OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lupasin teille toukokuun lopussa, että lopettaisin 55 neliötä –postaussarjan meidän alkovin esittelyyn. Tämä huone kun sattui olemaan se, josta usein kysytään, mutta jota en ole teille vielä sen enempää kertoillut. Samalla 55 neliön viimeinen postaus on myös uuden sisustussarjan, Tehoneliöt käyttöön! –sarjan ensimmäinen virallinen osa. Tehoneliöt –sarjan ideasta kerroin teille tarkemmin täällä, ja lyhyesti sitä voi kai kutsua inspiraatiopostaussarjaksi liittyen siihen, ettei asuinneliöitä aina tarvita lisää. Joskus hyvät sisustus- ja säilytysratkaisut, ja uudelle tavalla ajatteleminen riittävät saamaan kodista tilavamman tuntuisen.

Kun me kävimme ensimmäisen kerran katsomassa nykyistä kotiamme, ihastuimme siihen aivan heti. Harmituksen tuotti kuitenkin se, että asunnossa oli vain yksi makuuhuone. Huomasimme kuitenkin pian näytön jälkeen, että talosta oli myynnissä toinenkin asunto. Ja sen asunnon myynti-ilmoitukseen oli kirjoitettu, että vaatehuoneen voisi muuttaa helposti alkoviksi.

Tuosta ajatuksesta innostuneina me päätimme pyytää uutta näyttöä unelmakotiimme, ja niinpä vain pian jo olimme mittailemassa vaatehuoneen kokoa ja koputtelemassa seiniä, josko eteisen ja vaatehuoneen väliseen seinään voisi rakentaa oviaukon. Onneksemme tuossa väliseinässä ei kulkenut yhtä ainutta sähköjohtoa tai vesiputkea, ja niin kaupat tehtiin pian koputtelukäynnin jälkeen.

Muutos, joka vaatehuoneeseen siis tehtiin, oli seuraavanlainen:

  • Vaatehuoneen hyllyt ja sisusteet poistettiin.
  • Oviaukko puhkaistiin ja koloon tehtiin asianmukaiset listat.
  • Seinät tasoitettiin ja maalattiin (ja koristeltiin kontaktimuovipalloin).
  • Ääni- ja valoeristeeksi teetettiin Eurokankaassa äänieristeverho.
  • Sängynpeitoksi valittiin vetoketjupeitto (tällä hetkellä, uudessa Unikulma-sängyssä, peittona toimii Bedit-merkin kääntöpäiväpeitto, jonka läppäosan toisella puolella on tuo Vallilan ihana Peipponen kuosi, toisella perinteinen yksivärinen valkoinen kangas*).

Jos harkitset vaatehuoneen tai jonkin muun suuren komeron muuttamista alkoviksi, ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Varmista, että seinän todella voi puhkaista (ts. se ei ole kantava, tai sen sisällä ei mene tärkeitä johtoja ja putkistoja)
  • Varmista, että huoneessa on riittävä ilmanvaihto. Meidän onneksemme myös vaatehuoneessa oli ilmanvaihtohormi. Se on ehdoton näin pienessä tilassa!
  • Varmista, että pienen huoneen saa tuuletettua. Meidän alkovissahan ei ole ikkunaa, mutta kaksi ovea takaavat sen, että huoneen saa raikkaaksi avaamalla olohuoneen oven tai F:n huoneen ikkunan.

TEHONELIÖVINKKI NUMERO 1 ONKIN: Älä tuijota huoneiden alkuperäiskäyttötarkoituksia, vaan pohdi, voiko tilojen käyttötarkoituksia muuttamalla saada lisää asuintilaa.

-Karoliina-

*saatu

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (10)

Hannele
1/10 | 

Huh ja hah, mitä esittelemistä komeromakuuhuoneessa on?? Mutta jostainhan sitä pitää luopua, jos on ihan pakko Hesassa asua...olisko siellä Lahdessa ollut kuitenkin laadukkampaa kasvattaa sitä lasta monelta osin...

Jenna
2/10 | 

Se asuinkaupunkihan kertookin lapsen kasvatuksesta ja sen laadusta paljon.. Nämä asunto postaukset on ihan huippuja, itselläkin neliöitä tosi vähän ja kaikki vinkit niiden hyödyntämisestä ovat tervetulleita! :) Olen seuraillut blogianne jo pidemmän aikaa, mutta kommentoinut en ole aikaisemmin. Matkassa pysyn varmasti jatkossakin mielenkiintoisten ja aitojen juttujen vuoksi :)

Katinka
3/10 | 

Kiva ratkaisu tila-ongelmaan. Makuusoppenne on oikein kiva.
Se on jännä juttu, että usein sitä on tyytyväinen kotiinsa, mutta sit on aina on se pikku juttu mikä kiristää.
Edellisessä kodissa meillä oli huono äänieristys. Fiilis sama kuin olisi makoillut keskellä tietä mopopoikien huristelun keskellä ja joka yö heräilimme naapurin veskikäynteihin.
09 muutimme nykyiseen. Onneksi ainoa asia mitä kaipaamme on vierashuone. Ilman sitäkin tulee onneksi hyvin toimeen. Sopu sijaa antaa.
Kivaa torstaita.
Nolla aamua lomaaaaaaaan...... Jabadabaduuuuuu.....

Esko
4/10 | 

Huomenta Hannele! Oikeassa olet. Helsingin asntojen hinnoilla on pakko tehdä luovia ratkaisuja...:) Hyvää kesää!! Toivottavasti kelit hieman lämpenisi.

Esko
5/10 | 

Heippa Jenna! Kiva, että tykkäät asuntohommista. Kommentoi ihmeessä useamminkin ja mukavaa, että olet ollut matkassa mukana. Pysy tulevaisuudessakin kuulolla...:)

Suvi
7/10 | 

Loistava idea ja oikein toimivalta näyttää. Meillä ainakin vanhempien makkarin neliöt menee hukkaan, koska niitä käytettään lähinnä sängylle kävelemiseen :D

Esko
8/10 | 

Heippa! Ollaan kyllä todella tyytyväisiä...Sängyllä käveleminen ja hyppeleminenhän on huippua hommaa!!..:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat