OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä lasketaan jo päiviä siihen, kun F ja minä pääsemme lähtemään ensi viikon loppupuolella Rodokselle. Lomalle, jota me molemmat olemme odottanee koko kevään.

En ole vielä juuri ajatuksia ehtinyt uhrata sille, mitä me pakkaisimme mukaan, mutta huomenna ajattelin hieman koota listaa, jotta jos jotain täytyy ostaa, ehdin tehdä sen rauhassa.

Moni vaate ja matkatavara on sellainen, ettei se ole niin justiinsa, mutta aurinkotuotteisiin - laseihin, suojarasvaan ja uv-vaatteisiin kannatta kuitenkin uhrata muutama hetki. Auringon kanssa kun ei ole leikkimistä.

Yksi asia, joka lasten ja auringon kanssa aina mietityttää, on tietysti se, kuinka siltä suojautua oikein ja kätevästi. Voi nimittäin sitä äidillisen morkkiksen määrää, kun F pari vuotta sitten käräytti korvanlehtensä liian kuumassa porotuksessa. Taisin tirautta itkutkin siitä epäonnistumisen tunteesta, joten never again, kiitos!

Vaatteet, jotka tiedän nyt jo varmuudella pakkaavani F:lle mukaan, liittyvätkin aurinkoon ja kuumiin päiviin. F on nimittäin jo kevään ajan aina mökillä uidessaan testannut Reiman UV-paitaa, joka suojaa ihon ultraviolettisäteiltä. Sitä voi käyttää niin polskiessa kuin ihan paitana kuivallakin maalla, ja koska se kuivuu niin hirveän nopeasti, ei F ainakaan ole halunnut riisua sitä edes altaasta poistuessa.

Näin äitinä UV-vaatteet ovat kyllä kätevin tapa saada mielenrauha. 50+ -suojakerroin takaa suojatun ihon, eikä rasvojenkaan kanssa tarvitse läträtä ihan niin paljon. Reimallahan UV-tuotteita tuon paidan lisäksi löytyy mm. hatuista, uikkareista jopa kengistä.

Suositteko te lapsilla aurinkosuojarasvoja vai UV-vaatteita?

Muita matkalle lähteviä Reiman kesätuotteita ovat spagettiolkaiminen mekko, kävelykilometreja kestävät sandaalit ja aivan mun Reima-tuotesuosikki : Wafer-hattu.

-Karoliina-

Kommentit (9)

10/9 | 

Täällä paha, paha äiti, mutta pakko myöntää, etten antiivisesti juuri koskaan suojaa lapsiani auringolta.
Jos jotain, niin vaatteita on käytetty pienimmillä suojana.
Rasvoja tai muita kemikaaleja pyrin suomen oloissa välttämään.

linda
12/9 | 

Meillä myös tyttö kärvähti olkapäistä ja reisistä Turkin matkalla vaikka rasvaa lisäilin, mutta meressä puljatessa riski on iso. Sama omatunnon tuska täälläkin..huoh. Seuraavalle reissulle ostin reiman uv paidan ja sortsit jotka oli todella toimivat! Niitä pidettiin myös retkillä jotka toteutuivat aina aamusta iltapäivään, eli keskipäivän paahteella puku oli ihan ehdoton. Tänä kesänä reissuun pakataan myös samanlainen puku!

Mii
13/9 | 

Minä suojaan kyllä lapsiani auringolta. Me vietetään joka kesä useampi viikko Kreikassa ja jo vauvasta lähtien lapsilla on ollut uv-vaatteet ranta-asuina. Aluksi oli housutkin pitkälahkeisia mutta nykyään lapset suostuvat käyttämään vain lyhythihaista paitaa. Joskus sekin pojalla lentää mäkeen, kun "serkuillakaan ei ole!" Silloin lotrataan aurinkorasvaa. Viimevuosina olen käyttäny Korresin aurinkorasvoja, jotka on toiminut hyvin kunhan muistaa vaan tarpeeksi usein lisätä. Markettirasvoja en halua käyttää.
Kalo taksidi= Hyvää matkaa!
Kreikka on ihana maa, mutta jos millään pystyt välttämään Rodoksen lentokenttävessaa, tee se. ;-)

Karenina Unska
14/9 | 

Ystävättäreni tyttäreltä lääkäri löysi rutiinikäynnin yhteydessä vanhingossa korvanlehdestä melanooman (hyvä lääkärit!), joten lapselle käytän 50+ suojakertoimista aurinkovoidetta. Huulet kannattaa myös muistaa suojata. Kesäksi ostin aurinkosuojauimapuvun, jossa on puolipitkät hihat ja lahkeet: näin jää rasvattavaa vähemmän.
Ihan vauvana suojasin kyllä pelkästään vaatteilla ja sitten siirryin rasvoihin, joissa oli vain fysikaalinen suoja - nyt sitten isompana apteekista farmaseutin avustuksella hankittuja lapsille tarkoitettuja suojavoiteita.

heidi
15/9 | 

Ulkomaille aurinkoon eivät lapset toistaiseksi pääse, joten kotimaassa uv uikkari (paita ja sortsit) ja aurinkorasva käytössä. Tosin en ole rasvojen kanssa kova lutraamaan, aamulla laitetaan ja sillä mennään koko päivä.
Ihanan tyttömäinen F on ja ihanat pitkät kiharat hiukset. ( ihan vaan asiasta pöydän jalkaan. ?)
Meillä tytär enempi t-paita ja sortsit päällä kuin mekko ym tyttömäinen juttu päällä. Harmi, itse kun pukisin pienen tyttöni enemmin mekkoihin ja kaikkiin hiushörhelöihin.

16/9 | 

UV-suojatuilla vaatteilla (Villervalla!!) mentiin mekin keväällä kahden pienen kanssa Dubain kuumuudessa, ja oli kyllä uskomattoman hyviä. Biosoliksen fysikaalista voidetta laitoin kasvoille ja säätiön, joita vaatteet eivät suojanneet. Eikä kukaan kärtsännyt.
Suosittelen ehdottomasti, ultraviolettisäteily on vaarallisempaa mitä moni tahtoisi uskoa.
Ihanaa lomaa, nauttikaa lämmöstä! :)

17/9 | 

Isot lierihatut on ihan must! Suojaavat hyvin kasvot ja niskan. Ja aurinkolasit on kans tärkeät. Niistä parhaimmat on mielestäni babiatiorsit, jotka eivät mene rikki ja jos menevät niin elinikäinen takuu korvaa uudet. Mukavaa lomaa!

Hannastina
18/9 | 

Mä laitan aamuisin todella paljon 50 kertoimista voidetta lapsille enkä lisää sitä koko päivänä, kummasti riittänyt myös Thaimaassa ihan suojaksi eikä kukaan kolmesta lapsesta ole koskaan palanut. Aurinkorasva polttaa ihon jos sitä paisteessa lisää.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat