Asu: neulekimono, toppi, jeggarit ja lenkkarit

Merkki: kimono, Uhana Design // toppi, H&M // jeggarit, H&M // lenkkarit, Vamsko*

Hankintapaikka: neuleen olen ostanut joskus Uhanan ystävämyynneistä. Taisi olla mallikappale. Kimono-mallit on ollut hyviä nyt raskaana, vaikka talvisin niitä on vaikea ujuttaa takkien alle. Toppi ja jeggarit on Ratinan Henkan äitiysosastolta ja kengät sain vuosi sitten Vamskolta blogin kautta.

Käyttöönottotoimenpiteet: -

Käyttökohde: Kuten näkyy, kaikki vaatteet on ostettu arkeen. Tosin tuota Uhanaa olen käyttänyt korvisten ja mustan haalarin parina myös juhlissa.

Hankinnan kannattavuus: No, kuten eilen manailin instassa, en pidä äitiysvaatteiden ostoa mitenkään kovin kannattavana tai ekologisena. Mutta. Mun mielenterveyden ja ylipäätään ulos poistumisen kannalta ne on ollut tässä raskaudessa välttämättömiä. Jeggarit on ihanan pehmeät ja kevyet, mutta ne valuvat päältä. Toppia pidän joka päivä, jos ei vaan ole pesussa. Neulefriikkinä en koskaan tarvitse uusia, mutta tässä takissa himotti tuo kuvio. Sama juttu lenkkareiden kanssa: En tarvinnut kyllä uusia, mutta tämä VÄRI! Joka tapauksessa tässä on toimiva raskausasu, joka on toki täyttä plussaa.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (14)

Vierailija
15/14 | 

En ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi äitiysvaatteiden hankinnasta pitäisi jotenkin potea huonoa omaatuntoa. Tai miksi ne pitäisi jättää hankkimatta vain siksi, että käyttöaika on niin lyhyt.
Itse en ainakaan olisi koskaan pärjännyt ilman, enkä ole todellakaan kokenut turhiksi! Keskimmäisen raskausaikana käytin puhki ja loppuun ihanat samettihousut, kuopuksen raskausajan kuljin kaverilta saamissani farkuissa.

On jotenkin hyväksytympää ostaa kesävaatteita kolmen kuukauden kesäsesonkiin tai pikkujoulumekko firman pikkujouluihin. Silloin kukaan ei kysele, miksi näin lyhyttä käyttöä varten ostelet. Raskaud on hankalaa aikaa monin tavoin muutenkin, eikä peolikuva aina imartele, joten miksi jokapäiväisestä vaatevalinnasta pitäisi tehdä vielä vaikeampaa? Mielestäni on enemmän kuin ok ostaa paita, joka oikeasti mahtuu vatsan yli ja mieleiset housut, jotka pukea jalkaan.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
16/14 | 

Mä koen, että tuntuu hölmölle rahan ja maapallon tuhlaukselle ostaa vain yhdeksi hetkeksi. Kesä - tai jokin muu vuodenaika - onneksi tulee aika usein uudelleen, mutta raskaus ei välttämättä. 

Mutta. Ihan täysin oikeassa olet, että koska muutenkin on oloissa ja omassa koossa ja kaikessa vauvoihin liittyvässä välillä tuskaa, ei vaatteiden pitäisi olla enää mikään ongelma. Varsinkin, kun se on helposti ratkaistavissa. 

Vierailija
17/14 | 

Ajattelin alkuraskaudesta, etten ostaisi mitään raskausvaatteita, mutta mm. vatsan vilkkuminen paitojen alta ei ole kovin mukavaa tai edustavaa... 😅 Ja mulla sama ongelma äitiyshousujen kanssa 😫 miksi ne valuvat päältä??

Jm
19/14 | 

Mites mekot, meksimekot tms tarpeeksi leveät jotta mahtuu maha alle. Itse kuljin aikoinaan puoli kesää mahan kanssa tavallisessa maksimekossa.

Vierailija
21/14 | 

Hyvä että löysit jotain päälle pantavaa. Tuskastelin itsekkin saman asian kanssa ja loppuraskaudessa kävi niin että jouduin ostamaan uudet kengätkin kun vanhat eivät millään menneet päälle kauhean turvotuksen takia.

Anna-Maria K
23/14 | 

Mä oon kans joutunut hankkimaan yllättävän monta raskausvaatetta vaikka ajattelin etten tarvii juuri mitään. Vähänpä tiesin. Mulla vatsa on ollut alusta saakka niin alhaalla, että ihan kaikki kinnaa. Jopa raskausfarkut, kun niissäkin kuitenkin on se "sauma"kohta ennen kuin alkaa vatsan peittävä kangasosio. Mekot ja kaikki mikä ei purista on jees ☺️

Pikkumyy
25/14 | 

Meidän kaikki viisi lasta (ja pian kuudes) ovat syntyneet kesällä, joten todella vähillä vaatehankinnoilla olen pärjännyt eikä esim. ole tarvinnut ostaa uutta talvitakkia raskauden takia. Esikoisen kohdalla ostin kaksi äitiyspaitaa ja neljännen kohdalla yhden neuleen, siinäpä minun raskausvaatteet. Pidän pidempiä toppeja, masutuubeja ja mekkoja, jotka peittävät hyvin ison vatsan. Housuista välttelen farkkuja näin kesäisin ja käytän housuja, joissa ei ole vetoketjuja 😊

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
28/14 | 

Mulla on joku juttu omassa päässä, että en tykkää juuri äitiysvaatteista. Joku sellainen hempeys ja mammamaisuus häiritsee, vaikka periaatteessa juuri tykkään pitsistä ja kukista ja sellaista. Mutta totta on, että henkkamaukalta saa aika kätevästi toimivia vaatteita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat