Heippa tyypit,

IMG_0302
IMG_0302

IMG_0304

olen perinyt aika monia ominaisuuksia äidiltäni, mutta käsityötaidot eivät kuulu tähän joukkoon. Mummoni osaa (tai osasi, kun näki paremmin) nyplätä, kutoa kangasta, neuloa ja ommella, ja sama käsityötalentti ja innostustu elää myös äidissäni. Kun minä puolestani kudoin yläasteella villasukkaa, tuli siitä vahingossa pipo. Ja käsityötunnit menivät muutenkin enimmäkseen sählätessä kaikkea muuta. Taisi sieltä jokunen punainen lappukin tulla kotiinviemisiksi...

Yläasteaikasen käsityöopettajani mukaan minussa oli kyllä potentiaali, keskittymiskyky vain puuttui. Hän saattoi olla oikeassa. Jälkimmäisen huomionsa osalta. Käsitöiden suhteen keskittymiskykyni ja pitkäjänteisyyteni ovat nollatasolla. Olen aina ollut sellainen valikoivasti tarkkaavainen. On-Off -tyyppi, joka tekee asiat joko superhyvin tai pistää kaiken läskiksi.

IMG_0305

IMG_0306

IMG_0307

Pitkään ajattelin, ettei minun tarvitse modernina naisena hallita käsityömaailmaa. Että se ei ole minun heiniäni, ja that`s it. Nyt olen kuitenkin alkanut miettiä, kuka kuroo Neiti-F:n villasukan karanneet silmukat, kun hän kiikuttaa tekeleensä koulusta kotiin? Niin ja oikeasti: Kai ne karanneet napitkin pitäisi joskus laittaa paikoilleen.

Tähän asti olen kantanut jokaisen pienenkin ompeluhomman äidille tai siskolleni (mm. yliopiston rymyhaalareiden merkit), mutta viime aikoina se on tuntunut jo vähän nololle. Aikuinen ihminen. Pitäisikö jo vähän ryhdistäytyä.

Käsitöihin tarttuminen tekee minusta kuitenkin nykyäänkin hetkessä sen teinin, joka myttää jo kohta tekeleensä kiroillen kaapin perälle. Ostetaan yksi keskittymiskyky ja pitkäjänteisyys, kiitos! Sitä odotellessa toimin suunnittelija- ja ideoijatyyppinä äitini käsitöihin. Vai eikös ole aika ihana tämä tilkkutäkki, jonka Neiti-F sai mummolta joululahjaksi? Kankaat hankittiin jo syksyn Marimekon ystiksistä, ja peiton jokainen ruutu on mm. tikattu KÄSIN. En ymmärrä. Miten jollakin riittää hermot moiseen?

IMG_0303

Alkuviikkoangtiterkuin: -Karkki-

Kuvat:

iPhone 4S

Koristetyynyt: H&M, Ikean kankaat (äiti ommellut), Marimeko tilkut (äiti ommellut)

Tilkkutäkki. Mummon tekemä, kankaat Marimekko

Pelit, Tiger.

Kirja, Kössi Kenguru, Otava (arvostelukappale)

Smurffiina-salkku, H&M

Neidin asu, Lindexin ale (liian hempeä minusta, mutta Neidin lempiasu)

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat