Huomenia. Heräilen täältä Nooran ja Matin luota yökylästä. A lähti eilen jääkiekkoalumnien tapaamiseen Lahteen ja F puolestaan Helsinkiin. Ja mä sitten tulin tänne, koska yksin nukkuminen ei ole enää oikein hyvä idea. Mä olen saanut pahimmat supistukset ja mahakrampit öisin, joten tuntui turvallisemmalle, etten joudu itse leikkaamaan napanuoria, jos kotisynnytys saa yöllä alkunsa. Onneksi ei saanut, mutta täytyy sanoa, että yö oli taas kerran mielenkiintoinen. Supisteli ja kramppasi ja välissä lapsoset yrittivät ilmeisesti tulla mahanahoista läpi. Miksi ihmeessä kaikki tuo on tehtävä öisin? 

Me ollaan oltu perheenä niin tiivisti yhdessä viimeinen kuukausi, ja koska mä en ole itse juuri ihmisten ilmoilla samaan tahtiin käynyt kuin ennen, tuntui, että tähän väliin tällainen hetken oma aika, sekä A:n ja mun yhteinen parisuhdeaika tänään ja huomenna, tulee todella tarpeeseen. Vaikka lähtökohtaisesti en tykkää ollaa nykyisin yksin kotona (sinkkuna tykkäsin, mutta ehkä siksi, ettei ollut vaihtoehtoja), oli ihana nauttia hetki sellaista oloa, ettei ympärillä  ole mekkalaa ja soivia summereita ja kaikkea sitä ihanaa - mutta välillä väsyttävää - kolmosluokkalaisen elämöintiä. 

(Niin ja siis selvitykseksi, että lasken omaksi ajaksi ja rauhaksi myös tämän kyläilyn, koska nämä tyypit ovat niitä mun "rinkiläisiä" , joiden seurassa voi löhötä sohvalla lököpöksyissä ihan kun kotonaan olisi.)

Jännä juttu, miten se oman tilan ja speissin tarve iskee päälle aina silloin tällöin, vaikka kuinka olisi perheihmisiä. En muista itse asiassa koska viimeksi, mutta siitä on kulunut varmasti tosi pitkä aika jo. Ehkä mun oman tilan ja hiljaisuuden kaipuu iski nyt  päälle jo vähän ennakkoon, vaikkei vauvat ole edes vielä syntyneet. Muistan nimittäin, että sellainen "älkää vaatiko multa kahteen tuntiin mitään ja antakaa lasi viiniä -fiilis" iski F:n vauva-aikana aika silloin tällöin. Ja siihen tosiaan riitti se pari tuntia ja viinilasi, että olin taas oma itseni ja arki maistui jälleen.

Tästä tulikin mieleeni oiva aasinsilta siihen, että viimeisimmän viinilasillisen tänä vuonna olen juonut helmikuussa. Tai itse asiassa, jos tarkkoja ollaan, viimeinen alkoholiannos oli shampanjat, jotka kulautettiin alas Nooran saatesanoin: "Ajattele, jos nämä on sun viimeiset kuohuvat vähään aikaan." Ja nehän oli.

Sellaista ajatuksenvirtaa aamuun! Nyt mä taidan kömpiä ylös täältä sängystä ja käydä katsomassa, saako täältä täyden palvelun hotellista aamukahvia. 

-Karoliina-

Kuva: Pixabay
 

Kommentit (2)

NNNNina
1/2 | 

Kiitos tästä blogista! Kirjoituksesi kuulostavat usein kuin omilta ajatuksiltani, joita en osaisi paperille tuottaa. Ehkä samanhenkisyys johtuu ikätoveruudesta, keskisuomalaisjuurista, maalaislapsuudesta ja sen jälkeisestä kaupunkilaisuudesta sekä lapsiperhe/uusperheasioista. Itse tein keikan vaan ensin tampereelta 7 v ja nyt helsingissä miehen tapaamisen jälkeen vietetty jo 8 v. Jatka kirjoituksiasi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat