OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No niin. Jo istuma-asennossa. En aivan terveenä, mutta nyt voi kuitenkin jo pidellä läppäriä sylissä ja kirjoittaa.

Mietin tässä yhtenä päivänä, että se mikä tulee, myös menee -ajattelu on aika kauheaa. Että miten sitä selvisi opiskeluaikana niin vähällä rahalla, eikä silti jäänyt oikeastaan mistään paitsi.

Päätin, että alan taas kiinnittää vähän enemmän huomiota siihen, mihin rahaa menee. Hyvästä ruuasta en tingi, en sosiaalisista tilaisuuksista. Mutta nekin voi hoitaa hyvällä suunnittelulla ainakin joskus vähemmällä rahalla.

Jotta muistan itsekin omat vinkkini, ja ehkä ne teitäkin kiinnostavat, tein pienen muistilistan.

  • Ennakoi kirja-, levy – ja elokuvatarpeet. Monet uutuudetkin voi tilata kirjastoon, jos malttaa hieman odottaa.
  • Kokkaa ystävien kanssa yhdessä tai käytä ravintolatarjouksia. Kaksi annosta yhden hinnalla, SYÖ!-viikot jne.
  • Suosi museoiden ja muiden mielenkiintoisten kohteiden ilmaispäiviä. Esimerkkejä: Luonnontieteellinen museo, kuukauden 1.perjantai vapaa pääsy klo 13-16 // Kiasma, kuukauden 1. perjantaina vapaa pääsy // Kansallismuseo, vapaa pääsy perjantaisin klo 16-18 // Suurimpaan osaan museoista lapsi pääsee ilmaiseksi kaikkina aikoina ja päivinä
  • Ilmaista puuhaa:Tampereen Lastenkulttuurikeskus Rulla // Helsingin Talvipuutarha // puistot
  • Harrasta vaihdantataloutta, osta laatua. Ompelukonetta ei kannata omistaa yksin, jos käytät sitä kerran kahteen vuoteen. Toisaalta jos se on joka viikko käytössä, kannattaa ostaa kunnollinen vekotin, joka ei heti hajoa.
  • Katso matkatarjoukset. Myös ne kotimaan matkojen. Liity VR:n Veturiin ja osta OnniBussi:n matkat hyvissä ajoin. Ennakointi on tässäkin valttia!
  • Tee monen päivän ruokia. Toisaalta kotona tehty kauppalista auttaa pysymään ilman heräteostoksia, toisaalta kaupassa kannattaa katsella tarjoukset.
  • MKL- eli MitäKaapistaLöytyy -ruokaviikot. Rahaa säästyy ja samalla kuivakaapin pursuaminen estetään.
  • Kotikonsertti. Osaako joku ystäväsi soittaa kitaraa, huuliharppua, pianoa? Yhteislaulannat tai kotikeikka!

Vinkatkaapa vielä omat suosikkikohteenne (lasten kanssa), jossa vierailu on ilmaista!

-Karoliina-

P.S. Vastaan teidän kommentteihinne kyllä, vaikkakin nyt vähän viiveellä :)

Kommentit (28)

30/28 | 

Meillä vaatteet ja kengät ostetaan melkeinpä vain ja ainoastaan alennuksesta. Laatua kylläkin,ei kertakäyttökamaa,mutta vasta kun alet alkavat. Lapsen vaatteissa näin säästää todella paljon; kaksi kertaa vuodessa ostan isommat setit -50-70% alesta,tulevia vaatekokoja odottamaan Ikean kassiin. Myös ulkovaatteet.

31/28 | 

Paras kuulemani taloudepitovinkki kuului suurin piirtein näin:
ei se, mitä haluat,
ei se, mitä olet ansainnut,
eikä edes se, mitä tarvitset.
Voit ostaa vain sen, mihin sinulla on varaa.

Nella
32/28 | 

Meillä rahaa säästyy esimerkiksi seuraavista jutuista:

Mikäli ilmenee tarve ostaa jotakin, tarkistetaan ensin, saisiko sen käytettynä järkevään hintaan. Isoimpia käytettynä meille tulleita asioita ovat sohva, olohuoneen hyllystö, ruokapöytä ja kuivausrumpu. Käytettynä ostetaan myös harrastusvälineitä, lastenvaatteita ja etenkin leluja.

Ylimääräiset tavarat, lelut joilla kukaan ei enää leiki ja pienet vaatteet myydään aina pois.

Vaatteita ostetaan maltillisesti ja tarpeeseen. Ja kenkiä.

Kun ostetaan uutta, ostetaan kestävää ja laadukasta. Tämä ei tarkoita aina kallista hintaa. Yksi suosikkivaatemerkeistä lapsilla on tällä hetkellä Nosh, koska vaatteet ovat pysyneet hyvinä vuodesta ja lapsesta toiseen.

Meillä on vain yksi auto vaikka asumme huonohkojen kulkuyhteyksien päässä. Toinen kulkee töihin aina joko julkisilla tai pyörällä.

Jne. Yllättävän paljon näitä löytyisi vaikkei varsinaisesti ajattele säästävänsä. Näistä on vaan tullut tapa :)

Anni
33/28 | 

Heii! Pieksämäen nukkekoti! Ei sisäänpääsymaksua, paljon kaikenlaista touhua. Eikä oo pitkä matka ajella Hankasalmelta, meillä mummula siellä ja yks kesä ajeltiin. :) lapset tykkäsi ja kyllä aikuisetki.

Tiia
34/28 | 

Mä puhun kierrättämisen ja käytettynä ostamisen puolesta. Vaatii joskus ehkä vähän vaivaa. Itselle ja lapselle kun ostaa vaatteet kirppikseltä säästää monta euroa.
Toinen on, halvat - mutta hyvät ruoat. Erilaiset keitot, laatikot ym on edullisia ja niistäkn saa hyviä ja erikoisempia lisäämällä jotain pientä (feta, auringonkuiv.tomaatti jne) vaikkei hinta nousekaan paljoa.

hop
35/28 | 

Aloitin itse vuoden alussa projektin. Kaikki tulot ja menot merkkaan mustakantiseen vihkoon omiin kategorioihinsa. Esimerkiksi ruoka, juomat, herkut, koiran menot, vaatteet, hyvinvointi/ihonhoito jne. Kuun lopussa kokoan kaikki tiedot yhteen, tuumailen miten kuukausi meni ja kirjoitan pari ajatusta talteen. Kyllä herättää! Samalla voi edellisen kuukauden tuloksiin pohjaten asettaa esimerkiksi budjetin herkkuostoksille per kuukausi. Aluksi pelkäsin, että joka ostoksen kirjaaminen vie kamalasti aikaa ja tuottaa päänvaivaa, mutta se onkin osoittautunut melko helpoksi! Kuun lopussa kuluneen summan tarkastelu taas aiheuttaa välillä lievää morkkista.. :D toisaalta opin myös armoa itseäni kohtaan, kun joudun miettimään, tarvitsinko OIKEASTI tuota leffakäyntiä tai karkkipussia. Kyllä välillä oikeasti vaan tarvii. Enää ei tarvitse miettiä, että mihinkä minä nyt noin paljon olen törsännyt, ihan huomaamatta. Vastaus löytyy vihosta. Suosittelen kaikkia tämän kommentin lukijoita kokeilemaan, vaikka yhden kuukauden ajan!

37/28 | 

Hyviä vinkkejä! Itse ostan lapselle seuraavan talven vaatteet edellisvuoden alennuksista -koon kun suunnilleen tietää niin saa puolet halvemmalla.Lisäksi hyödynnän muutkin tarjoukset ja esimerkiksi kodin1:seen tulee aika usein alennuskuponkeja, ja jos jtn isompaa on ostamassa, kannaattaa odottaa kuponkeja niin säästää pitkän pennin. Meille on kierrätys tärkeää, ja kannattaa muistaa että oma roska voi olla toisen aarre.

Uudistin vasta olohuoneen maton ja sain edellisestä enemmän euroja kuin maksoin uudesta. Ja nyt on valloillaan ihanan boheemi sisustustyyli, ja kirpparilta löytyy kaikkea kivaa.Ja olen huomannut että punaisen ristin kirppareilla ei ainakaan täällä pohjoisessa päin ole rahastuksenmakua. Helsingissä kirpparitarjonnat ihan eri luokkaa.

Oulun suunnalla lapsen kanssa voi ilmaiseksi ainakin kyläillä :O), luistella, hiihtää, käydä kirjastossa & yliopiston eläintieteellisessä museossa, uimahallit eivät ole kalliita, jstn kaupoista ja kahviloista löytyy ilmaisia leikkipaikkoja ja hoplopin viimeinen tunti on puleen hintaan :D Yleensä kun elää säästeliäästi malti on valttia ja kyllä; tuo tuottaa itselle kyllä ongelmia..

Jasmine
38/28 | 

Ehdottomasti kirpparit! Helsingissä löytyy niin hyvää laatukamaa (silloin tällöin tuurilla toki aina) esimerkiksi Kaivarin Kanuunasta. Tänäänkin pitkästä aikaa käydessäni löysin Leen ruutuflanellipaidan ja Coston lätsän (molemmat kuin uusia, lätsä varmaan käyttämätön) yhteensä 22 eurolla. Ei paha, kun pelkkä lätsä olisi kaupasta ollut jo sen 50 euroa. Eli itse suosin, varsinkin näin opiskelijana sitä, etten heti ostohimoituksieni kanssa marssi kauppaan, vaan maltan hieman odottaa ja katsella kirppareilta. Nimittäin melkein aina on tullut vastaan siellä lopulta :) Ellei kyseessä ole sellainen tuote, joka pitää heti saada käyttöön. Myös Facekirpparit, etenkin Punavuori kierrättää, Keskustassa kierrätetään yms., ovat loistavia paikkoja löytää erilaisia tuotteita joita kaipailee! :) Itse olen pitkään halunnut esimerkiksi Marimekon Oiva-teekannu ja Punavuori kierrättää -ryhmästähän se löytyi huokeaan hintaan, kun siellä huhuilin kannun perään. Kierrättämisellä edistää myös kestävän kehityksen aatetta! Se mikä toiselle on turha tai tarpeeton, on toiselle aarre.

39/28 | 

En osta kirpputoreilta mitään, en edes käy. Esim. huonekaluissa voi tulla luteita mukana. Hyi, hyi toisten vanhoja vaatteita....en laittaisi ylleni pesunkaan jälkeen!!!

hop
51/28 | 

En. Pivo ei käsittääkseni listaa, mitä ostaa, vain ostopaikat ja käytetyt summat. Samoin vierastan pankkitunnusten käyttöä kännykällä ja niiden tietojen jakoa kolmannelle osapuolelle, tälle ohjelmalle. Manuaali sopii minulle :)

Mari
53/28 | 

Helsingissä Sanomalehtimuseo on ihana ja ilmainen paikka jossa viihtyy lasten anssa pitkään. Satokausikalenteri ja sen avulla kasvisten ostaminen säätää, sillä kausikasvikset ovat aina alnenuksessa. Villivihanneskurssin käyminen oli edullista, ja kesällä säästää kun voi hakea superfoodit ilmaiseksi läheltä. Omenapörssistä facebookista sain ilmaiseksi Ikea-kassillisen omenoita. Kaikki tiima-, tunti- ja muut osaamisenvaihtopalvelut säästävät rahaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat