// Kaupallinen yhteistyö: Vamos//

P9054543.JPG
P9054543.JPG

P9175659.JPG
P9175659.JPG

P9175654.JPG
P9175654.JPG

P9175664.JPG
P9175664.JPG

P9175666.JPG
P9175666.JPG

Jassoo. Yksi etappi syksyn kulussa taas ylitetty. Tänään kaivettiin esille ensikerran lapsosen vedenpitävät välikausikengät ja jätettiin lenkkarit kouluaamuna hyllyyn. Itse vedin ensimmäistä kertaa päälleni pitkän villakangassekoitetakin ja ne-mun-paremmat-kumisaappaat*, joilla kehtasin mennä tänään jopa työpalaveriin. Jotenkin nautin hirveästi tästä kerrospukeutumisajasta, mutta ei vielä kuitenkaan talven ”kerrospukeudu tai kuole -ajasta”. On ihana leuhottaa takki auki, mutta kuitenkin muhkea villatakki päällä. Just parasta näin asuelämän kannalta tämä syksy.

Vaikka tänään vedeltiin vettä pitävissä kengissä, on tuonne kaappiin – meille aikuisille – varattu jo ne syksyn nahkakengätkin. Ne, jotka tulevat tennareiden ja loafereiden jälkeläisinä, kun keli alkaa viilentyä (ingooraan tässä vaiheessa sen, että tälle viikolle on luvattu vielä miltei 20 asteen lämpöjä, yök).

Mä valitsin Vamoksen mallistosta itselleni biker-henkiset vetoketjulliset PS Poelman nahkanilkkurit. Kengät näyttivät ekalla vilkaisulla juuri niille minun kengilleni, enkä ne nähtyäni osannut katsoa enää edes mitään muita kenkiä. Mähän olin koko nuoruuteni sellainen mustiin pukeutuva rokkigootti(!?), ja edelleenkin mussa taitaa asua aina pieni palanen sitä rokkiasennetta, vaikka olenkin jo tällainen +30 perheenäiti ilman mustia kajaaleja ja bändipaitoja. Jotenkin mua edelleenkin puhuttelee sellaiset asut, jossa on hitunen rokkia. Vaikka sitten vaan pitsi- tai kukkamekkoon yhdistettynä. Romanttisen ja tyttömäisen liitto laitettuna jonkin rouheamman elementin vieressä kun toimii musta aina.

A valitsi puolestaan kaksi paria sellaisia vuorenvarmoja työkenkiä. Rentoja, mutta samalla siistejä. Molemmat mokkanahkaa. Kengissä näkyykin mun mielestä hirveän hyvin se, millaisia pukeutujia me ollaan. Mä rakastan mustaa ja niittiä, A taas ei pukeudu juuri ikinä mustaan. Sen tyyli on usein sellainen sporttinen ja sininen.

Vamos on muuten liike, johon tutustuin vasta Tampereelle muutettuani. Niiden kivijalkamyymähän on tuossa Hämeenkadulla, lähellä Kauppahallia ja Sokosta. Toki olin kuullut Vamoksen nimen aikaisemmin, mutta jostain syystä olin ajattelut, että Vamoksen kengät ovat vain keinonahkaa. Mutta onneksi astelin viime talvena liikkeeseen sisään. Olin iloisesti yllättynyt, miten paljon nahkakenkiä siellä olikaan.

Mä olen nahkakenkäfani siitä syystä, että niitä voi huoltaa. Ne kestävät oikein hoidettuina vuosia ja nahka ylipäätään on materiaalina vaan ylivertainen. Mikään ei nimittäin niin ärsyttävää kuin se, että löytää ihanat kengät ja sitten niiden käyttöikä loppuu siihen, kun kenkiä ei voi käytön jälkeen huoltaa uudelle vuodelle käyttökuntoon. Tässä lyhyet vinkit siihen, kuinka nahkakengät saa kestämään paremmin.

PINTANAHKA:

 • Nahka tarvitsee tasaisin väliajoin suojaa ja kosteutusta.
 • Paras hoito pehmeälle pintanahalle on kevyt ja väritön mehiläisvaha tai muu kenkävaha tai -rasva.
 • Vahaksi kannattaa valita kengän oma väri tai sitten väritön.
 • Vaha tulee levittää aina puhdistetulle pinnalle. Pinnan voi puolestaan puhdistaa tarkoitetulla rasvalla. Monille nahoille sopii myös kevyt puhdistus hieman kostealla liinalla.
 • Hoitovaha levitetään kengän pintaan pehmeällä liinalla ja annetaan kuivua. Monet vahat sisältävät jo itsessään kosteussuojan eikä suihketta näin ollen tarvita.
 • Suojasuihke on tarkoitettu viimeistelyyn ja kosteussuojaksi. 
 • Kenkiä tulee hoitaa oman käytön mukaan. Myös nahan nopea harjaus tekee jo paljon, eli joka kerta ei välttämättä tarvitse lähteä perinpohjaiseen hoitoon.

 

MOKKANAHKA: 

 • Mokkanahka on huomattavasti herkempi materiaali ja huokoisen pintansa takia se vaatii hieman enemmän hoitoa kuin pintanahka.
 • Mokkanahkaa kannattaa harjailla usein ja monesti harjalla saa pinnan hyvin puhtaaksi. 
 • Suojasuihke on mokkanahan paras ystävä ja sitä kannattaa käyttää reilulla kädeöö’. Suojasuihke tulee levittää ainoastaan puhtaalle pinnalle ja suihketta kannattaa levittää parikin kerrosta niin, että levistyskertojen välissä pitää pienen tauon.
 • Suihke tulee levittää pinnalle aina ulkotiloissa ja suihkeen kannattaa antaa kuivua kunnolla.
 • Mokkanahan huokoiselle pinnalle ei missään nimessä saa levittää samoja rasvoja ja vahoja kuin pintanahalle, sillä mokkanahan pinnalla tuotteet eivät levity tai imeydy pintaan. 

 

Näillä askelmerkeillä kohti syksyä!

-Karoliina-

Kuva 1: Noora Näppilä 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat