Kun mä ja tytöt tultiin torstaina kotiin junalla hiihtoloman vietosta (siitä lisää huomisessa postauksessa), odotti minua kotona yksi parhaista pastoista, jota olen koskaan syönyt. Ja se on aika paljon sanottu, koska a)meillä syödään pastaa aivan joka viikkoa ja b)olen sen verran suuri pastafani, että olen tullut pastaruokien (varmaan kyllä muidenkin ruokien) suhteen melko ronkeliksi. Kiitos ja syytös siitä kuuluu tietysti meidän perheen kokille.

Pasta oli niin hyvää, että ajattelin jakaa sen ohjeen teille, vaikkakin kuvat ovat vain miehen kännykällä näpsäistyjä, kun hän lähetti minulle junaan Whatsappia siitä, millaista ruokaa oli kotiin tullessa luvassa.

Uuni-Aura -pasta

  • köntti Aura-juustoa
  • 4 tuoretta persikkaa
  • 400g maustamatonta kanaa
  • nippu basilikaa
  • tuoretta chiliä
  • oliiviöljyä
  • hunajaa
  • pippuria
  • suolaa
  • valkosipuli-persilja -mausteseosta
  • muita mausteita kanaan tarvittaessa
  • pastaa

 

  1. Laita uuni 190 asteeseen.
  2. Laita uunivuokaan pilkotut, oliiviöljyssa pyöritellyt, persikat. Persikoiden päälle Aura, jonka päälle loraukset oliiviöljyä ja hunajaa.
  3. Kypsennä persikka-Aura -vuokaa niin, että persikat ovat pehmeitä ja Aurassa kullanruskea pinta.
  4. Keitä pasta.
  5. Paista ja mausta kana.
  6. Kun kaikki osaset ovat kypsiä, sekoita persikat, Aura, pasta ja kanat keskenään.
  7. Pilko mukaan puntillinen basilikaa ja maun mukaan chiliä.

 

Avot. Oli tosi hyvää. Erityisesti pidin siitä, että Aura maistui kerrankin itselleen. Liian usein Aura uitetaan pastaruuissa kermaan, jolloin sen maku laimenee liikaa.

 

-Karoliina-

Kommentit (5)

Sinii
6/5 | 

Voi helekkari kun tulikin nälkä ja tahtoo auraa!! Jospa tää mutakakku vaniljakastikkeella edes vähän auttais :D T. Yösyömäri rv37

Vierailija
7/5 | 

Tein tän ilman kanaa ja vain yhden annoksen itselleni lounaaksi. Olì todella hyvää ja varmasti tulee yksi lemppari ruoka.

Tarsikat pekana
8/5 | 

Toimii myös persimonilla sekä veriappelsiinilla. (Kuka edes ostaa persikoita tähän aikaan vuodesta?!)

Vierailija
9/5 | 

Mä kans heti ajattelin, että otan testiin ja ilman kanaa. Kävisköhän tähän vaikka Yosa-kaurapala kanan tilalla.. Tosin vois toimia ihan ilmankin. Nam!

Vierailija
10/5 | 

Hei. Ehtisitkö ja voisitko julkaista jonkun teidän perheessä käytössä olevan reseptin vaikka kerran kuussa jos ei viikoittain. Tykkään, kun on tuolleen helppoa ja hyvää ruokaa😀

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat