4.jpg
4.jpg

2.jpg
2.jpg

3.jpg
3.jpg

pakkaus.jpg
pakkaus.jpg

Äitiyspakkaus 2017 julkaistiin tänä aamuna. Täytyy sanoa, ettei tämän vuoden pakkaus ole ainakaan ykkössuosikkini viime vuosien pakkausten joukossa. Totta on, että tällä kertaa melkein kaikki vaatteet käyvät yhteen (iso plussa!) ja mitään hirvityksiä mukaan ei ole sattunut. Tosin eipä pakkauksessa ole mitään erityistä ihanuuttakaan, joten kokonaisuus jää aika pliisuksia. Ihana uutuus pakkauksessa on kuitenkin college-haalari, joka on minun mielestäni yksi käyttäkelpoisimmista vauvanvaatteista. 

Kivaa päivää!

-Karoliina-

Kuvat:Kela 

 

Kommentit (29)

peppinen
30/29 | 

Hmm, tämä keskustelu käydään väistämättä joka vuosi, mutta jotenkin tämä kolahtaa mulla väärään paikkaan ja mietin, että kun blogisi on usein aika ns. yhteiskunnallisesti valveutunut, että onko tämä nyt ihan ok? Siis miettiä, että ovatko äitiyspakkauksen (jonka nimi pitäisi ehdottomasti vaihtaa, vaikkapa perhepakkaukseksi tai vauvapakkaukseksi) mageita ja hyvännäköisiä.

Siis pakkauksessahan ei ole kyse ns. arjen luksuksesta, vaan siitä, että annetaan jokaiselle Suomessa asuvalla uudelle vauvalla mahdollisimman hyvä alku ja tasoitetaan sitä epätasa-arvoisuutta mitä lasten ja perheiden välillä väistämättä on. Mahdollisuuksia niillekin, joilla ei ole parhaat mahdolliset lähtökohdat.

Se on se hyvinvointivaltion idea.

 

Jotenkin siis toivoisin, että pakkauskeskustelua käytäisiin myös muista näkökulmista ja ehkä vähemmälle jäisi tuo ulkoinen meininki. Sisältö kuitenkin varmasti aika pitkälle mietitty ja kehitetty lapsen hyvää ajatellen, myös visuaalisesti. 

Karoliina Sallinen
31/29 | 

Kiva, että ajattelet, että täällä puhutaan tärkeitä yhteiskunnallisia asioita. Niin haluankin tehdä...ja välillä myös kirjoittaa jotain arkisempaa ja pinnallisempaa. Koska sillon blogi kuvastaa myös minua: Molemmat puolet löytyy! 

J.
32/29 | 

Samaa mietin kuin Peppinen. En vaan ole ikinä ymmärtänyt sitä, että arvostellaan äitiyspakkauksen sisältöä tai kuoseja. Äitiyspakkaus on niin huikea juttu, että itse olen ottanut sen aina innolla vastaan eikä ole tullut mieleenkään valittaa jostain kuoseista. Missä muussa maassa on tällainen etu?! Väistämättä tulee taas mieleen, että onkohan meillä täällä Suomessa asiat vähän liian hyvin...

Mutta jokaisellahan on oikeus valita myös tietty rahasumma, jolla voi sitten ostaa juuri mieleisiänsä vaatteita (mutta jolla ei muuten saisi puoliakaan äitiyspakkauksen tuotteista).

Karoliina Sallinen
33/29 | 

Äitiyspakkaus on upea asia. Sitä en kiistä missään nimessä! 

Uusi Alku
34/29 | 

Mä katsoin tätä uutista kans siitä vinkkelistä, että kuinka suloista, että perheille tarjotaan mahdollisuus saada tällainen huolella mietitty, testattu ja kokeiltu pakkaus, jossa on aika paljon kaikenlaista tarpeellista. Ei vauva kuoseista vielä välitä, eikä ole edes vielä pohtinut lempiväriään.

Mieltä lämmitti päälle erityisesti vielä se, että palautetta todella kerätään ja otetaan vastaan - koko konseptia kehitetään sen pohjalta. Eli ei vaan lyödä jotain pakkausta käteen, vaan koko hommaa todella joku pohtii ja aprikoi. Hyvä Suomi ja me - onhan täällä nyt ihmisen monestakin syystä hyvä lisääntyä :D

Karoliina Sallinen
35/29 | 

Vauva ei tosiaan välitä kun lämmöstä, hoivasta ja rakkaudesta <3

Täti Violetti
36/29 | 

Kuulostaa melkoisen karulta arviolta, että pakkauksessa ei ole tällä kertaa hirvityksiä mukana. Vauvanvaatemakukaan kun ei ole mitenkään helposti yhteensovitettavissa meille vanhemmille, joskin uskon ja toivon, että suurimmalle osalle vauvaperhepakkauksessa tärkeintä on sen tasa-arvoinen ja jotenkin lapsen saamisen yhteiskunnallistakin merkitystä korostava ajatus.
Sitä paitsi minusta ne vaatteetkin ovat olleet aina suloisia, en itse asiassa ole "hirvitys"vauvanvaatteita koskaan nähnytkään. Omien kolmen kohdalla ne vaatteet noudattivat aikanaan sitä 80 -90 -lukujen taitteen mintunvihreä/vaalenkeltainen/lila värimaailmaa, ja ovat nykysilmin tietty aika, hmm hupaisia, mutta suloisia olivat vaatteet ja varsinkin vauvat niitten sisällä.  

Karoliina Sallinen
37/29 | 

Mä olen kyllä nähnyt satoja hirvittäviä lastenvaatteita. Pakkauksessa ja kaupoissa :D Mutta onneksi nämä ovat vain yhden subjektiivise ihmisen mielipiteitä. Eivätkä millään tavalla merkityksellisiä yhteiskunnalle. 

Johanna_ar
40/29 | 

Hei, täytyy yhtyä edellisiin kirjoittajiin, eli en ymmärrä tätä äitiyspakkauksen ulkonäön kritisointia yhtään. Kelan ammattilaiset tekee joka vuosi ihan huikeen duunin kootessaan tätä pakettia ja ottaa vielä kehitysehdotuksetkin huomioon! Enkä ole kyllä hirvitysvaatteita koskaan pakkauksessa nähnyt...

Harmi että jo vauva-ajasta saakka vanhempien huomio keskittyy ulkonäköön eikä niihin oleellisiin asioihin. 

Harmi että tämä on julkaistu just sun blogissa, ehkä tuli kirjoitettua vähän kiireellä? Toivottavasti saadaan jatkossa lukea sun syvällisempiäkin juttuja!

hyvää keväänjatkoa!

 

Karoliina Sallinen
41/29 | 

Mielestäni on aika erikoista väittää, että jos vanhempi on kiinnostunut lastenvaatteista, hän ei samalla kykenisi keskittymään olennaisiin asioihin. Uskon, että aika moni vanhempi pystyy molempiin...ja sen lisäksi vielä sataan muuhunkin asiaan.

Aina ei voi syvällinen. Siihen hukkuisi niin minä kuin lukijatkin :) 

Mangonsiemen
42/29 | 

Mielestäni on ehdottomasti hyvä antaa Kelalle palautetta äitiyspakkauksen puutteista, kuten vaatteiden huonosta laadusta tai mitoituksesta tai huonosta yhteensopivuudesta kuten myös parannusehdotuksia. Minusta nuo uutuudet collegehaalari ja unipussi näyttivät ihanilta. Myös bodyjen raitakuosit miellyttävät silmääni. On hyvä, että äitiyspakkauksen suunnittelu on niin toimivaa, että ainakin omassa lähipiirissäni kaikki nekin, jotka eivät taloudellisesti pakkausta välttämättä tarvitsisi, ovat sen ottaneet. Näin äitiyspakkaustuotteista ei tule leimallisesti köyhyyteen liittyviä. On jotenkin ihanaa, kun vauvamuskarin eteisessä kaikilla on sama haalari.

Karoliina Sallinen
43/29 | 

Se on muuten todella suloinen näky :) 

AnLottanen
44/29 | 

Mä katsoin tänään aamulla ne kuvat töissä ja tirautin muutaman kyyneleen. Että noin ihana pakkaus me ehkä voidaan saada, viimeinkin. Niin, yhdeksättä kertaa odotetaan, mutta yhtään ei olla saatu koskaan kotiin asti.

Mä olen koko päivän ollut ihan fiiliksissä. Mun mielestä pakkauksessa on kaikki, mitä tarvii alkuun. Ja sen jälkeen siirrytään mun ja miehen hyvin säilyneisiin 70-80- luvun vaihteen naperovaatteisiin. :) Jos Luoja suo.

Mä olen hirmuisen kiitollinen siitä, että
Kela jakaa edelleen - 80 vuoden jälkeenkin äitiyspakkausta ja pitää jokaista syntyvää lasta vanhempien statuksesta huolimatta tasavertaisina tälle lahjalle. Sillä lahja se on.

Karoliina Sallinen
45/29 | 

Voi apua! Nyt mua tiraututtaa teidän tarina. Onnea ihan valtavasti <3 Nauttikaa joka hetki aarteestanne!!

Pax
46/29 | 

Äitiyspakkaus on ehdottoman hieno asia ja Kela tekee sen kanssa hyvää työtä. Viime vuoden pakkauksen itse saaneena olin silti utelias näkemään uuden pakkauksen sisällön, ja kyllä, myös vertailemaan sen ulkonäköä omaan pakkaukseeni. Toki myös huomasin, että mukaan on saatu myssy, jota meillä ei ollut ja kestovaippa on edelleen menossa mukana, vaikka se oli jossain vaiheessa käsittääkseni poistumassa.

Mutta siis vaikka hirvitys voi olla vahva sana ja ihmisten maut ovat erilaisia, ei Karoliina mielestäni tässä tehnyt mitään kohtuutonta virhettä. Tulisitteko samoin kommentoimaan, jos mielipide olisi ollut pelkästään positiivinen?

Vähän tulee nimittäin sellainen vire, että köyhällä ei ole varaa valittaa, pitäisi olla onnellinen, jos saa lapselleen kokonaan sinapinkeltaisen asukokonaisuuden, koska onhan lapsilla silloin ainakin vaatteet. Ilmeisesti pakkauksen kasaaminen on aikamoinen rumba joka vuosi, mutta ei mielestäni ole kohtuuton toive, että siinä tulevat vaatteet sopisivat edes jollain tavalla yhteen toistensa kanssa. 

Äitiyspakkauksen kiva sisältö voi myös lisätä tasa-arvoa: kun vaatteet ovat sopivia, käytännöllisiä ja visuaalisesti miellyttäviä, yhä useampi valitsee äitiyspakkauksen ja sitten siellä vauvamuskarin aulassa on niitä samanlaisia haalareita. 

Uusi Alku
47/29 | 

Mä en ainakaan omalla kommentillani tarkoittanut missään nimessä arvostella Karoliinaa tai hänen mielipidettään. Halusin vain tuoda keskusteluun mukaan oman ekan fiilikseni, kun luin uutisen uudesta pakkauksesta.

Sitä kuitenkin mietin, kun näitä kommentteja selasin, että miksi äitiyspakkaus tässä keskustelussa liitetään köyhiin? Äitiyspakkaushan on universaali etu samalla tavalla kuin lapsilisäkin vielä on - ei siinä katsota kenenkään tuloja ja sen pohjalta päätetä saako vai ei. Ei äitiyspakkausta tänä päivänä enää köyhät edellä suunnitella - kyllä se on suunnattua (tietääkseni) ihan meille kaikille, tulotasosta riippumatta. Eri asia on sitten haluaako sitä ottaa vastaan.

En koe itseäni millään mittarilla köyhäksi, mutta ottaisin riemusta kiljuen äitiyspakkauksen vastaan (kuosilla kuin kuosilla). Otin sen vastaan 2010 ensimmäistä kertaa äitiydyttyänikin, vaikka kovin moni vaate ei edes tullut käyttöön. Ei siltikään tullut itselleni mieleen kylillä huutaa kuinka ruma mun mielestä se marjakuosinen body oli - jätin sen vain hiljaa sivuun. Pakkaus kun on täysin vapaaehtoinen ja kuitenkin sen mukana tuli myös paljon hyödyllistäkin.

Mangonsiemen
48/29 | 

Mulla on tämän keskustelun myötä herännyt ajatuksia, että olisiko äitiyspakkausta kuitenkin syytä uudistaa niin, että suurempi osa tuotteista olisi ihan kaikille käyttökelpoisia. Toi haalarin muunnettavuus makuupussiksi on mielestäni tosi hyvä parannus. Jotenkin hirvittää se määrä vaatetta, mikä menee jonnekin uffille käyttämättömänä. Voisiko äitiyspakkauksen tuotannossa hyödyntää kierrätystä?

J.
49/29 | 

Itse en ainakaan miettinyt tässä asiassa köyhiä ja että köyhällä ei ole varaa valittaa. En vaan käsitä sitä jokavuotista valitusta siitä, milloin äitiyspakkaus on liian tyttömäinen/poikamainen, milloin siellä on ällötyksiä ja hirvityksiä ja milloin joku on täysin turha jne. Ja eikä Karoliinakaan tekstissään valittanut, että sikäli olisin ehkä itse voinut edellisen kommenttini miettiä vähän tarkemmin. 

Meitä on kuitenkin niin moneen junaan. Itse en ole koskaan miettinyt, sopiiko vauvan vaatteet yhteen ja onko täydellisesti mätsäävä kokonaisuus. Minua ei myöskään haittaa pukea vauvaani sinapinvärisiin vaatteisiin. Enkä usko että se häiritsee vauvaakaan. Vauvat puklailevat ja niskakakkaavat ja vaatteita saa olla vaihtamassa koko ajan muutenkin. Ei minua silloin häiritse, jos yläosa on ruudullinen ja alaosa raidallinen. Jos se jotain muuta haittaa niin sille en voi mitään. 

Menee ehkä kauas aiheesta, mutta eikö ole myös aika tekopyhää vanhemmilta olla puhumassa esim. lasten kiusaamista vastaan, kun samaan aikaan on kotona näytetty esimerkkiä jo vauvasta saakka, miten jotkut vaatteet ovat rumia ja ällötyksiä, ja että sellaisia ei päälleen voi pukea.

Pax
50/29 | 

Huomasin vasta, että Karoliinahan oli kirjoittanut jo oman vastineensa osin näihinkin kommentteihin, vähän hassua että keskustelua käydään kahdessa eri paikassa, jossa kuitenkin näyttää toistuvan samankaltaisia kommentteja. 

Itsellä särähti korvaan eniten se, että tämä, toki varmaankin nopeasti tehty postaus, "huomasitteko että uusi äitiyspakkaus on tullut" ja pari omaa mielipidettä asiaan, sai niin kovin kriittisen oloista kommentointia. Tuossa toisessa jutussa Karoliina toteaakin, ettei äitiyspakkaus saisi olla niin pyhä, ettei siitä saisi sanoa mitään. 

Itse olen saanut käytännössä kaikki vauvanvaatteet. Olen ostanut vain pari hassua vaatetta, koska niitä on ollut muutenkin riittävästi, jopa liikaa. Niissä on silti ollut suosikkeja ja olen halunnut pukea poikaa jotenkin toisiinsa sointuvasti. Osa on ollut käytännöllisempiä kuin toiset, osa muuten vain kivempia. Toisaalta en ole kommentoinut miehen tapaa pukea poikaa, välillä yhdistelmät ovat olleet minun silmääni kivempia kuin omat, välillä rumempia. Joskus taas kaikki kivat vaatteet ovat olleet pyykissä ja silloin on onni, että arsenaalia riittää, eikä kaiken tarvitse sointua toisiinsa. Käytännöllisyys menee siis toki kaiken edelle, mutta jos on vaihtoehtoja, olisi niitä mielestäni tyhmää olla hyödyntämättä. 

En ole osallistunut aiempaan äitiyspakkauskeskusteluun, enkä siis tiedä minkälaisia valitusvirsiä siitä on saatu vuosittain aikaiseksi. Varmasti useita. :)

Totta muuten on tuolla toisen postauksen kommenteissa tullut huomio, että edullisemmin saa kun ostaa käytettynä, saattaa saada jopa ihan uutta tavaraa. 

Ja ainahan on niin, että toisen ällötys on toisen ihanuus. Itse en kokisi luontevaksi pukea lastani pikkuaikuiseksi, toisille se tuntuu olevan ainoa oikea tyyli. Ja vaikka vauvalla ei sinänsä asiaan vielä mielipidettä olekaan, mielelläni piristän omaa päivääni pukemalla lapsen silmääni miellyttävästi. 

Mangonsiemen
51/29 | 

Kommentoin nyt viimeistä kappaletta: Minusta tilaisuuteen sopiva ja esteettisesti mietitty pukeutuminen kuuluu yleissivistykseen ja hyviin käytöstapoihin samaan tapaan kuin pöytätavat ja kiittäminen ja anteeksi pyytäminen. Pyrin opettamaan myös lapsilleni ikätasoon nähden asiallista pukeutumista, alkaen siitä, että puen heidät vauvasta asti harkitusti. 2-vuotiaan kanssa jo keskustelimme, miksi juhlaan sopivat yhdet vaatteet ja pihaleikkeihin toiset. En ikinä haukkuisi toisten vaatteita, mutta lapsilleni saatan kyllä opetusmielessä sanoa, että mielestäni jotkut printit eivät sovi yhteen. Enimmäkseen kyllä kehun silloin, kun he onnistuvat hyvin asun kokoamisessa. Kolmevuotiaallani on jo oma, selkeä maku, ja hän tietää hyvin, mitkä vaatteet käyvätmihinkin säähän jne. Olemme myös keskustelleet siitä, että toisilla voi olla erilainen maku eikä toisille saa sanoa rumasti (lähinnä kun joku päiväkotikaveri on sanonut tyyliin "rumanvärinen paita").

peppinen
52/29 | 

Sen verran vielä tähän kommentoisin, että argumentointi köyhyyden näkökulmasta on mielestäni harhaanjohtava.

Pakkauksessahan ei de facto ole kokonaan sinapinvärisiä vaatteita, joihin köyhien tulisi tyytyä. Eikö niin? Ja pakkauksen arvolähtökohtaisena tarkoituksena on nimenomaan universaalina, hyvinvointivaltiollisena mahdollisuutena lisätä tasa-arvoa ja lieventää perheiden välisiä tuloistakin johtuvia eroja.

Täällä vielä tuoretta lisätietoa miten sisältöä pakkaukseen tuotetaan. Lainaus:

Kuitenkin kriteerit ovat kaikille yrittäjille selvät: tarjoukset kokonaispisteytetään niin, että puolet ratkaisee hinta ja puolet tuotteen laatu. Laatupisteitä saa esimerkiksi esteettisyydestä, toiminnallisuudesta ja ompelusta.

Pax
53/29 | 

Omaan kommenttiini tuo köyhyys ajautui aiemmasta kommentoinnista, mutta ei välttämättä ollut ajatuksena loppuun asti mietitty. Vähän vaan siis sellainen olo tuli, että esteettisyyttä ei saisi kommentoida, vaikka se näköjään on tuolla laatupisteissäkin otettu huomioon! Ja että nimenomaan sitä ei saisi kommentoida siksi, että Kela suuressa viisaudessaan ja työläydessään tämän äitiyspakkauksen meille tuottaa. Ja tottahan on se, että ne joilla on rahaa, voivat jättää pakkauksen ottamatta ja ostaa erilaiset haalarit, jolloin pakkaus leimautuisi enemmän sellaiseksi, että vain köyhän se kannattaisi ottaa (mikä ei sekään välttämättä ole totta). Jolloin siis lapsen vaatetuksesta voisi päätellä jotain perheen taloudellisesta asemasta, mikä ei mielestäni ole toivottavaa. 

Siksi vaatteiden esteettinen miellyttävyys onkin mielestäni tärkeää ja siitä voi ja saa esittää mielipiteitä. Se, saadaanko pakkausta ikinä sellaiseksi, että se olisi kaikille mieleen tai ettekö jonain vuonna olisi jotain kivempaa kuin edellisenä tai toisinpäin, ei varmaan ole mahdollista eikä edes tavoiteltavaa.

Uusi Alku
54/29 | 

Ai kauhea, en ajatellut enää tähän keskusteluun kommentoida, mutta. En missään nimessä haluaisi ajatella, että joku vetää toisen tai vaikka meikäläisen taloudellisesta tilanteesta johtopäätöksiä siksi, että olisin valinnut lapselleni ylle äitiyspakkauksesta vaatteen. Mä en ole koskaan ymmärtänyt ihmisten tarvetta katsoa muita pitkin nenää enkä ymmärrä jatkossakaan. Mihin tää maailma on menossa? Mikä meitä aikuisia ihmisiä vaivaa? :D 

Tää on just tätä - sitä niin haluaa ajatella olevansa mieleltään avoin ja suvaitsevainen, mutta hups samassa arvostelee muiden kokonaista elämäntilannetta yhden vaatteen pohjalta. Ristus. Nyt järki käteen.

Karoliina Sallinen
55/29 | 

Juurikin näin. Ajattelen hyvin samalla tavalla! 

Karoliina Sallinen
56/29 | 

Vastasin ensin epähuomiossa vain Paxin ihan ensimmäiseen kommenttiin. Mutta täällähän oli pari muutakin kommenttia :D Eka: Ihanaa, miten asiallisesti ja fiksusti keskustelette eri näkemyksistä. Kiitos, te viisaat ja aikuiset naiset <3

Piti vielä sanoa pari asiaa. En usko, että kukaan fiksu aikuinen puhuu lapselle, kuinka jollakin toisella lapsella on hirvityksiä päällä, tai että ihmisiä arvioidaan vaatteiden perusteella. Siinä mielessä tämä keskustelu lähti sellaisille urille jota en tarkoittanut, ja haluan korjata, jos jollekin tuli sellainen mielikuva. 

On hassua, miten se, että puhuu vaatteista hyvässä tai huonossa (ylipäättään visuaalisista asioista), se liitetään usein siihen, että ihminen arvioisi ja arvosteli rankasti muita ihmisiä ulkonäön perusteella. Itselleni on aivan sama muiden ihmisten sisustukset, kodit, vaattet tai naaman ulkonäkö, mutta itse minusta on kiva ostaa ennemmin OMAA silmääni miellyttäviä vaatteita ja toteuttaa omaa kauneuskäsitystäni. 

Heidi-
57/29 | 

Onko äitiyspakkauksen vaatteet joskus ollut vanhanaikaisia tai sellaisia, että ne jotenkin leimaisivat pakkauksen vaatteisiin puetun lapsen vanhemmat köyhiksi? Minun silmiini ainakin nuo 2017 vaatteet näyttävät hyvin tavallisilta ja neutraaleilta vaatteilta - ja pitää ollakin, jos pitää kaikkia miellyttää. ;)

Olen ajatellut, että pakkauksen suurin ongelma olisi se, jos lapsi ehtii kasvaa ohi jostakin haalarista tms. tai jos pakkauksessa on vaatteita, joita ei oikein kukaan tarvitse. Tietenkin kuoseista saa olla eri mieltä, mutta ei kai se kenenkään maailmaa kaada, jos vauva puetaan rumempiin vaatteisiin kotona tai jos ei ole muuta puhtaana. Ja pakkausta kun ei kenenkään ole pakko ottaa niin en oikein ymmärrä tätä "rumien" vaatteiden kritiikkiä; varsinkin kun on kyse vauvan vaatteista, joten lapset eivät keskenään voi edes kiusata niitä, jotka on puettu äitiyspakkauksen vaatteisiin. :)

Karoliina Sallinen
58/29 | 

Minä en ainakaan ole ajatellut noin, mihin johdattelet ensimmäisessä kysymyksessä. Tarina varmasti on elänyt tässä postauksen ja kommenttien kautta myös sellaiseen suuntaan, mitä en itse ajattele. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat