Lähdettiin maanantaina pakoon kaupungin helteitä mökille. Aluksi meitä oli vielä isompi sakki, mutta tiistaiaamusta alkaen oltiin ihan omalla perheellä. Kamppeet roudattiin kotiin Tampereella muutama tunti sitten.

Mä tykkään olla mökillä sopivia pätkiä, joka ei mun tapauksessa tarkoita kuitenkaan viikkoja. On ihan parasta pulahtaa järveen, lukea kirjaa laiturilla ja syödä ruokaa grillistä. Tosin realistisuuden nimissä itikoita on edelleen aivan julmetusti ja toisaalta huussimeiningeissä tämä kuudesti yöllä pissalla käynti on puuduttavaa.

Me ostettiin F:n kanssa kirjat Suomalaisesta ennen tänne tuloa. F valitsi Itsenäisiä naisia ja minä Anna-Leena Härkösen Kenraaliharjoituksen. Härkösen lukeminen on kun tapaisi vanhan ystävän. Ei tarvitse totutella kerrontaan, vaan kaikki on tosi luonnollista. Ei ole tekotaiteellisia pätkiä ja tarina on aina hyvin etenevä. Silti Kenraaliharjoitus-kirja ei lukeudu suosikkeihini. Mua ei lähtökohtaisesti haittaa se, että kirja kuvaa seksiä (niinhän vaikka Akvaariorakkauttakin kuvaa). Tämän kirjan pointtia en kuitenkaan vaan ihan ymmärrä. Toivoisin jotenkin enemmän sisältöä hapulevien aikuisten ja ihastusten väliin. Jotain syitä ja seurauksia, enemmän tunteita ja analyysiä.

F:n kirja on super kauniisti kuvitettu ja on ihanaa, että F haluaa kerta toisensa jälkeen lainata ja ostaa näitä GirlPower-kirjoja. Tosin konsepti alkaa kyllästyttää jo itseäni, koska jokainen tällainen kirja toistaa TÄYSIN samat henkilöt ja kerrontatavan. On se 1-3 sivun tiivistelmä elämästä ja yksi kasvokuva kuvattavasti henkilöstä. Luulisi, että kustantamojakin jo vähän rajoittaisi se, että "sama" kirja – sankaritarinat, rohkeat, itsenäiset jne tytöt –  on jo tehty. Idea on ihan loistava, rakastan tätä konseptia, mutta voisi jo vähän uudistaa tapaa, jolla tsemppikirjoja tehdään. Sitä vaan mietin, että keksikö kaikki tämäntyyppisten kirjojen kirjoittajat idean yhtäaikaa, ja sitten vaan ilmestyi sattumalta monta samantyyppistä teosta. Vai kävikö niin, että joku teki homman ensin, ja sitten muut apinoivat sen?

Mutta joka tapauksessa: Ihanaa lukea ja viettää aikaa yhdessä. Olla vaan ja hengata seesteisinä, koska kyllähän pitkiin kesiin yhdessä liittyy välillä myös hampaiden kiristelyä ja ei-niin-idyllisiäkin hetkiä. Onneksi pääpaino tänä kesänä on ehdottomasti voiton puolella.

Kun tultiin tänään kaupunkiin, F lähti muutamaksi tunniksi kaverilleen naapuriin. Me pestiin A:n kanssa pyykkiä ja asetettiin jalkamme taas hetkeksi kotiin. Kunnes taas, heti jo perjantaina, kutsuu uudet reissut. Näillä näkymin kesän ja syksyn viimeiset matkat. Ei ole meikästä enää istumaan (saati seisomaan tai kävelemään) pitkiä tai edes ”pitkiä” jaksoja.

-Karoliina-

P.S. Osa postauksen kuvista on F:n ottamia :) 

Kommentit (3)

Vierailija
4/3 | 

Hei! Olen ollut aikeissa ostaa Moses-sandaalit ja sinulla näyttääkin jo olevan sellaiset; mitä olet tykännyt niistä? - Kirsi

Vierailija
6/3 | 

Oliskohan  tarvetta rilleille kun noin läheltä lukee

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat