P9181390.JPG
P9181390.JPG

P9181378.JPG
P9181378.JPG

P9181384.JPG
P9181384.JPG

P9181388.JPG
P9181388.JPG

 

P9181377.JPG
P9181377.JPG

Kaupallinen yhteistyö: Reima 

Monet nykyaikaiset lasten ulkovaatteet ovat jo niin pitkälle kehiteltyjä vesipilareineen ja hylkivine materiaaleineen, että varsinaisille kura- ja sadevaatteille ei ole enää niin suurta tilausta, kuin vaikkapa vuosikymmen tai kaksi sitten. 

Meidän perheessä lapsella on kuitenkin aina ollut sadevaatteet ja kumisaappaat. Mutta miksi ihmeessä?

Suurin syy, ainakin meillä, on se, että sadevaatteet eivät ole vain pelastautumiskeino vedeltä, vaan ne toimivat ikään kuin ulkovaatteiden suojapukuna. Koska ulkovaatteita ei suositella pestävän aivan joka viikko, ja jos kuitenkin haluaa, ettei lapsen vaatteet ole syksyllä ja Etelä-Suomen "talvessa" koko ajan aivan rapaiset, on sadeasu se, joka pelastaa tilanteen. 

Nykyisin rullaan sadevaatteet viikoittain pikaohjelmalla pesukoneessa, mutta entisessä kodissamme, jonka taloyhtiön pyykkituvassa oli iso teollisuusallas, tuppasin usein vaan huuhtelemaan F:n kumisaappaat ja sadevaatteet pintapuolisesti. 

Sadevaatteiden huuhtelu ja jopa pesu ovat siinäkin mielessä helpompi tapa pitää lapsi puhtaissa vaatteissa, kun vaikkapa rullata toppapuku pesukoneessa. Sen kuivuminen kun vie niin paljon enemmän aikaakin.

Monissa päiväkodeissa onkin sääntö, että lapsella on oltava sadevaatteet. Syy tähän, kuulemma, ei taaskaan ole vesi, vaan se, että sadevaatteita käyttämällä ja niitä huuhtelemalla päiväkotien eteiset säilyvät paljon puhtaampina kuin ilman niitä. Ihan järkeen käypä peruste.

Onko teidän perheessänne luovuttu sadeasuista kokonaan vai luotetaanko siellä ruudun takanakin vielä tähän perinteiseen välikausivarustukseen? 

-Karoliina-

Kommentit (4)

Piiku
5/4 | 

Olen samaa mieltä! Nimensä mukaisesti kurahousut pitävät kuran pois vaatteista, eikä tarvitse olla niin usein pesemällä ulkovaatteita sitten. Eli todellakin täällä käytetään kuravaatteita, vaikka kunnon vedenpitävä kamppeet löytyykin tytöltä. :) itse asiassa on vielä hankinta listalla, joten saako kysyä koko apua? suunnilleen saman ikäiselle tytölle tulisi. Minkä kokoiset teillä käytössä? Ja paljon pituutta löytyy? :)

Karoliina Sallinen
6/4 | 

F ei ole ikäisensä mittainen, joten ei taida auttaa nyt sentit :) Mutta Reimat on musta reilua kokoa!

Ja nuo hinkselikurahousut niin mahtavat, kun kokoa voi "huijata" molempiin suuntiin rutkasti!

Tirpustiira
7/4 | 

Samoilla linjoilla myös, varsinaisia ulkovaatteita ei viitsi jatkuvasti pestä ja sadevaatteissa lapsen voi käydä suihkuttelemassa ulkoilun jälkeen talopesulassa ja samalla välttyy älyttömältä määrältä hiekkaa asunnossa. Mulla on jopa kahdet kuravaatteet lapselle, toiset kotiin ja toiset päiväkotiin. Tai itse asiassa kurahousuja henkseleillä taitaa niitäkin olla kahdet, yhdet fleecevuorelliset ja yhdet vuorettomat. Joka keliin siis :) Päiväkodissa on käytössä ihan sellainen kurahaalari, jota hoitajat ovat moneen kertaan hehkutelleet ja kiitelleet ja suositelleet muillekin.

Hirmu nätti muuten tuo F:n Reiman sadetakki, ainut vika sadevaatteissa yleensä on että niitä saa vain kokovärisinä ja minä kun pidän kuvioista :D

Karoliina Sallinen
8/4 | 

Mä niin rakastuin myös itse tuohon takkiin. Onneksi meni myös neidille itselleen läpi, koska värihän oli pieni riskihankinta :D 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat