Tämä viime syksynä kirjoittamani ohje ei ole vanhentunut yhtään. Tällä tyylillä sitä meillä pakataan tänäkin syksynä F matkaan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Back to arki, osa 3 : Päiväkotikassin sisältö
arki
11.8.2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aika pakata minin kassi hoitopäivää varten. Ja sehän menee seuraavasti.

HOITOKASSIN PERUSVARUSTUS VUODENAJASTA RIIPPUMATTA

 • Aluspöksyt
 • Sukat
 • Kauteen sopiva sisävaatekerta (Esim. näin kesällä leggarit, t-paita ja pitkähihainen t-paita)
 • Lapsen omat lääkkeet
 • Unilelu (jos sitä ei jätetä hoitoon)
 • Mahdollinen varatutti pienelle

HOITOKASSIIN LISÄOSAT, ELI KAUSITTAIN VAIHTUVAT VARUSTEET

 • Ekstraulkokamoja ja -varusteita, eli kesällä mm. aurinkolasit ja –rasva. Talvella ja kylmemmillä säillä keväällä ja syksyllä mm. vaihtopipot, -hanskat ja villasukat, sekä villapuku, jos alkuperäiset vaatteet vaikka kastuu, tai keli kylmenee aamun pukeutumisesta.

HOITOON KANNATTA JÄTTÄÄ (JOS VAIN SAA )

 • Osa niistä kamoista, joita hoidossa tarvitaan lähes päivittäin. Meillä on mm. erikseen hoitokumisaappaat ja tuplamäärä kurakamoja, jotta yhdet voi olla aina suoraan päiväkodilla.
 • Juomapulla (sitä tarvitaan usein kuumilla ilmoilla ulkona)
 • Sisätossut
 • Unilelu (niin ei ainakaan unohdu ja aiheuta katastrofia)
 • Mahdollista päiväkotiharrastusta varten tarvittavat vaatteet ja välineet. F:llä on esimerkiksi päiväkodissa tanssitunti, jonne tytöt haluavat pukeutua balettiasuihin. Pari kertaa puvun unohtaneena päätin, että syksyllä asu saa asua päiväkodin kaapissa.
 • Vaippoja ja nimikoituja tutteja, jos niille on vielä tarvetta.

Näin siis kuin itse olen kokenut hoitotarvikerumban sujuvan parhaiten. Toiset jättävät tuon koko laukun tai sen sisällön vakkaristi hoitoon. Se on varmasti kätevää, ettei tarvitse roudata samaa kassia edestakaisin, mutta kuten taisin jo aikaisemminkin mainita, mulle se tapa ei sovi. Mun mielestä on kivempi laittaa F hoitoon niin, että voin joka ilta tarkistaa, että hänellä on juuri oikeat kamat mukana (voi se morkkiksen määrä, kun lapsen jätettyä jo hoitoon tajuaa, että pipo on esimerkiksi päivään liian ohut, tai että päivästä onkin tulossa helteinen ja minillä on mustat kollaripöksyt jalassa).

Itse teen muuten vielä niin, että hautaan ne peruskamat – sukat ja muut – aivan laukun pohjalle, ja laitan etumaiseksi ne, jotka arvelen F:n tarvitsevan päivän aikana. F:llä kun harvoin aamulla autolla hoitoon mennessä on niin paljon päällä, kun päivän pitkiin ulkoiluihin esim. talvella vaaditaan. Silloin villahaalari ja kauluri löytyvät joko repusta etumaisena, tai jos ehditään aamulla päiväkodin eteisessä säätää, jo suoraan F:n haalarin hihaan tungettuina. Ajattelen, että näin vähän autan hoitajienkin työtä, ettei heidän tarvitse arpoa, mistä F:n vaatteet löytyy, vaan koko setti on kätevästi saatavilla ulkoiluja varten.

Tällä tavalla meillä on menty nyt kaksi vuotta. Välillä väkisinkin unohtuu jotain. Jopa itse se kassi (ESKO!)

Mitä itse lisäisit listaan? Tai onko jokin tuote listassani sinusta täysin turha?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä oli tänään muuten eka päivä oikeaa arkea, päiväkotia ja töitä. Ja Ihan hyvinhän se meni! Täältä tullaan syksy :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Karoliina-

P.S: Voi kun F on pieni näissä vuoden takaisissa kuvissa <3

 Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (8)

9/8 | 

Kiva postaus, kiitos! Meidän herra 10kk aloittaa vajaan parin viikon päästä päivähoidon ja tässä on kassi sekä sen sisältö ollut kovastikin mielessä. :)

Sofia
10/8 | 

Hyvän listan olet laatinut! :) Itse voisin vielä (ei tosiaan välttämättömänä, mutta mielestäni mukavana) lisätä halutessaan jonkin pienen hyväksi todetun perusvoiteen jos lapsella kuiva iho (pk:issa kun usein on aika kevyet yleisvoiteet, jos edes on), huulirasvan ja muutaman varaponnarin tai/ja -pinnin, jos lapsella niitä muutenkin on, ja sattuvat katoamaan päivän touhujen aikana. Ja etenkin alushousuja kannattaa olla useammat kappaleet, jonain päivinä vahingot kasaantuvat. :) Joissain päiväkodeissa on myös alottavilla pikkuisilla (mutta miksei tosiaan isommillakin!) muutama valokuva mukana itselle tärkeistä asioista, kuten vanhemmista ja sisaruksista ikävää lievittämässä, minusta mukava idea.

nasu96
11/8 | 

Anoppini on pph ja kehottanut minua laittamaan kassiin kamman tai harjan sekä nessuja. Todella hyvä listaus ja ajankohtainen 3kk päästä kun meidän 2.v aloittaa päivähoidon ?

12/8 | 

Varavaatteiden tarve kai riippuu lapsen iästä. Meillä oli pienen kanssa isompi repertuaari, nyt kohta 4v:llä on t-paita, pitkähihainen paita, leggarit ja housut, pari sukkia, villasukat ja yhdet pikkarit. Harvoinpa noitakaan tarvitaan. Meillä pk:ssa säilytetään vaihtovaatteet, kuravaatteet (jotka käy säännöllisesti kotona pesussa), kumpparit ja tossut ja ponnari/pinnipussukka (epäilen että pienten ryhmissä ei rasvoja ja huulirasvoja kukaan ehtisi lisäillä, isommille ehkä hyvä idea). Varsinaisessa päiväkotikassissa kulkee vain unikaveri, mahdolliset sään (ehkä) vaatimat lisävaatekerrat ja vesipullo.

Sit kun välikausi ja talvi iskee päälle, niin varavaatteisiin lisään myös ekstratumput ja rukkaset sekä mahdollisesti pipon. Ihan vaan että jos aamupäivän ulkoilussa kastuu kamat jostain syystä, niin on kuivaa päälle.

14/8 | 

Oi tuo valokuvajuttu on ihana.

Arvaas miten kävi, kun F:llä oli viime talvena huulirasva mukana? Noooh. Neljällä tytöllä oli hoitopäivän jälkeen aika rasvainen letti. Olivat leikkineen rasvalla salaa kampaajaa. O-ou :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat