P1020415.JPG
P1020415.JPG

Juttelin joululomalla aika monenkin ihmisen kanssa siitä, miten he ajattelevat elämässä tapahtuvien asioiden sattuvan heidän kohdalleen. Tiedättehän sen perusajattelumallin, joka jokaisessa meissä kai piilee omanlaisenaan? Toisten mielestä tapahtumia ohjaa karma, toisten mielestä Jumala, joidenkin mukaan sattuma.

Samalla, kun elämän tapahtumien muodostumista pohdittiin, tuli esille myös iskulauseet, viisaudet, motot ja quotet, jotka tuntuivat liittyvän vahvasti siihen, millaiseksi ihminen näkee elämän ja elämänsä. Hassua oli, että melkein jokaisen ihminen jonkan kanssa juttelin, mainitsi jonkin aiheeseen liittyvän lentävän lauseen. Oman sanallisen tiivistymänsä elämän kulusta. Ja minusta tuntui, että samalla löysin myös ihmistyypit noiden sanontojen takaa.

  1. Hyville ihmisille sattuu hyviä asioita -ihmistyyppi. Nämä ihmiset luottavat siihen, että kurjien aikojenkin jälkeen lopulta palkitaan elo onnella. Tässä ihmistyyppimallissa henkilö uskoo, että omilla teoilla on vaikutus elämän suotuisuuteen. Minulle vaan väkisin tulee tästä sanonnasta mieleen se, miten näin ajattelevalle ihmiselle käy, jos epäonni toistaa itseään ja kurjat päivät seuraavat toisiaan. Onko tämän moton kääntöpuoli se, että ihminen alkaa vastoinkäymisten sumassa uskoa siihen, ettei olekaan hyvä ihminen.
  2. Shit happens -ihmistyyppi. Kuten termikin jo kertoo, odottavat nämä ihmiset elämässä tulevan myös kuraa niskaan. "Paskan määrä on vakio" kuvaa näitä ihmisiä. He eivät usko oman epäonnensa olevan kiinni omista teoista tai edes korkeammista voimista, vaan he uskovat siihen, että jokaisen eteen tulee välillä kurjia asioita. Omista teoistaan ja tekemättä jättämisistä huolimatta.
  3. Karma kyllä toteutuu -ihmistyypit. Nämä ihmiset luottavat todellakin siihen, että teoilla on seuraukset. Heidän mukaansa metsä vastaa juuri sillä tyylillä, millä tavalla on itse sinne huutanut.
  4. Kenellekään ei anneta enempää kuin mitä kestää -ihmistyyppi. Tämän tyylin edustaja osaa ottaa vastoinkäymisetkin positiivisen kautta, koska hän uskoo, että hän on niin vahva, että hän kestää vähän enemmän negatiivisia käänteitä kuin jokin muu heikompi yksilö kestäisi. Hän näkee usein elämän kolhut voimavaranaan, josta ammentaa viisautta ja vahvuutta.
  5. Mitä pahaa minä olen tehnyt ansaitakseni tämän -ihmistyyppi. Hän on persoona, joka ei usko ansainneensa kaikkea lokaa, jota on satanut niskaan. Hän on hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita -tyypin negatiivinen pikkuveli.
  6. Jumala tietää, mikä on minulle parhaaksi -ihmistyyppi. Tämä henkilö saattaa olla sekoitus kaikkia edellisiä, tai sitten luottavainen vaeltaja, joka ei analysoi elämän onnia ja nurjia puolia puhki, vaan luottaa siihen, että eteen sattuvat asiat on ennalta määrätty, hänelle tehty.
  7. Elämä on sattumien summa -ihmistyyppi. Tämä henkilö on usein ateisti, järkityyppi ja se, joka vaatii mututuntuman lisäksi asioihin konkretiaa ja faktoja. Hänen mukaansa elämä on jatkumo sattumuksia, jonka jälkeen tulee kuolema. Arvatenkin sen jälkeen ei ole mitään.

Mitä ihmistyyppiä sinä edustat? Minä taidan olla itse eniten yhdistelmä kakkosta, kolmostaa ja kutosta. Eli Miss Destiny, saanen esittäytyä.

-Karoliina-

Kommentit (7)

Littlemama
8/7 | 

Oon ehdottomasti nelonen, vaikka en usko olevani välttämättä muita vahvempi, mutta positiivisempi ehdottomasti - asennehan ratkaisee! Ja ehkä pakko myöntää, että vähän kutonen, sillä jälkikäteen on aina pakko todeta, että "näin tän kuului mennäkin" :D

Karoliina Sallinen
9/7 | 

Ihana asenne sulla :) Ja totta tuo: Aika usein sitä aikamoisen sonnankin jälkeen huomaa, että lopulta kaikki meni - isossa mittakaavassa - oikein! 

Karoliina Sallinen
11/7 | 

Olisikohan tämä se suomalainen ihmistyyppi noin yleisesti? Läpi harmaan kiven tarpoen. Ei uikutusta. 

Hebulba
12/7 | 

Mainituista ihmistyypeistä musta löytyy 1,3 ja 4.
Mottona: kaikella on tarkoitus.

Karoliina Sallinen
13/7 | 

Olinkin unohtanut tuon iskulauseen. Se on ollut erään ystäväni motto aina. Hyvä sellainen!

nakedtruth
14/7 | 

Mä oon sekotus 1, 3, 4 ja 6! Sama motto siis mullakin - kaikella on tarkoitus :) positiivisella asenteella pärjää hirveen pitkälle

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat