OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakastan, rakastan, rakastan joulua. Mutta kun se on ohi. Sen täytyy kanssa olla ohi. Eli siis tapaninpäiväiltana.

On se hassua, että koko kolme edellistä kuukautta haluan aina rakentaa kodista lempöisen ja täyteensisustetun pesän, ja 26.12 koko homma kääntyy päälaelleen. Pois kaikki turkisviltit ja punaiset jutut. Tilalle valoa, tyhjää tilaa ja keväisiä värejä.

Koska saavuimme F:n kanssa kotiin vasta joulukuun 30. päivänä, raivasimme joulun pois uudenvuodenaattona. Miten vapauttavaa. Tuli tunne, että ei tuo räntä ja talvi ikuisesti kestä. Että kyllä se valoa ja kevät sieltä pian tulee.

Aika moni pitää kuulemma kuusenkin ihan loppiaiseen asti. Mikä on sinun taktiikkasi: Joulu ulos pikavauhtia? Vai joulufiilistelyä vielä pitkälle tammikuuhun?

-Karoliina-

Taulu, DIY: Vimman kankas // Tyynynpäälliset H&M, Ellos, Lagerhaus // Kynttilänjalat, Design Torget // Kultainen koriste, Tiger // Räsymatot, Tiger

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (50)

ulla
51/50 | 

Aina suunnittelen heittäväni joulukuusen ulos heti aaton jälkeen... No aina sama juttu.. edelleen se kuusi tuossa koristeineen tuoksuu. Kyllä, tuoksuu niin hyvälle edelleen. Mutta nyt tämän viikonlopun aikana se lähtee :) Muuten on joulu jo korjattu pois.

52/50 | 

Joulu ulos pikavauhtia. Jo Tapaninpäivänä suurin osa, loput viimeistään uudenvuodenaattona. Koti selkeäksi ja keväiseksi.

53/50 | 

Periaatteessa taktiikka on juurikin tuo, että joulusta hankkiudutaan eroon heti joulun jälkeen. Kun siihen asti punainen kynttilälyhty ikkunalaudalla on näyttänyt niin tunnelmalliselta, näyttää se joulun jälkeen vaan siihen kuulumattomalta. Taika ja lumous on ohi kuin tuhkimolla konsanaan.

No se taas, miksi joulukamat roikkuvat joskus pidempään esille, on taas pelkkää saamattomuutta. Laiskuudessani jätin tänä vuonna muovikuusen kasaamatta ihan vain siksi, ettei sitä tarvitsisi kerätä poi ;). Joten vielä löytyy pari valosarjaa sekä joulukukkaset, jotka eivät tietysti osaa lakaistua joulun mentyä ( eikä toki kaikkien tarvitsekaan, sillä jouluruusut haluan pitää hengissä kevääseen ja kukkapenkkiin asti).

Mutta kevät - sen annan vielä hetken odottaa. Vaikkei ilma niin talvinen täällä etelässä olekaan, on tammikuu ja helmikuu vielä niitä "talvenkuukausia". Silloin koti saa olla "perusasussaan", mustavalkoisena. Pääsiäisen tienoilla sitten kuorrutetaan kevätvärejä.

54/50 | 

Joulu pois heti! Paitsi että... sitten on tuo mies, joka haluaa fiilistellä, jonka lapsuudenkotona joulukuusi seisoo permannolla vielä helmikuussa (siis oikeasti!) ja joka viimeksi eilen laittoi uuden tontun esille. Että tuossa se kuusi edelleen seisoo...

55/50 | 

Ajattelin kaiken muun paitsi valot korjata tämän viikonlopun aikana pois. Meillä ei tosin ole kynttelikköjä eikä kuusen valojakaan, kun kuusi on niin mini, ettei siihen mahtunut. Ne valot vaan piristää niin paljon sateisia, harmaita aamuja ja pimeitä iltoja. Aurinkoisina aamuina ne nappaankin aina pois päältä...

Katinka
56/50 | 

Pikkuhiljaa joulu veks. Tänä vuonna otin 31.12 kaikki joulukoristeet pois ja kuusesta kaiken punaisen. Tuunasin puun siis uuden vuoden kunniaksi! Kuusesta tuli tyylikäs lumihiutaleineen ja lisänä vain tähti sekä valot.
Kolme valokoristetta tuo vielä valoa, punainen lasipallo killuu ikkunassa ja joulumukit ovat vielä käytössä.

60/50 | 

Huh! Kuulostaapa hurjalle kuusi helmikuussa. Tosin ulkokuuset ja valot mä kyllä vielä ymmärrän. Mutta en kyllä tonttuja ;)

62/50 | 

Hah :D Mä luulin, ettei kukaan muu kun mun äiti tuunaa kuusta uudenvuodenkuntoon! (Tosin ei sitä hänkään joka vuosi tee, mutta kun tekee, muistetaan kuittailla siitä kyllä monta vuotta putkeen)

Mirva
63/50 | 

Meillä on joulun jälkeiset päivät liittyneet iät ja ajat vielä joulunaattoon. Joulupäivänä ja tapaninpäivänä vieraillaan vanhempien kotikonnuilla.
Joten, kun kuusi koristellaan (ja yleisestikkin) vasta aattona, niin siitä haluaa kyllä nautiskella vielä loppiaiseen asti.

Omassa kotona varmaan pitää suunnitella pientä stailausta kyllä kesän suuntaan, kunhan pääsen sinne aikanaan :) Olen kyllä enemmän kesäihminen, joten ehdin jo Uutena Vuotena muistuttaa kaikkia Juhannusaaton lähestymisestä... tänään sinne on päiviä 167 :p

Karoliinan äiti
64/50 | 

Kiitos lapseni! Kyllä isi sai tästä taas riemun aihetta pitkäksi aikaa... Se oli jo melkein unohtanut.

lila
65/50 | 

Minusta taas on hassua, että heti pyhien jälkeen kerätään joulutavarat pois. :)
Meillä joulu loppuu loppiaisena. Jotakin saatan ottaa pois aiemmin eli pikkuhiljaa. Esim. joulukuusi, jos pahasti varisee.
Tähtiä en meinaisi raskia ottaa ikkunoista edes loppiaisen jälkeen. :)
Ja pihalla puussa valot ovat yleensä ainakin helmikuun loppuun. Se valo on niin ihanan tunnelmallinen pimeällä.
Minä pidänkin enemmän pimeästä ajasta kuin valoisasta. Kesällä kaipaan niin tätä pimeyttä.
Näin me ollaan erilaisia.

Mar3ngi
69/50 | 

Tänä syksynä oli niin kauhea työkiire ja -stressi että jäi oikeastaan koko joulu laittamatta vaikka kotona oltiin. Yhtään joululehteä en selaillut vaikka normisti kaivan ne esille lokakuussa. Muutama jouluinen juttu oli mutta nekin sai väistyä heti pyhien jälkeen ja nyt polttelen vaaleanpunaisia ja raikkaan keltaisia kynttilöitä :) Kevään merkki!!

Anni
70/50 | 

Joulukoristeet lähteävät loppiaisena pois, mutta ei meille vielä kevät tule. Jos nyt ensiksi kuitenkin talvi; eihän se ole vielä kunnolla alkanutkaan... :)

Hanna
72/50 | 

Kääk, karkasi! Nuo matot on ihanat! <3

Ulla
73/50 | 

Meidän äitillä voi kuusi olla myös helmikuuhun asti. Viime vuonna äiti juotti kuuselle veden seassa viron kirkkaita tuliaisia. Alkoi pukkaamaan uutta havua oksien päihin! :D

Hanna
74/50 | 

Meillä lähti kuusi tänään viimein, oisin ollu valmis jo aiemmin siitä luopumaan mutta muu perhe oli toista mieltä. Jouluhommelit laitoin pois heti uuenvuoden jälkeen. Mulla on kans kiire saaha joulu pois ku se on ohi, ahdistaa joteki katella koristeita sun muita sinne loppiaiseen. Kevät saa tulla!

75/50 | 

Meillä joulukoristeita laitellaan joulukuun puolella pikku hiljaa paikoilleen. Joulu kuusi tulee korkeintaa pari päivää ennen aattoa. Yleensä koristellaan vasta aattona tai nykyään lasten myötä jo sitä edellisenä iltana. (koska yöllä on ilmestynyt lahjoja kuusen alle, jotka avataan aatto aamuna) Joulu kestää meidän kodissa sitten sinne loppiaiseen asti. Ei raaski heti laittaa joulua pois, kun isolla vaivalla sen on saanut laitettua. Se tuo kotiin lämpöä ja kodikkuutta. Kevät tulee meidän kotiin heti loppiaisen jälkeen! KESÄ on vaan paras! :)

Ihania värikkäitä tyynyjä!

76/50 | 

Sama juttu, joulua on ihana fiilistellä ja laitella vaikka lokakuulta, mutta tammikuun alussa se on jo viimeistään ohi. Kuusi lensi pihalle jo jouluviikolla, tällä viikolla on hävinnyt loput koristeet. Nyt jäljellä on enää jouluvalot jotka nekin ajattelin pakata huomenna. (Ehkä ulkona leikkimökkiin viritetyt valot saa jäädä vielä pariksi viikoksi?) Nyt saa hetken olla neutraalia, ehkä helmi-maaliskuussa saa sitten räväyttää kevään ja kesän värit kämppään.

VirpiT.
77/50 | 

Minä kuulun myös heihin, jotka rakentavat joulua pari kuukautta etukäteen, mutta heti aaton jälkeen alkaa jo ajatukset kääntyä pois joulusta ja usein viimeistää tapaninpäivän jälkeen suurin osa joulusta on purettu pois. Mieheni taas kuuluu heihin, jotka haluaisivat rakentaa joulua vasta viime tingassa ja pitää sitten joulukuusen ja koristeet loppiaiseen asti. Tänä vuonna tehtiin kumpikin kompromissi ja purettiin joulu pois 1.1.

Arja Irmeli
78/50 | 

Meillä kuusi saa olla Nuutin päivään asti. Silloinhan joulu "vanhan kansan sanonnan" mukaan loppuu. Annan kuuselle vettä päivittäin ja ripautan veteen vähän sokeria.

Satu
79/50 | 

Meillä kuusi nökötti olkkarin nurkassa vielä vuoden ekana päivänä ja johan alkoi ahdistaa! Koristeet pois ja kuusi ulos pikakyytiä. Samalla lähti kaikki mikä liittyy jouluun paitsi joulukukat, koska en vaan millään raaski heittää pois hyvissä voimissa kukkivia kukkia. Jouluvalot olisin mielelläni pitänyt vielä ulkona, mutta en edes ehtinyt mainita asiasta, kun ne oli jo miehen toimesta kerätty pois. Minusta ne ovat ennemminkin kaamosvalot kuin jouluvalot. No mutta silti, tervetuloa kevät! :) kiitos ihanasta ja niin superpositiivisesta blogista!

laurak
80/50 | 

Joulufiilistely alkaa jo lokakuun puolella johtuen pimeästä syksystä, on jotain mitä odottaa ja onhan joulu ihanaa aikaa ❤
..mutta kun tapaninpäivä koittaa niin joulu katoaa kaappeihin odottamaan ensi syksyn pimeitä ja mieli alkaa odottamaan kevättä! Ah! Niitä värejä ja tulppaaneja!! Ja sitä VALOA!!

81/50 | 

Joulua aletaan miettimään ja suunnittelemaan hyvissä ajoin, mutta kun joulu on ollut saa koristeet mennä takaisin varastoon. Joulukoristeet kerätään pois meillä pari päivää aaton jälkeen. Uuteen vuoteen ei mielestäni kuulu joulukoristeet.

Sanna
94/50 | 

Meillä lähti toissapäivänä kaikki muut koristeet, paitsi valkoiset joulutähdet olohuoneen ja keittiön ikkunoista.
Vaihdoin olkkariin valkoiset verhot, vaaleat tyynynpääliset, vaaleat torkkupeitot ja pesin valkoiset sohvan- ja nojatuolinpääliset. Vielä kun saisi valkoisen maton, mutta se on vielä koiran takia mahdotonta!
Valkonen vallitsee ainakin ehkä huhtikuuhun asti. Sitten tulee pinkkiä hieman :D

tätioranssi
95/50 | 

Meillä vielä kaikki kohillaan. Pari päivää ennen aattoa koristellaan kuusi. Tontut valloitti olohuoneen toisena adventtina... Loppiaisena kukaan ei jaksa enää kattella joulujuttuja ja kaikki kerätään pois. 15vuoden vanha muovikuusi pakataan laatikkoonsa. Vielä on hyvin voimissaan! Himmeli kyllä koristaa kattoa ympäri vuoden, mihin sen pakkais välillä...?
Perhe olisivat luopuneen kuusesta jo aiemmin mutta minä kiukuttelin vastaan vaikka en ole Niin Jouluihminen..

96/50 | 

Minäkin voisin sisustaa vaikka koko kodin valkoiseksi... Mutta se ei kyllä olisi kovin käytännöllistä tällä sakilla :)

98/50 | 

Oi ihanat matot! Mistä ostitte kankaan tohon tauluun? Meillä lähti joulukuusi ja punaiset tyynynpäälliset lauantaina. Kaipailen uusia sisustusideoita, mutta päässä lyö tyhjää. Oon katellu kun teillä on sellainen mustavalkonen kettutaulu, ja se houkuttelee. Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä niin niistä ois kiva kuulla ;) kesää odotellessa!

Emma
100/50 | 

Jep, täällä sama homma. Tulin 25.päivä myöhään illalla kotiin joulun vietosta ja huokaisin poikaystävälle, että haluan jo tän joulukrääsän pois tästä kämpästä :-D sain takas tympääntyneen "Ostettiin nää tyynyt viikko sitten, anna nyt hetki ees olla vielä". Kompromissina kävin 29.päivä Ikeareissulla ja poikaystävän ollessa vanhemmillaan yökylässä heivasin kaiken joulusta muistuttavan syvälle kaapin perukoille ja pistin kaiken uuden ja omannäköisen tilalle. Onneks kynttilät ei oo vaan joulun juttu (kunhan muistaa ostaa mustia tuikkukippoja eikä vaan kaikkee kultasta ja kimaltavaa :-D), niitä ilman en halua olla vielä tässä pimeydessä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat