intersport12.jpeg
intersport12.jpeg

intersport13.jpeg
intersport13.jpeg

intersport17.jpeg
intersport17.jpeg

intersport18.jpeg
intersport18.jpeg

intersport20.jpeg
intersport20.jpeg

 

intersport8.jpeg
intersport8.jpeg

// Kaupallinen yhteistyö: New Balance ja Intersport Koskikeskus //

Jos mä olen joskus nähnyt ihmisen juoksevan lenkkiä ennen auringonnousua, olen pitänyt henkilöä täysin hulluna liikunta-addiktina. Nyt olen kuitenkin itse harjoittanut tätä hikoilua ennen kuin muu perhe tai edes kaupunki herää jo useammankin viikon. Ja tajunnut, että tämä on juuri se mun juttu!

Kun joskus ajattelin, että aikaisen aamun liikuntaharrastajat ovat suura liikunnan rakastajia, olen itse huomannut, että tuo ajankohta on myös meidän liikuntaan viha-rakkaussuhteessa olevien juttu. Nimittäin kun illan tarmokkaassa olossa laittaa kaikki lenkkarit ja trikoot pukeutumisvalmiiksi eteiseen, ei aamulla kroppa tai mieli edes ehdi vastustella, kun on jo pukenut vaatteet päälle ja painellut pihalle. Toisin sanoen aamuliikunta vahvassa unenpöpperössä sopii myös liikunnan vastustajille, koska aamuoloissa ei muista vastustaa liikuntaa. On ollut aika mahtava fiilis rymistellä kotiin silloin, kun perhe alkaa vasta nousta ylös.

Kun olen – taas miljoonannen kerran – löytänyt lenkkiriemun, on pitänyt myös päivittää juoksukamoja tälle ajalle. Vaikka itse lenkkeily ion yksi halvimpia harrastuksia, on kengät ne, jotka täytyy pitää ajan tasalla.

Olinkin kummastellut jo tovin, miksi minulle tulee jalkapohja kipeäksi tietysti kohdasta juostessa, kunnes ratkaisu löytyi Koskarin Intersportissa. Olin vuosia pitänyt TÄYSIN vääränlaisia lenkkareita omaa askeltani ja jalkaani ajatellen.

Homma selvisi, kun aloimme tutkailla myyjän kanssa jalkaani ennen varsinaisten lenkkareiden etsintää laitteella, joka skannaa jalan ja askelluksen. Sama laite, joka muodostaa lopuksi kaikkia tietoja hyödyntäen FootBalance-pohjalliset. Siis ne, jotka ovat muotoiltu tismalleen asiakkaan omaan jalkaan sopivaksi.

Laite mm. kohdallani kertoi sen, että juuri se kohta, johon olen saanut kipua lenkeillä, oli se, joka olisi tarvinnut rutkasti enemmän tukea kuin mitä vanha lenkkarini antoi. Myyjä taivutteli kevyttä lenkkaria ja kertoi, että minun jalkaani ei sopisi kevyt malli, jota voi kiertää ”tällä tavalla helposti sivusuunnassa”. Oli pakko kertoa, että juuri tuollaiset lenkkarit sieltä minun kaapistani löytyvät.

Vaikka nettikaupat ovatkin tätä aikaa, tajusin Koskarissa asioidessani, että on monia asioita – kuten vaikka juoksulenkkarit – joita ei voi ilman ihmiskontaktia, asiantuntemusta ja aitoja mittauksia hoitaa. Miten edes olen kuvitellut, että ne lenkkarit, jotka näyttävät netin ruudulla kivalle, voivat olla käytännössä ne, jotka tukevat oikein? Siinä mielessä urheilu onkin välineurheilua, että välineet täytyy olla kunnossa. Ja kukapa muu niistä välineistä tietää kuin ihmiset, jotka ovat erikoistuneet kulloiseenkin lajiin ja sen tuotevalikoimaan. Niin ja joilla on kaiken lisäksi käytössä tällaiset laitteistot, jolloin jalan laatua ei tarvitse miettiä mututuntumalla.

FootBalance-mittauksen ja -pohjallisten jälkeen testasin paria New Balance -lenkkarin mallia, jotka sopivat minun aavistuksen lättänään jalkaani. Kotiin viemisiksi valitsin ne, jotka tuntuivat rullaavan jalassani luonnollisesti. Valinta oli ilmeisen oikea, koska minulla ei ole enää kipeytynyt penikat, eikä myöskään jalkapohjat näiden lenkkareiden ja pohjallisten jälkeen. Ja täytyy sanoa, että se tietysti motivoi liikkumaan, kun toinen päivä putkeen ei tunnu tuskalle.

Tällä motivaatiolla ja juoksujalalla kohti syksyä! Kuka muu on löytänyt aamuliikunnasta ratkaisun liikunta-ahdistukseen?

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä 

 

Kommentit (3)

käyttäjä-9267
Liittynyt16.10.2014
4/3 | 

Mustakin on tänä syksynä kuoriutunut aamulenkkeilijä, ja nimenomaan noin klo 6!
Asuimme aiemmin noin 4 kilometrin päässä työpaikastani. Tuolloin kävelin ja pyöräilin töihin, erityisesti sen jälkeen, kun palasin töihin äitiyslomien jälkeen. Pienten lasten äitinä oli vaikea muuten löytää säännöllistä harrastusaikaa.
Kesällä muutimme kuitenkin kauemmas, automatkan päähän ja ensimmäiset viikot tuskailin sitä, että en ehdi liikkumaan. Kunnes sitten eräänä iltana päätin laittaa juoksuvaatteet valmiiksi ja hiipiä seuraavana aamuna ulos ennen kuin muut edes heräävät. Nyt olen tehnyt tätä säännöllisesti 1-3 kertaa viikossa jo reilun kuukauden ajan. Toivon, että jaksan sitä myös jatkossa!

Herra J
5/3 | 

Hei Karoliina,

minäkin tykkään käydä aamuisin lenkillä, jos vain on aikaa. En tosin käy lenkillä noin aikaisin koskaan :) Aamulenkillä saa tosiaan päivän käyntiin tosi hyvin. Jos minua ei huvita lähteä lenkille, niin puen lenkkivaatteet päälleni sen kummempia miettimättä. En enää siinä vaiheessa voi ottaa niitä pois päältäni käymättä ensin lenkillä. Konstit on monet itsensä pakottamiseen. Kärsin aikoinaan monenlaisesta jalkavaivasta huonojen lenkkikenkieni takia, mutta ratkaisin ongelmani hiukan eri tavalla, koska vaihdoin lenkkikenkäni paljasjalkajuoksua imitoiviin kenkiin. En ole sen jälkeen kärsinyt vanhoista vaivoistani. Kirjoitinpa kengistäni ja lenkkeilystäni pidemmän tekstin viikko sitten, joten voit halutessasi käydä lukemassa sen :)

Handeli
6/3 | 

En käy lenkillä aamuisin, mutta käytän julkisia liikennevälineitä pääkaupunkiseudulla ja tulee juostua niihin. Sanoisin, että pysyn kunnossa juuri sen takia, että yllättävän paljon tulee askeleita kun yrittää ehtiä paikasta toiseen ja liikennevälineestä toiseen mahdollisimman pikaisesti.

Sun hiukset on todella ihanat nykyään. Niin elinvoimaisen näköiset ja väri todella hyvä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat