Moikkis!

Taas päiväkodin kuukausikirjeen lopussa: "muistattehan nimikoida lapsenne vaatteet". Arvatkaapa, onko päässyt taas tässä taloudessa unohtumaan...

Syksyn alussa olen aina supermutsi F:n hoitokamojen suhteen. Jokaisessa sukassakin lukee nimi, reppu on täynnä kampetta niin ydinräjähdyksestä hellesäille, kuin paukkupakkasista illalliskutsuihinkin.

Talven edetessä vaatteet kuitenkin vaihtuvat säiden ja F:n kasvun myötä niin tiuhaan, että joulun kohdalla enää harvasta vaatteesta löytyy nimikointi.

20140210-201103.jpg
20140210-201103.jpg

Nyt helmikuun päiväkotikirjeen jälkeen ajattelin taas ryhdistäytyä, ja niinpä suuntasin yllä näkyville Tarramonsterin nettisivuille tilaamaan F:lle nimikointitarroja niin vaatteisiin, kenkiin kuin leluihinkin.

F:n hoitouran aluksi tilasin hölmönä ommeltavia nimilappuja, mutta koska ompelutaitoni ja -intoni ovat täysi nolla, ei kovinkaan moni vaate lopulta saanut nimeä itseensä.

Nämä Tarramonsterin tarrat ovatkin siis aikamoinen pelastus tumpelokäsityöläiselle. Ja sellaisellekin, joka tajuaa 10 senkuntia ennen lähtöä, että lapsen uuteen pipoon tai lelupäiväleluun täytyy heittää puumerkki.

20140210-201156.jpg
20140210-201156.jpg

Sain Tarramonsteri-tilaukseni blogini kautta, ja niinpä halusin kokeilla mahdollisimman monenlaisia tarroja, jotta voisin kertoa valikoimasta teille tarkasti. Tämmöinen multipakkaus olikin nettisivuilla valittavissa ihan valmiina pakettina nimeltä Monsteripakkaus. Se pitää sisällään kahdenkokoisia pallo- ja pitkulatarroja, joten jokainen vaate, lelu, kenkä ja vaikkapa juomapullokin saavat oikeankokoisen nimikoinnin.

Mielestäni pyöretä tarrat sopivat hyvin alusvaatteisiin, sukkiin, lapasiin ja kenkiin, pitkät taas hyvin housujen, paitojen ja ulkovaatteiden kokolapun läheisyyteen liimattavaksi.

20140210-201205.jpg
20140210-201205.jpg
20140210-201246.jpg
20140210-201246.jpg

Sivustolta tarran voi muuten räätälöida ulkonäöllisestikin itselle sopivaksi. Värejä tarroihin on tarjolla 10,  fontteja viisi ja kuviakin perhosista jalkapalloihin.

Olen pessyt Tarramonsteroituja vaatteita ihan normaalisti koneessa, joskus jopa rumpukuivannutkin vaatteet, ja hyvin ovat ainakin tähän asti pysyneet paikoillaan.

Miten te nimikoitte lastenne vaatteet? Minusta tämä tarra on tähänastisista merkkaustavoista se kätevin.

Kivaa viikkoa!

 

-Karkki-

* Tarramonsteri-tuotteet saatu blogin kautta

 

Kommentit (14)

Mari
15/14 | 

Lähtevätkö tarrat halutessa irti? Jääkö vaatteisiin jälki?

Mari
16/14 | 

Voiko tarrojen laitossa kämmätä jotain, montako tarraa meni fibaan? Lähteekö tarrat halutessa irti? Jääkö vaatteisiin jälkiä?

Chagak
17/14 | 

Meillä on käytetty juurikin tarramonsterin tarroja ja ollaan tykätty. Pysyvät hyvin ja helppo liimata. Ainoa miinus, että tarran poiston jälkeen jää pieni jälki nimikointikohtaan (siis "liimaa"). Mutta mielestäni parempi liimajälki kuin tussilla kirjoitettu. Ainakin jos haluaa myydä kirppiksellä pieneksi jääneitä eteenpäin...

18/14 | 

Jos tarra on kooltaan kovin pieni, sitä on päiväkodin sutinassa hoitajien vaikea havaita ja lukea. Kun eteisessä pyöriin yhdellä kertaa parikymmentä lasta ja heillä kaikilla kaksi Tanskaa, kaksi villasukkaa, villaapuku, kauluri, pipo, haalari ja kurahousut, hyvä nimikointi on sellainen, joka näkyy heti ja helposti ja jonka huonompisilmäinenkin hoitaja näkee ilman laseja lukea.
Apteekista saatava ruskea "laastariteippi" on minimointiin hyvää ja edullista. Pysyy hyvin kiinni monella pinnalla ja on helppo myös poistaa. Ja nimen saa joka kerta "valita" itse - ei tule pikkusiskon lapasiin isovelejen nimeä vain siksi, että esikoisen nimellä tuli aikanaan tilattua viisisataa nimilappua...
Toinen hyvä nimikointinauha löytyy perusmarketin käsityöhyllystä. Puuvillainen valkoinen nauha kiinnittyy silittimällä ilman tikin tikkiä. Leikkaat vain sopivan pätkän johon kirjoitat kuulakärkikynällä. Kestää pesun ja on irroitettavissa tämäkin.

ph
19/14 | 

Meillä myös tarramonsterin tarrat käytössä pojilla. Molemmilla eri värit, helppo kotonakin löytää omat kengät jne. Ei tarvitse edes lukea kun muistaa värit ulkoa. Päiväkodissa en ole muilla nähnyt näitä käytössä, todella nopea sielläkin löytää omat kimpsut ja kampsut :P Laitan yleensä vaan ulkovaatteet ja kengät näillä, tulee pitemmän päälle arvokkaaksi ostaa kahden lapsen KAIKKIIN vaatteisiin tarroja ;)

Karkki
20/14 | 

En ole itse irrottanut tarroja, mutta Tarramonsterin sivujen mukaan tarran voi irrottaa. Mitään ongelmia liimaamisessa ei kyllä ollut. Ei edes silloin, kun F halusi avustaa liimaamisessa. Ohjeissa muuten sanotaan, että tarran liiman olisi hyvä antaa kuivua 24h ennen käyttöä...tosin me emme ole ohjetta noudattaneet, ja hyvin ovat silti pysyneet.

Karkki
21/14 | 

Kiva kuulla pitkäaikaiskokemuksiakin! Itse ajattelen, että kierrättäessä uusi henkilö voi liimata omansa tämän päälle. Itse en ole ainakaan koskaan jättänyt ostamatta second hand -tuotetta nimikoinnin vuoksi.

Karkki
22/14 | 

Kiitos todella hyvistä vinkeistä!!
Tarramonsterilla on myös isoja tarroja...niin ja koska tarran ulkoasun voi räätälöidä, hoitajat varmasti pian muistavat kenellä oli sininen perhonen ja kenellä pinkki fudispallo, vaikkei itse nimi aina selvästi näkyisikään.

Karkki
23/14 | 

No niinpä! Ja itse vähän priorisoin: Merkkikamppeet ja tärket lelut nimellä. Perus H&M:n sukat saavat kadota, jos ovat kadotakseen.

Sikke
24/14 | 

Kiitos hyvistä vinkeistä!

Kaunis uusi Branderi! Pipo kyllä voisi olla edes joskus pois. Pidetäänkö sitä kotonakin :)

25/14 | 

Heippa Sikke!

Kiva, kun tykkäät uudesta bannerista. Pipon avulla vanhakin mies yrittää seurata trendejä, kuitenkaan siinä onnistumatta.

sini
27/14 | 

Meillä myös käytössä tarramonsterin tarrat jo toista vuotta. Molemmilla on oman väriset ja omalla kuvalla varustetut tarrat. Olen tilannut syksyisin molemmille 2 arkkia minipilkkuja ja ovat riittäneet hyvin. Joissain vaatteissa on niin kapea kokolappu, ettei siihen mahdu minipilkku ja niihin tussilla nimikirjaimet. Villavaatteisiin olen käyttänyt silitettäviä tarroja pelkällä sukunimellä, kun kiertävät molemmat lapset.

Päiväkodintäti :D
28/14 | 

En tiedä tarkoittiko ylempänä ollut juurikin yhtä minunkin itse kokeilemaa apteekin teippiä. Se nimittäin ei kestä pesua.Millä nimellä tuo sun mainitsema teippi siellä myydään?

Nuo tarramonsterin nimikointitarrat vaikuttaa käteviltä. Taidan niitä kokeilla omille lapsille.

Mikään ei ole rasittavampaa ku arvailla mikä on kenenkin hanska kun on eteisessä tyyliin 15 paria mustia Elsa Pitkäsiä :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat