Pauluns5607.jpg
Pauluns5607.jpg

Pauluns5653.jpg
Pauluns5653.jpg

Riisi_Bowl_002.jpg
Riisi_Bowl_002.jpg

Pauluns5663.jpg
Pauluns5663.jpg

Riisi_Bowl_003.jpg
Riisi_Bowl_003.jpg

 

Kaupallinen yhteistyö: Paulúns

Kuten tiedätte, minua on ihan aina kiinnostanut ruoka. Sen suunnittelu, valmistus ja tietysti myös syönti. F:n syntymän jälkeen ruuan merkitys kuitenkin vain kasvoi elämässäni. Tajusin, että ruoka on se linkki, joka yhdistää parhaimmillaan perhettä. Ruokaa voi laittaa yhdessä ja nauttia yhdessä. Ruuan avulla kerrotaan perheen arvoista ja lisätään parhaimmillaan perheenvälistä henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Ruuan terveellisyysaspekti ei ole minulle siis mikään uusi. Ja F:lle olenkin ihan aina halunnut tarjota mahdollisimman hyvää tekevää ruokaa. Oman ruokani suhteen sen sijaan olen jaksoittain ollut aika huonossa jamassa. Toki olen yhteisillä aterioilla syönyt samaa ruokaa kuin lapsi, mutta on ollut myös aikoja, jolloin en ole oikeasti paljon miettinyt, mitä syön, kun olen yksin.

Vuodenvaiheessa alkanut ryhtiliike elämäntavoissa on kuitenkin alkanut näkyä myös minun lautasellani. Olen halunnut energiaa, hyvinvointia ja tervettä myös omille aterioilleni. Olikin aikamoinen sattuma, että juuri samoihin aikoihin, kun ruoka-asiat alkoivat kiinnostaa minua tässä mittakaavassa enemmänkin, minua pyydettiin mukaan ruotsalaisen Paulúns-tuotesarjan kampanjaan. Vai mikä olisikaan ollut parempi aika testata tuotteita, joihin ei ole lisättyä lainkaan sokeria? Ja jotka ovat ravitsemuksellisesti tasapainoisia, lisäaineettomia ja ravintosisällöltään korkealaatuisia? En ainakaan itse keksi parempaa hetkeä.

Paulúnsin iskulause kuuluu: Syö hyvin – voi hyvin. Se tiivistääkin hyvin sen, mitä itsekin toivon ruuan jatkossa tekevän meidän perheelle. Ja jollaiseen ajatteluun uskon. On se nimittäin vaan niin, että ravinto on ihmisen polttoainetta. Ja se, millaista polttoainetta tähän ihmiskoneistoon laittaa, vaikuttaa ihan kaikkeen.

Minä olen testaillut Paulúnsin tuotteita nyt kuukauden päivät. Ja aika useinhan näissä blogiin liittyvissä ruoka-aiheissa saa itse olla testikokin roolissa. Nyt kävi kuitenkin niin, että Paulúnsin kanssa pääsin kehittelemään reseptiä ihan ammattikokin avustuksella. Mikä tilaisuus oppia jotain sellaista, johon ei itse ole uskonut pystyvänsä! Käytin tilaisuutta heti hyväkseni ja pyysin, että kehittelisimme yhdessä sushibowlin reseptin. Meidän perhehän söisi sushia varmasti joka ikinen päivä, mutta koska sen tekeminen kotona on aika vaivalloista, olen monta kertaa haaveillut vähän iisimmästä sushibowlista. En ole kuitenkaan vielä tätä ennen saanut aikaiseksi paneutua bowlin saloihin, joten nyt oli korkea aika tehdä niin.

Sushibowlin pohjana käytetään Paulúnsin mustasilmäpavuilla ryhditettyä SuperRiisiä. Superia riisistä tekee se, että se on sekoitus raakariisiä, kvinoaa, siemeniä papuja, linssejä ja mausteita. Kyse ei ole siis mistään valkoisesta hötöstä, vaan ravinnosta, jossa ihan oikeasti aika moni hyvän ravinnon osanen toteutuu. Tätä riisiähän voi syödä aivan sellaisenaankin, mutta minun annoksessani se on luonnollisestikin yksi kulho-sushin osasista. Markkinoilla on myös toinen SuperRiisi, jossa mustapavun sijaan on käytetty vihreitä linssejä. Uskoisin, että se kävisi tähän kulhoon myös vallan mainiosti. Näin tuo herkku – jonka syöntiä kuvauksissa piti muuten vähän rajoittaa, ettei lopuksi olisi täytynyt kuvata tyhjää kuppia – valmistetaan.

 

SUSHI BOWL (4 annosta) 

 • 400 g lohta

Marinadi:

 • 4 rkl soijakastiketta
 • 4 rkl seesamöljyä
 • 2 rkl riisiviinaetikkaa
 • ½ tl chilikastiketta

Täytteet:

 

 • 2 dl Paulúns SuperRiisiä (mustasilmäpapu jyväsiemenseos)
 • 4 dl kasvislientä
 • 1 tl öljyä
 • 1 porkkana
 • ½ kurkku
 • 1½ dl edamamepapuja (soijapapu)
 • 2 kevätsipulin vartta

Koristeluun:

 

 • paahdettuja mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä

 

 1. Nypi lohesta ruodot pois, huuhtele kylmän veden alla.
 2. Kuivaa lohi talouspaperilla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
 3. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada lohikuutioiden päälle.
 4. Peitä ja siirrä kylmään maustumaan.
 5. Keitä SuperRiisi pakkauksen ohjeen mukaan.
 6. Kuori porkkana ja raasta karkealla terällä.
 7. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois ja leikkaa viipaleiksi.
 8. Keitä papuja suolatussa vedessä noin 4 minuuttia.
 9. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
 10. Hienonna kevätsipulinvarret.
 11. Lusikoi riisiä pikkukulhojen pohjalle, asettele loput ainekset ryhmiksi.
 12. Valuta lohen marinadia kastikkeeksi tai tarjoa lisänä soijaa ja wasabia.
 13. Koristele seesaminsiemenillä.

Lopuksi vielä pieni vinkkiä. Jotta kaupalliset yhteistyöt ja blogien välinen suhde olisi jatkossa sitä, mitä toivoisit sen olevan, nyt olisi mahdollista vaikuttaa asioihin. Vastaamalla tähän, noin 5 minuuttia kestävään kyselyyn, osallistut tutkimukseen, jonka tarkoituksena on kartoittaa lukijoiden toiveita. Tutkimuksen* tuloksien avulla pyritään tarjoamaan kiinnostavampaa sisältöä blogien lukijoille, sekä kehittämään bloggaajien ja brändien välistä yhteistyötä.Tutkimukseen pääset klikkaamalla tästä linkki. Kiitos paljon avusta! Uskon, että tällaisen tiedon kerääminen hyödyttää meitä ihan kaikkia. 

-Karoliina-

*Tutkimuksen toteuttaa mediatoimisto Dagmar. Lisätietoja tutkimuksesta saat osoitteesta: research@dagmar.fi

Kuvat &MUAH: A-lehdet

Asu: korvikset, Uhana Design // neule, Uhana Design (laina) // paita, Nanso

Kommentit (25)

Vierailija
26/25 | 

Näytät kauniilta, mutta taas olisi riittänyt kaksi viimeisintä kuvaa. Miksi tunkea niin monta?

Karoliina Sallinen
28/25 | 

Kahteen edelliseen:

Tämä taitaakin taas olla niitä mielipidekysymyksiä, joihin on harvoin oikeaa tai väärää vastausta. Kurja, jos kuvien määrä tuntuu liialliselle. Ja kiva, jos se toisaalta miellyttää.

Kiitos, kun jaoitte mielipiteenne :) 

Vierailija
29/25 | 

Öö, siis tuo ”tutkimushan” oli ihan Paulunsin bränditutkimus, aika paksua väittää sen mahdollistavan yhtään sen lukijaystävällisempää blogisisältöä.

Karoliina Sallinen
30/25 | 

Jos jokin tutkimuksessa mietityttää, voit rohkeasti olla yhteydessä postauksen alla olevaan sähköpostiosoitteeseen ja kysyä sieltä lisää aiheesta :) Uskon, että he ovat parhaita vastaamaan näihin kysymyksiin! 

Vierailija
31/25 | 

Ei minua tutkimuksessa mietitytä mikään, vaan niissä sanoissa, joilla sitä markkinoit lukijoille. Menin innoissani vastaamaan, mutta sisältö oli kyllä ihan muuta kuin myyntipuhe.

Karoliina Sallinen
32/25 | 

Uskon, että he vastaavat mielellään ja tarkemmin sinulle myös siihen, kuinka kyselyn vastauksia käytetään jatkossa mainitsemieni sisältöjen, sekä brändin ja blogien välisen yhteistyön kehittämiseen. He ovat parhaita vastaamaan myös siihen, miten minun kertomani briiffaus toteutuu tämän kyselyn avulla käytännössä niin, että se hyödyttää yrityksiä, bloggaajaa ja teitä lukijoita.  Osoitehan on: research@dagmar.fi

Kiitos, että vastasit kyselyyn :) 

Undulaatti
35/25 | 

Mielestäni viisi kuvaa on aika maltillinen määrä. Harvassa samantyylisessä blogissa on vähemmän. Ja tuommoisia valoisia, kauniita, värikkäitä kuvia on ilo katsoa! Jos kuvien määrä ärsyttää, ollaan jo aika pienissä ärsytyksen aiheissa. Jos teksti kiinnostaa mutta ei kuvat, voisiko rullata kuvien ohi ja keskittyä tekstiin? Jos ei kiinnosta kummatkaan....

Vaikka ei pitäisikään arvostella uökonäköä, niin pakko kehaista, että näytät freesille kuvissa Karoliina! En muista että sulla olisi usein vaaleanpunaista/pinkkiä (korvikset) kuvissa mutta ainakin tuommoinen pieni määrä sopii sulle värinä. :)

Karoliina Sallinen
36/25 | 

Kiitos :) Nuo on mun Uhana-korvikset monen vuoden takaa, mutta totta on, että käytän niitä todella harvoin. Jotenkin se musta vaan vetää puoleensa, vaikka oikeasti värit teksisivät kyllä varmasti (talvellakin) hyvää! 

Elinakookirjautumatta
39/25 | 

Toden totta! Näytätpä hehkuvan kauniilta. :)

Mäkin haluan salille!

Karoliina Sallinen
40/25 | 

Noi voi kiitos :) MÄKIN haluan salille! Terkuin: Nuhanenä, joka viimeksi liikkunut sunnuntaina

Vierailija
41/25 | 

Inhoan noita pakollisia tarinoita ("tiedättehän, olen aina rakastanut asiaa x, joka myöhemmin tässä postauksessa on yhteistyökumppaninakin...") yhteistyöpostausten alussa. Niin pakotettuja.

Karoliina Sallinen
42/25 | 

Kurja kuulla, jos sinulle on tullut tuollainen olo. Kiitos kuitenkin, että jaoit palautteesi :) 

Vierailija
43/25 | 

Upea meikki ja upeat kuvat :) Kyllä ammattilaiset osaa!

Ei oo yhtään liikaa kuvia, kun on näin kauniita.

Karoliina Sallinen
44/25 | 

Kiitos :) Oli kyllä tosi kiva päivä näin mukavan tekijätiimin kanssa! On sillä syynsä, miksi ammattilainen on ammattilainen <3

staycheap
45/25 | 

Mahtavat värit kuvissa. Ei liity sushiin mitenkään, mutta mistä tuo kaunis vihreä neuletakki? :)

J..
47/25 | 

Ihan vaan pakko sanoa, että oletpa ihan hurjan kaunis näissä kuvissa! Katsoin jo aiemmin instassa, että nyt on kyllä todella hyvä kuva. Näköjään muutkin on kiinnittäneet samaan huomiota. :)

Vierailija
48/25 | 

Mikä on hurjan kaunis? Tässä blogissa viljellään kurjaa ja hurjaa ihan hirmusesti.

J..
49/25 | 

Nyt kun kysyit niin se kuulostaa kyllä omituiselta. :D Mutta todella kaunista tarkoitin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu