P9211266.JPG
P9211266.JPG

 

P9211273.JPG
P9211273.JPG

P9211275.JPG
P9211275.JPG

P9211280.JPG
P9211280.JPG

P9211269.JPG
P9211269.JPG

P9211282.JPG
P9211282.JPG

P9211286.JPG
P9211286.JPG

Huomenta!

Kolmen päivän ja kahden yön verran kokemusta Saksasta. Ja voin sanoa, että taas yksi uusi maa, josta pidän. Stereotyyppistä kyllä, mutta tämä tosiaan tuntuu olevan maa, jossa homma hoituu saksalaisella tavalla, eli johdonmukaisesti ja suoraviivaisesti.

Olen ehtinyt parin päivänä aikana muun muassa shopata paikallisessa Ikeassa, syödä hyvää ruokaa, sisäänajaa viereisen Burgerin Kingin wifi-yhteys, tutustua Bremerhavenin suomalaisiin (ja suomalaiskoiriin), kierrellä satamassa, taistella kylmä-kuumahanojen kanssa, vierailla outlet-kylässä, kirota dubaatuja tv-ohjelmia ja nauttia siitä yksinkertaisesta seikasta, että kello on täällä tunnin vähemmän kuin Suomessa. Mahtavaa herätä nimittäin kahdeksalta niin, että tuntee nukkuneensa yhdeksään.

Ainoa asia, joka pännii, on se, että sain TAAS lentokoneessa itselleni flunssan. Tämä sama hommahan kävi minulle viimeksi viime kuussa kun matkustin koneella. Vaikka tällä kertaa olinkin pakannut matkaan villapaidan, käänsin ilmastoinnin heti pois päältä koneeseen istuessa ja pidin jopa SUKAT jalassa koko lennon, alkoi kurkkua kaihertaa jo 30 minuutin lentämisen jälkeen. Keskiviikkoaamuna nenä olikin herätessäni ihan tukossa ja saattoipa lämpöäkin olla. En tosin mitannut, mutta 2+2 tunnin päiväunet ehkä kielivät olotilasta jotain. 

Tokihan lentokone on aina aiheuttanut minulle vähän kämäisen olon. Hiukset lentävät sähköisinä, iho rapisee kuivana ja silmiä kuivaa, mutta tämä lentokoneflunssa alkaa kyllä jo ärsyttää, kerran homma etenee minulle mitä ilmeisemmin näin vahvalla syys-seuraussuhteella. Otan vastaan siis kaikki mahdolliset keinot välttää tämän kurjan matkakaverin!! Ei ole mukavaa olla reissuissa ja reissujen jälkeen aina flunssassa.

Tschüs!

-Karoliina-

Kommentit (12)

Plim
13/12 | 

1. Juo, juo, juo ja juo! Lentokoneilma on niin kuivaa, että limakalvot kuivavat, joten nesteytys (vesi) on tärkeintä.

2. Nuku myös yöt hyvin ennen lentoa, koska väsyneenä kroppa on nuutunut ja vastustuskyky huonompi.

3. Stressi ja raju liikunta ovat nounou ennen lentoa.

Flunssa ei tartu ilmastoinnin kautta, sama ilma ei kierrä mitenkään ympyrää koko koneessa, vaan ilmastointi on jaettu lohkoihin muutamiin penkkiriveihin.

Pisaratartunta on se pahin eli toivottavasti muut ihmiset eivät pärskisi koneessa....yritä ainakin suojautua niiltä.

JA vältä vessassa käyntiä, jos vaan suinkin, koska se on se koneen kaamein tautipesäke. Jos siellä käyt, niin pese kädet hyvin, älä koskettele hanoja tai lukkoja paljain käsin (mieluummin vaikka paperilla). Kuulostaa vainoharhaiselta, mutta siellä ne pöpöt elää ja tartunnan voi välttää, kun ei koske niihin.

Myös käsinojat, tuolirivit, seinät, valonappulat, ilmaistoinnin säädin ja ikkuna ovat kaikki yhtä lailla riskipaikkoja. Jossain oli joskus ohje, että pyyhi oma paikkasi saapuessa rätillä ja suihkutettavalla desinfiointiaineella. Hyvä neuvo, mutta saattaisi aiheuttaa friikin maineen :)

BONUS! Älä koskettele kasvoja (eli suun ja nenän limakalvoja), sieltä ne pöpöt tulevat.

Karoliina Sallinen
14/12 | 

Hahhhahaaaa :) Voisinkin kuvitella kanssamatkustajien naaman, kun alkaisin suihkia penkkiä jollain desinfiointiaineella.

Mutta kiitos tuhannesti noista vinkeistä (ja niiden ohjeella join juuri koneessa tuplasti sen määrän vettä kuin aikaisemmin)!

Vanis
15/12 | 

Kaulahuivi on kaikkein tärkein. Ihan sama onko villapaitaa ja -sukkaa, mutta jos kaula on suojaamatta, olet samantien kipeänä, jos/kun herkkä olet.

Karoliina Sallinen
16/12 | 

Pitänee ostaa jokin ihanan lentokonehuivi :) 

Stiina
17/12 | 

Kärsin aikaisemmin samasta ongelmasta. Aina kohteeseen päästyä iski flunssa ja usein kuumekin. Sain ohjeeksi laittaa nenäsumutetta ennen koneen nousua. Tätä oon noudattanut ja flunssa on pysynyt poissa myös pitkillä lennoilla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Karoliina Sallinen
18/12 | 

Kii-tos!! Ensi kerralla teen ehdottomasti noin (ja suihkuttelen samaa myös F:n nenään)!

Kesä maailmalla
19/12 | 

Mul on aina jätti villahuivi tai lämmin poncho mukana, jonka voin laittaa kaulaan tai heittää peitoks. Jäädyn tosi usein, joten ton alle viel lämmin huppari, collarit/legginsit ja villasukat. Vaatetta saa onneks pois jos tulee liian lämmin, mut nää mä oon kokenu hyväks :D

Karoliina Sallinen
20/12 | 

En tajua muuten, miten ennen matkustin kireissä farkuissa. Nyt juoksutrikoot jalassa :) 

Minttua
21/12 | 

Ihanalta näyttää Saksassa! Toivottavasti ylläolevista vinkeistä on apua! Itse vuosia blogiasi seuranneena, olen huomannut, kuinka aktiivista elämää olet viettänyt. Itse olen myös opettaja, mutta toisin kuin sinä, asun kaukana Helsingistä, pienellä paikkakunnalla. Palkkamme mieheni kanssa hujahtaa kuukaudessa hurjaa vauhtia lainoihin, asumiseen, ja laskuihin. Olen kateellisena seurannut kuinka paljon teette Helsingissä asioita, joissa raha on tarpeellista. Olisikin kiva saada yksi postaus, jossa kerrot enemmän rahankäytöstäsi, koska tuntuu, että sinun opettajan palkkasi riittää vaikka ja mihin verrattuna omiin mahdollisuuksiin. Käytätkö yhä Pivoa, jota mainostit? Saatko palkastasi säästöön mitään? Voiko olla, että oma rahankäyttöni tarvitsisi myös uusia käyttökohteita? :)

Marjuli
22/12 | 

Katoliina tekee useampaa työtä. Open työn lisäksi bloggaa ja kirjoitti kirjan.

Karoliina Sallinen
23/12 | 

Kuten tuossa alla kirjoitettiin, mullahan on se tilanne, että teen kahta työtä. Ts. saan myös kaksi palkkaa. Muuten ei kyllä ostettaisi näin yksinhuoltajan menoilla edes Alepasta maitoa, koska jo Helsingin vuokrahinnat ovat niin kauheita. 

Mä luulen myös, että blogista saa joskus liian hienon kuvan. Sitä ihan tavallista arkea kun tulee jotenkin liian vähän kuvattua. Varsinkin F:n elämän toivon olevan mahdollisimman paljon irti ostetuista iloista. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat