P9255812.JPG
P9255812.JPG

P9255817.JPG
P9255817.JPG

P9255818.JPG
P9255818.JPG

 

Mä en muista, että meillä olisi koskaan ollut lapsuudenkodissa janssonin kiusausta. Oltiin niin sanotusti kinkkukiusausihmisiä.
 
Mä kuitenkin olen aikuisena alkanut diggailla anjoviksesta. Reilu kuukausi sitten sain kuitenkin sellaista anjovista, että melkein meinasi lähteä taju. SE.OLI.NIIN.HYVÄÄ!
 
Kyseisiä anjoviksia sai kuulemma Tampereen Kauppahallin Mama`s Cornerista, joten niinpä päätin suunnata sinne. Ja koittaa, tulisiko janssonin kiusauksesta vieläkin parempaa oikein hyvistä anjoviksista. Kyseinen anjovis tottelee nimeä BREZZO FILETTI DI ACCIUGHE IN OLIO D’OLIVA*.
Ja tulihan siitä parempaa. Niin hyvää, että ajattelin jakaa myös ohjeen. Taas kerran on todettava, että kun raaka-aineet on kohdallaan, on vaikea mennä mönkään. Ristin sen nimellä:
 
VÄHÄN PAREMPI JANSSON KIUSAUS MAMA`S CORNERIN AVULLA

 • vajaa kilo perunoita
 • sipulia
 • BREZZO FILETTI DI ACCIUGHE IN OLIO D’OLIVA -anjoviksia
 • suolaa
 • pippuria
 • vajaa 2dl kuohukermaa
 • voita
 1. Kuori ja pilko perunat.
 2. Viipaloi sipulit ja kuullota ne voissa pannulla.
 3. Lado perunat, sipulit ja anjovikset päällekkäin voideltuun vuokaan. Anjoviksen mukana saa ja pitää tulla vähän mausteöljylientä laatikon mukaan.
 4. Lorottele kerma näiden päälle. 
 5. Paista laatikko uunissa 175 asteessa vajaan tunnin. Anna laatikon vetäytyä n.30 minuuttia ennen tarjoilua. 

Tänään me vietämme meidän perheen rapujuhlaa. Ja mukaan lähti myös Mama`sin anjovispurkit leipäsiä varten. 

-Karoliina-
 
*saatu 
 

Kommentit (5)

vilhelmiinah
6/5 | 

:D Nyt alkoi tehdä mieli janssoninkiusausta, vaikka siitä en oo koskaan edes pitänyt! :D

Vierailija
7/5 | 

Tuo italialaisten anjovis on sardellia, kun meillä Pohjoismaissa anjoviksena tunnetaan kilohaili. Siitä kalalajien vaihdostakin siis se makuero johtuu. Mutta kiitos tiedosta, että nyt sitä saa Treeltakin!!

Naislaif
8/5 | 

Jansson kiusaus on minulle lohturuokaa. Kun menen äidin luokse yökylään, niin hän usein tekee sitä minulle.

Sardelli-Aino
9/5 | 

Sardellin intohimoisena ystävänä täytyy tähän kommentoida, että makuero johtuu enimmäkseen siitä, että Suomessa anjovis myydään maustekastikkeessa, ja sama pätee myös janssoninfileisiin. Jumalten herkku sardelli taas köllii purkissa oliiviöljyn ja runsaan suolan kanssa. Molemmille on oma paikkansa, janssoninfileet ovat hyviä janssoninkiusauksessa ja sardellit sopivat pizzan päälle ja osapuilleen kaikkiin tomaattikastikkeisiin, mutta sekoittaa niitä ei pidä, aamen.

Vierailija
10/5 | 

Sardelleja pitäisi saada (just tuollaisissa lasipurkeissa) ihan hyvin varustetuista marketeistakin, niitä on meidän lähiö- K-supermarketissakin! Ja kuten edellä jo todettiin, tuote on todellakin eri kalaa kuin meikäläinen "anjovis", joka siis on kilohailia :).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat