P9151186.JPG
P9151186.JPG

P9151195.JPG
P9151195.JPG

P9151198.JPG
P9151198.JPG

P9151202.JPG
P9151202.JPG

P9151211.JPG
P9151211.JPG

P9151214.JPG
P9151214.JPG

P9151215.JPG
P9151215.JPG

P9151224.JPG
P9151224.JPG

P9151240.JPG
P9151240.JPG

P9151244.JPG
P9151244.JPG

P9151251.JPG
P9151251.JPG

P9151257.JPG
P9151257.JPG

P9151259.JPG
P9151259.JPG

P9151264.JPG
P9151264.JPG

P9151268.JPG
P9151268.JPG

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Kun minä tulin ensimmäistä kertaa A:n luokse Tampereelle, teki mies minulle ruokaa. Jo pelkästään kokkaava mies sai sydämeni läpättämään, mutta se, mitä lautasella tarjottiin, olikin vielä astetta kovempi juttu. A:n katkarapu-lohipastasta kun tuli samoin tein oma suosikkiruokani, jonka asemaa mikään safka ei ole pystynyt tässä ajassa horjuttamaan. Sinänsä hassua, etten ollut ennen erityisemmin pitänyt lohen ja pastan liitosta. Olin kai liian usein saanut sellaista mössöistä kastiketta, jonne lohi oli ikään kuin hävinnyt hiutaleiksi.

Minä kuvittelin olevani ennen kovakin kokkaaja, mutta nykyisin huomaan, että yhä useammin meillä minä olen se oppipojan asemassa oleva apukokki, joka kyselee toiselta vinkkejä vähän joka käänteessä. Aivan sama juttu kun Hipu-siskoni kanssa. Muuten jakelen ruoka- ja leivontavinkkejä muille, mutta kun Hipu tulee paikalle, yhtäkkiä tuntuu, etten osaa kuin leikata kurkut salaattiin. Hassua, miten sitä asettuu heti altavastaajan rooliin, kun huomaa toisen olevan taitavampi. Siitäkin huolimatta, ettei toinen alentaisi millään tavalla.

Arla Lempi Hapatettu kerma on Arlan Lempi-perheen uusin jäsen. Koko Arla Lempi-sarjan idea on tuoda maitohyllyyn mahdollisimman puhtaita, vähänkäsiteltyjä tuotteita, ja Lempi Hapatettu kermakin jatkaa luonnollisesti tätä samaa linjaa. Siinä kun ei ole kerman ja hapatteen lisäksi käytetty mitään lisäaineita.

Lempi Hapatettu kerma toimii pastan valmistuksessa erinomaisesti juuri siksi, että sen rakenne on huomattavasti tiiviimpää kuin monen muun kerman. Ja minähän rakastan täyteläisiä, paksuja pastakastikkeita!

Toisekseen kerman vieno happamuus luo ihanan parin pastan muiden ainesosien kanssa. Alkuperäisessä A:n reseptissä sitruunamehua käytettiin paljon enemmän, mutta hapatetun kerman kanssa sitruunaa ei tarvitse kuin pieneksi lisäksi. 

Tässä resepti, jolla minut hurmattiin. Ja hurmataan kerta toisensa jälkeen. 

LOHI-KATKARAPUPASTA (kahdelle)

  • 1 punasipulia
  • loraus valkoviiniä
  • paketti kylmäsavulohta
  • paketti katkarapuja suolavedessä
  • tilliä
  • sitruunaa
  • purki Lempi Hapatettu kermaa
  • mustapippuri
  • parmesaania
  • (gluteenitonta) pastaa
  1. Kuulota punasipuli voissa.
  2. Lorauta kuulotettujen sipuleiden joukkoon valkoviiniä. Kiehauta miedolla lämmöllä niin, että viini imeytyy sipuleihin. 
  3. Lisää joukkoon Arla Lempi Hapatettua kerma ja rouhi kastikkeen päälle mustapippuria. Kiehauttele kastike kasaan.
  4. Lisää vasta vähän ennen pastan tarjoilua joukkoon pilkotut kylmäsavulohen palat ja valutetut katkaravut. 
  5. Pilko mukaan roima annos tilliä ja purista tilkkanen sitruunaamehua joukkoon.
  6. Tarjoile (gluteenittoman) pastan ja parmesaanin kanssa. 

 

Suosittelen kokeilemaan ja koukuttumaan. Tästä on tullut myös yksi F:n lempiruuista ja ruoka, jonka mainitseminen saa aikaan sen, että Saksassa A:n naapurissa asunut suomalaispariskunta rimputtaa jo ovikelloa. 

-Karoliina-

Kommentit (5)

Suttastiina
1/5 | 

90-luvun alussa Tampereella nappasin ohjeen  kylmäsavulohipastaan jostain Jyrki Sukulan ohjelmasta - ohje on about yhteneväinen tämän ohjeen kanssa paitsi noita katkiksia.
Se resepti on levinnyt ystäväpiirissä vuosien mittaan Suomen rajojen ulkopuolellekin, taivaallisen hyvää!

Pitää testata ensi kerralla katkarapulisällä :D

jennajohannasi
2/5 | 

Hehe, meidän rakkauspasta taas sisältää katkiksia, chiliä, valkosipulia ja aurajuustoa :) <3 Mies mut sillä hurmasi, ja hurmailee.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat