lukivauva
lukivauva

Helsingin yliopistolla tutkimusassistentti Iina Ala-Kurikka otti minuun yhteyden viime viikolla Lukivauva-projektin tiimoilta. Hän oli lukenut lukivaikeuspostaukseni, ja ajatteli, että tämä tutkimus voisi olla aihe, josta voisin myös vinkata teille. Ja niinpä myös teenkin!

Lukivauva on Helsingin yliopiston ja HUS:in yhteisprojekti, jossa selvitetään lapsen kielellistä kehitystä ja lukivaikeusriskin vaikutuksia siihen. Lukivaikeudesta tiedetään, että se on vahvasti perinnöllinen ja kaikista yleisin oppimisvaikeus, jonka vuoksi lukeminen on virhealtista ja hidastunutta. Tutkimuksemme eräs tavoite onkin kehittää tehokkaita keinoja tunnistaa lukivaikeus aikaisin ja löytää tehokkaita keinoja lieventää tai ennaltaehkäistä sitä jo vauvaiässä. Tutkimusta rahoittavat Suomen Akatemia, sekä Jane ja Aatos Erkon Säätiö.

Se, miten tämä projekti voi liittyä teihin lukijoihini, liittyy projektin rekrytointiin. Projektiin etsitään nyt nimittäin tämän tai ensi vuoden aikana lastaan odottavia perheitä, joilla vähintään toisella vanhemmalla on epäilty tai todettu lukivaikeus. Lisäksi he tarvitsevat mukaan myös perheitä, joissa ei ole lukivaikeutta.

Perheitä tarvitaan paljon, jopa 200, jotta tutkimus on mahdollisimman laaja ja relevantti. Jos homma siis kiinnostaa sinua, lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyvät täältä.

Tutkimukseemme kuuluu esimerkiksi helppo ja turvallinen aivosähkökäyrämittaus lapsen ollessa vastasyntynyt, kielellisten kykyjen testaus 2-3-vuotiaana ja lopulta lukitaitojen testaus kouluiässä.

Rohkeasti mukaan! Jos olisin itse raskaana, lähtisin varmasti tähän mukaan. On todella tärkeää saada lisää tutkimustuloksia, sitä kautta välineitä lukipulmien ja niistä kärsivien avuksi!

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (3)

Neiti M
5/3 | 

Mahtavaa!

Itse olen ollut samantapaisessa tutkimuksessa pienestä lähtien jyväskylän yliopiston LKK:n kautta. :)

Jessica
6/3 | 

Jes, löysin tämän uudelleen, nyt kun on ajankohtainen ja pistin heille viestiä. =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat