Moikkis!

Muistatte ehkä, kun manaisin DIY: Kontaktimuovikoti -postauksessani sitä, että sälekaihtimemme tulevat kauniiden ikkunalautojemme päälle. Nyt asiaan on kuitenkin tulossa muutos, jes! Ei enää pölyjen mahdotonta pyyhkimistä jokaisen säleen välistä, ei enää mietteitä siitä, mitä kiva ikkunalaudoilla voISI laittaa, jos ne vain saisi kunnolla esiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotimme sai viime viikolla odotetun vieraan, kun Osiokaihtimet-yrityksen palvelupäällikko Mikko rantautui kotiimme tarkastamaan sälekaihdintarpeemme, ja keskustelemaan, josko meidänkin kotimme saisi samanlaiset ikkunoiden  väliin laitettavat kaihtimet, kuten suurella osalla taloyhtiömme muista asukkaista jo nyt olikin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensin Mikko kyseli, mitkä ovat kaihdintoivemme. Sen jälkeen hän tarkasti ikkunat, mittaili ja esitteli erilaiset väri- ja materiaalivaihtoehdot. Oli taas kerran yllättävää huomata, kuinka ammattilaisen apu on näissä tilanteissa äärimmäisen tärkeää. Oletteko esim. huomanneet, että kaihtimen väri ikkunan taakse laitettaessa muuttuu todella paljon tummeksi, kuin se aivan "vapaassa ilmassa" on? Itse olisin esimerksiksi valinnut aivan varmasti metallinväriset kaihtimet ilman avustusta, mutta Mikon laittaessa ne ikkunan väliin tajusin heti, että nehän näyttäisivät käytössä melkein tummanharmaille. Niinpä päädyimme, onneksi, valkoisiin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen seikka, joka yllätti oli se, ettei perinteisiä sälekaihtimiä, jossa naru roikkuu vapaana, suositella enää käytettävän lasten ja eläinten kuristumisriskin vuoksi. Mikko kertoi meille Tukesin turvallisuusvaatimukesta koskien verhojen asennusta, ja olin kyllä ymmälläni. Nimittäin kun kyselin aikaisemmin sälekaidintarjouksia, ihmettelin, että hintaerot eri firmojen välillä saattoivat olla aika huimatkin. Tämä Tukes-asia kuitenkin selvitti syyn: Useimmat niistä firmoista, jotka tekevät sälekaihdinasennuksia todella edullisesti, eivät olisi huomioineet turvallisuusaspektia, joka toki nostaa asennus- ja tuotekustannuksia entisestä. Olisin itsekin varmasti mennyt halvan hinnan lankaan, jos en olisi tarkemmin saanut tietää, että hintaerot johtuvat useimmiten siitä, kuinka hyvin firma noudattaa Tukesin vaatimuksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meille tuleekin nyt sitten kaikkiin ikkunoiden integrointisäätimet (tosin kuvan ruskeasta säätimestä poiketen huomaamattomat valkoiset), jotka ikäänkuin sullovat ylijäämänarun sisäänsä niin, ettei se jää vapaana roikkumaan F:n vaaraksi. Integrointisäätimessä on myös se etu, että sen käyttö on huomattavasti helpompaa kuin narustakiskomismenetelmällä. Sälekaihdinta säädetään säätimessä olevan pyöritysnupin avulla. Yksi vaihtoehto olisi toki ollut narulukko, mutta meidät tuntien tiedän, että sen käyttö olisi voinut jäädä vähäiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt kun mittaukset on suoritettu, lähti tilaus Osion omalle tehtaalle valmistettavaksi. Saapas nähdä, onko meillä reilun viikon päästä jo ihan uudennnäköiset ikkunat. Mitäs kivaa ikkunalaudoille alkaisi keräillä?

Kivaa viikonloppua! Putosiko Putouksesta oikea hahmo?

-Karkki-

* sälekaihtimet saatu Osiokaihtimelta bloginäkyvyyttä vastaan

 

Kommentit (4)

6/4 | 

Niinpä! Nyt on kukkia ruokapöydällä, ja heti koko kämppä näyttää paljon kauniimmalle... ja siistimmälle myös :)

Piilonaru
7/4 | 

Integrointisäätimiä monenlaisia ja hintaisia. Ja laatuisia. Eu-direktiivissä on määritelty aurinkosuojatuotteiden toimittajien vaatimukset lapsiturvallisuuden huomioon ottamisessa tuotteissaan. Koskee kaikkia toimittajia. Kaihdinhinta on kaihdinhinta ja integrointisäädinhinta on oma hintansa. Integrointisäätimen voi asentaa ainoastaan mse-ikkunaan.

Karkki
8/4 | 

Kiitti selkeästi ja asiantuntevasta kommentista. Olin ehkä vähän epäselvä postauksessani: Tarkoitin siis sitä, että jotkut toimittajat (ja tämä perustuu siis omaan kokemukseeni) eivät kerro koko Tukes-asiasta mitään, jolloin voi pitää kätevästi edullista hintaa. Mutta onneksi varmasti suurin osa tekee hommansa suurella asiantuntemuksella ja moraalilla :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat