aisoissa kun sänkyä käytetään tramppana

31/19 | 

No ehdottomasti! Tämä tosiaan käy todella hyvin myös "aikuisten" tiloihin ja huoneisiin. Eikä lattiasäkistä tule edes muhkurainen, kuten meillä, koska tyynyt ja peitot saa taiteltua hyvin!

35/19 | 

Meillähän on ollut Eskon ja mun makuualkovissa vetoketjupeitto jo 1,5 vuotta. Ja rakastan sitä (vaikk onkin siis eri valmistajan kuin tämä F:n)! Käyttökokemukset ovat siis ainakin meillä näistä vetoketjutuotteista aivan loistavat :)

38/19 | 

Ihanaa tuo kettukarkkikuosi!
Mulla ei oikein muuta säilytyskikkaa ole, kuin että nyt viime aikoina on ainakin K-kaupoissa myyty ihania Muumi-ostoskasseja muovipussien rinnalla ja olen ostanut muutaman sellaisen ja laittanut niihin säilytykseen ylimääräistä tavaraa. Ovat kestävää materiaalia ja kauniita katsellakkin. Jokin aika sitten oli myös Vallilan kuosilla noita ostoskasseja. Ostin niitäkin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat