P4082928.JPG
P4082928.JPG

P4082914.JPG
P4082914.JPG

P4082918.JPG
P4082918.JPG

P4082923.JPG
P4082923.JPG

P4082937.JPG
P4082937.JPG

Kaupallinen yhteistyö: Felix

Minä olen sellainen kokkailija, että harvoin jaksan alkaa etsimään reseptejä varta vasten netistä tai lehdistä. Jos en keksi reseptiä omasta päästäni, yritän kopioida niitä ruokia, joita olen saanut maistaa ravintoloissa tai ystävilläni. Koska: Minulle nyt on vaan sattunut siunaantumaan ympärilleni niin ihana joukko taitavia keittiöihmisiä, että lähes joka kerta kun käymme kylässä, marssin kotiin myös uuden reseptin kanssa.

Tämä herkkusalaatti, jonka kohta esittelen, on At Maria`s -blogin Marian käsialaa. Tai no: Kyllähän resepti on minun käsissäni vähän tuunaantunut, mutta pääpiirteittäin resepti on se, jonka häneltä sain.

Taisin maistaa tätä salaattia ensi kerran viime vappuna, ja siitä lähtien se on kuulunut myös yhdeksi meidän perheemme lempisalaateista. Yksinkertaisuudessaan kun salaatti on maukas, ruokaisa ja äärimmäisen helppo toteuttaa. Vaikka noita Felixin maustettuja majoneeseja voi käyttää ihan sellaisenaan vaikka leivän päällä tai hampparin välissä, sopivat ne minusta todella hyvin myös esimerkiksi tällaisten salaattien kastikkeeksi. Niissä kun on maku jo valmiiksi niin kohdillaan, ettei tarvitse, kun puristaa majoneesi purnukasta salaatin päälle.

PARSAKAALI-PEKONISALAATTI (4:lle lisukkeeksi)

  • 1 iso parsakaali
  • puoli pussia cashew-pähkinöitä
  • paketti pekonia
  • herneenversoja
  • Felix kurkkumajoneesi
  • sitruunamehua
  • mustapippuria

 

  1. Asettele pekoni uunipellille. Paista niitä 175 asteessa niin, että ne ovat sopivan rapsakoita. Nosta uunista tulleet pekonit talouspaperin päälle.
  2. Nypi parsakaalista nuput pieniksi paloiksi.
  3. Paahda pähkinät pannulla. Älä polta niitä!
  4. Iske pähkinät, murusteltu pekoni ja parskakaalin nuput salaattivatiin.
  5. Nypi joukkoon maun mukaan herneen versoja.
  6. Purista hieman (n 1rkl) tuoreen sitruunan mehua salaattiainesten päälle.
  7. Rouhi pari ”vääntöä” mustapipuuria ja purista Felix-kurkkumajoneesia salaatin päälle niin, että käänneltynä majoneesi-sitruunamehu-mustapippuri -kombo koskettaa koko salaatti.

Jos syöt salaatin heti, ole varovainen, ettei majoneesia mene liikaa. Jos – kuten suosittelen – laitat salaatin jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua, majoneesia voi olla vähän enemmänkin. Salaatti nimittäin imee majoneesia itseensä, joten tällä tavalla vältätä kuivuuden.Tämä salaatti on siinä mielessä poikkeus salaattien joukossa, että tuo kaapissa seisottaminen ei pahenna makua. Päinvastoin!

Pieni vinkki vielä loppuun! Parsakaali-pekonisalaatti sopii uppomunan lisäksi erinomaisesti esimerkiksi grillikauden avaukseen grillattujen bataatti”pihvien” kaveriksi. Jos sen sijaa laitat grilliin lihaa, voi tästä salaatista jättää siinä tapauksen pekonin kokonaan pois.

Ihania herkkuhetkiä!
-Karoliina-

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (5)

Sanni 88
1/5 | 

Ihana salaatti. Laitatko parsakaalit siis ihan vaan suoraan salaattiin? Siis niitä ei tarvitse kypsentää? Eikö ole kovia? Mä oon käyttänyt niin vähän parsakaalia. Tällä ohjeella voisin päästä alkuun. Olen vähän enemmän ollut kukkakaali ihminen! :)))

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat