Mä olen siinä mielessä huono nykyihminen, etten osaa korjata tai parsia vaatteita. Isot vaatemuutokset teetän ompelijalla, mutta jos kyseessä on vaikkapa lapsen housujen reiät, on pakko tunnustaa, etten lähde niitä paikkaamaan. En yksinkertaisesti osaa. Käsityöt ovat herättäneet minussa AINA suurta angstia. (Tämän voi todistaa vaikkapa yläasteen kässänmaikkani).

Rakastan sen sijaa huoltaa neuleita ja kenkiä. Yhdet kengät, joita en kuitenkaan tähän päivään osannut huoltaa, on mun mustat perus-Timberlandit. En ole kertakaikkisesti tiennyt, mitä tuollaiselle pinnalle tulisi tehdä.

Mä olen tampannut tänä tammikuun aikana jo satoja tuhansia askeleita mun Timberlandeilla, joten ne todella tarvitsivat vähän kohennusta. Siksi marssin eilen Koskarin Intersportiin ja kysyin apua. Ja sitä myös sain: Lähdin kotiin mukanani juurikin Timberlandeille suunnitellun puhdistusharjapakkauksen kanssa.

Ensin hinkkasin kenkien pinnan kosteutetulla "sienellä", joka on siis tuo pakkauksen valkoinen palikka. Sitten kengät annettiin kuivua, jonka jälkeen nahan pinta harjattiin. Lopuksi vielä sumuttelin kengät kotoa löytyneellä suoja-aineella. Eihän nämä enää uusille näytä, mutta kyllä vielä kehtaa pistää vaunulenkeillä menemään. Livenä itse asiassa vielä paremman näköiset, kun kaikki kulumat ei niin näy kuten kuvissa. 

-Karoliina-

Kommentit (4)

Vierailija
5/4 | 

Tuntui tuo satoja tuhansia niin kovalta, että pidin ensin vähän utopistisena.

Sitten laskin omani tammikuun ajalta - 430000 askelta. Eli onhan se tosiaan satoja tuhansia, lähes puoli miljoonaa! Huh :D

Vierailija
6/4 | 

Vaikkei olisikaan ”käsityöihminen”, kannattaa paikkaamisen ja parsimisen mahdollisuus ainakin opetella näkemään. Minusta on ihan hurja ajatus, että ihmiset heittävät esimerkiksi villasukat roskikseen, kun niihin tulee reikä!
Parsiminen on just nyt in ja se tehdään selkeästi pohjasta erottuvilla väreillä. Uusi paikka tehdään vanhan päälle ja viereen seuraava eri värillä.

Ompelijat toki myös korjaavat vaatteita, mutta ystävienkin kanssa voi näitä palveluita vaihtaa. Sillä aikaa, kun minä parsin ystäväni sukat, hän ehtii keittää meille kahvia. Tai jopa keiton.

Vierailija
7/4 | 

Kiitos tästä ajankohtaisesta postauksesta! Olen nimittäin pähkäillyt aivan samaa, millä saisin Timberlandit siisteiksi.. täytyy suunnata intersporttiin.

Ullie
8/4 | 

Suosittelen suomalaisten äitien kehittämää vaatelaastaria lasten- ja miksei aikuistenkin vaatteiden paikkaamiseen!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat