Aluksi vähän tekstiä parin vuoden takaa, kun muutimme Helsinkiin. Ja sitten vielä nykyhetken kommentit aiheesta. Ja postaussarjahan on Tehoneliöt käyttöön!

----------------------------------------------------------------------------------------------

PIENET NELIÖT, ISOT KOLMIOT
Kolmistaan
5.6.2013
20130605-170150.jpg

Aikaslailla arkinen on ollut tämä ensimmäinen lomakeskiviikko. Neiti-F vietiin aamulla päiväkotiin (jossa oli ihanaa kyllä: poolpartyt!), ja Eepi ja minä aloitetimme armottoman pakkausrumban. Kyllä on kuulkaas aika hyvinkin erilaisiin osoitteisiin menossa olevia pussukoita tänä päivänä täytetty. Osa tavaroista menee uuteen kotiin, tai uuden kodin varastoon. Ja sitten vielä UFF:lle, kirppikselle, roskiin, sukulaisille ja kamuille. Huh hellettä!

Onneksi huomenna saamme huilipäivän pakkaamisesta, kun suuntaamme Eepin kanssa Vuosaaren Columbus-kauppakeskukseen, ja siellä tarkemmin ottaen Inarian liikkeeseen.

Kuten olenkin tainnut jossain yhteydessä mainita, uusi asuntomme Helsingissä tulee olemaan lähes puolet pienempi, kuin nykyinen kotimme Lahdessa. Se onkin saanut monet ihmettelemään, miten meinaamme mahtua sinne.

Totta onkin, että ensin etsimme itsekin sellaista 60-70 neliöstä asuntoa, mutta kun tiellemme osui tämä aivan ihastuttava 55 neliötä, istuimme pöydän ääreen, ja mietimme, voisimmeko saada sen toimimaan. Ja lopulta päätimme, että onnistuuhan se!

Listasinkin tähän nyt asioita, joiden avulla tarkoituksemme on muuttaa pienet neliöt ihmeneliöiksi. Sellaisiksi, ettei puuttuvaa 5-45 neliötä edes kaivata ;)

1. Etsimme tarkoitukselle asuntoa sellaisesta taloyhtiöstä, jossa  yhteiset ja sosiaalisettilat ovat niin toimivat, että voimme levittäytyä ”asumaan” myös omien seiniemme ulkopuoelle. Uudessa talossamme onkin iso punttisali alakerrassa, ratasvarasto heti ulko-oven vieressä, ja autohallikin aivan talon yhteydessä. Taloyhtiön saunaan ja pyykkitupaan kuivaushuoneineen on omalta oveltamme ehkä 10 askelta, ja asuntomme alta löytyy puolestaan täysin lämmin varasto, joka mahdollistaa tietysti kausivaatteiden asianmukaisen säilytyksen niin, ettei väärän kauden tuotteet tuki eteistä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kun kirjoitin tuosta taloyhtiön kaikkien asukkaiden yhteisien tilojen tärkeydestä pari vuotta sitten, en olisi edes itse uskonut, kuinka oikeassa olinkaan. Meidän perheen arkea pienissä neliöissä asuessa on nimittäin auttanut aivan VALTAVASTI se, että taloyhtiömme yleiset tilat ovat osaltamme kovassa käytössä. Meillä ei pyykkitelineet pönötä muutenkin ahtaan kodin tukkeena, vaan kaikki pyykki kuivataan pyykkituvassa. Myös eteisen pienissä kaapeissa ei pyöri enää väärän kauden kamppeet, koska varastotilat ovat niin hyvät, että sinne voi viedä vaatteita huoletta säilöön. Voin siis sanoa, että vaikka asunto on pieni, voin ajatella, että ainakin 20 neliötä siitä sijaitsee asuntomme ulkopuolella, tosin ihan samassa rapussa.

TEHONELIÖVINKKI NUMERO 3 ONKIN: Kiinnitä asuntoa ostaessa/vuokratessa huomiota taloyhtiön yhteisiin tiloihin. Voiko pyykit kuivata, pestä ja mankeloida oman asunnon ulkopuolella? Saako pyörät, lumilaudat, potkarit ja rattaat pois omasta eteisestä? Entä voiko esim. lapsen synttärit järjestää ahtaan oman kodin sijaan kerhohuoneessa?

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat