IMG_20180625_165816.jpg
IMG_20180625_165816.jpg

No niin. Nyt on kuulkaas piru irti. Saimme tiedon ennen juhannusta, mutta aika ei ole lievittänyt tuskaa kuin vähän. Squishyistä – noista nykytenavien must have -leluista – on kantautunut korviimme karmeaa tietoa. Sisältävät lienee myrkkyä. Kaupat vetää pois myynnistää. Pyydetään palauttamaan jo ostetut. Kotonamme leijuu paniikin ilmapiiri.

Uutinen ei tosin yllätä. Kieltäydyin jo alun perinkin tilaamasta ”wishin tosi halpoja squishyjä”, koska minusta tuo ”aidotkin” haisivat jo pelottavan pahalle. (Tosin ihan varmaan meiltä löytyy myös vaikka millä mitalla, mistälie ostettuja squishyjä, koska lapsoset vaihtelevat lelujaan päivittän. Squishyt ovat uusi oravannahka).

Ekana ajattelin, että kiellän vain uusien squishyjen ostamisen (jes!). Vanhat oli kuitenkin tarkoitus pitää, kunhan ne säilytettäisiin kannellisessa laatikossa huoneessa + kädet pestäisiin leikin jälkeen. Minähän en hysteerisoisi.

Paitsi että…

Alkoi pelottaa. Mitä jos oikeasti leluista irtoaa jotain karmeaa ja siitä syystä lapseni on joku päivää tahattomasti lapseton. Saa allergisia reaktioita. Kurkku turpoaa ja silmät.

Toisaalta. Isken jäitä hattuun. Olihan meidänkin lapsuudessamme sokerihuurretut murot, aurinkopäivät ilman suojakerroinrasvoja ja haisuponit. Tosin vieläkin on karmeat traumat siitä, kun äiti vei My Little Ponyt verannalle tuulettumaan, ”koska teillä on astma ja nuo haisee kauheille”.

Tosin. Samaiset ponit, jotka leikkien jälkeen olivat varastossa sellaiset rapiat 15 vuotta, HAISEVAT EDELLEEN. Joten ehkä äiti oli osin oikeassakin. Onhan meidän sukupolvemme ensimmäinen, joka kärsii näin mittavista lapsensaantiongelmista ja kaiken maailman erikoisista sairauksista, joita ennen meidän aikuiselämäämme ei oltu edes huomattu. Oliko kaikki silloinkin haisulelujen syytä?

Niin että nyt vaan kysyisin, mitä? Poltetaanko ne kaikki roviolla (tosin savu voisi olla vaarallista), tuuletetaan terassilla vai haudataan seuraavaksi 15 vuodeksi ullakolle?

-Karoliina-

Kommentit (2)

popi
3/2 | 

Kannattaa toimia juuri niin kuin on pyydetty, syynsä sillekin. Myrkky on aina myrkky, vaikka kuinka säilöisi tai pesisi. En uskaltaisi ottaa mitään riskiä, varsinkin kun ongelma on selvästi tiedossa.

nuppunen
4/2 | 

Minäkin kyllä veisin takaisin kauppaan, kun on kerta luvattu, että saa ainakin BR-leluihin ilman kuittia palauttaa. Lapselle voi selittää tilanteen ja luvata jotain korvaavaa tilalle. Itsekin noita katselin monet kerrat, mutta onneksi ei ostettu :/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat