OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerroin teille tammikuussa, että otan osaa Soda Streamin #sodastreamvesihaaste -kampanjaan, jossa ihmisiä haastettiin juomaan päivässä sellaiset 1,5 litraa vettä.

Olin ajatellut jo viime vuoden puolella, että minun pitäisi lisätä vedenjuontiani, joten haaste tuli kohdalleni juuri oikeaan aikaan. Niin ja itse ajattelin, että tuo 1,5 litraa olisi minulle sellainen minimitavoite.

Ja näinhän se homma osaltani meni:

  1. viikko : Join vettä varmasti sellaiset 3 litraa vuorokaudessa. Olo keveni jo muutamassa päivässä, mutta vessassa sai kyllä rampata joka välissä. Iho näytti samalla kuin ennenkin. Tosin silmäpussit pienenivät. Join enemmän tavallista vettä kuin hiilihapotettua. Hiilihapotetuista suosikkini oli ihan tavallinen maustamaton kuplavesi.
  2. viikko: Viikon alussa iski vatsatauti. Tehokkaaseen vedenjuontiin tuli melkein viikon tauko, koska sisällä pysyivät oikeastaan vain limu ja mehukeitto. 2.viikon loppupuolella kuitekin ryhdistäydyin, ja 3 litran päivätahdilla jatkettiin.
  3. viikko. Kävin viikon alussa hampaidenvalkaisussa, jonka vuoksi en saanut päiviin juoda tai syödä mitään hampaitavärjäävää. Kahvin ja teen siirtyessä päiviksi kokonaan pois menu-vaihtoehdoista, vedenjuonti vain lisääntyi. Aloin huomata, että kroppani alkoi jo tottua veteen. Vessassa ei tarvinnut enää rampata joka hetki, ja iltaisin koin jopa janoa, jos en muutamaan tuntiin ollut muistanut juoda. Jano todella kasvoi juodessa! Ihoni kunto alkoi todellakin muuttua.Punaiset näppylät hävisivät, eikä leikani näyttänyt enää lainkaan niin tulehtuneelta kuin ennen.
  4. viikko. Hyvä flow jatkui! Innostuin vadelmavedestä ja muutenkin huomasin juovani hiilihapotettuja vesiä enemmän kuin tavallista. Ainoastaan viikonlopun pyjamabileet sabotoivat hyviä näpyttömyystuloksia, kun skumppa,juusto ja suklaa korvasivat veden.
  5. viikko. Laiskistuminen. Aloin lipsua vedenjuonnista ja sen huomasi heti olossa. Ryhdistäydyin viikon loppupuolella. Olo koheni heti. Huomasin, että heti kun join vettä vähemmän, sain päänsärkyjäkin enemmän. Nestehukka?
  6. viikkoa. Uusi nousu. Vesi maistuu taas ja kasvot kiittävät. Mitään suurta muutosta kukaan ulkopuolinen ei varmasti huomaa, mutta itselläni on freesimpi olo. Niin ja leukanäpyt. Minusta ne ovat todella vähentyneet. Samoin silmäpussit, joihin ennen oli kertynyt paljon nestettä, edes himppusen laskeutuneet.

Yhteenveto: Vedenjuonti todella kannatti. Pääsäryt ja turvotus vähenivät, ja alun wc-ramppaaminenkin tasoittui, kun kroppa tottui huomattavasti suuremiin vesimääriin kuin aikaisemmin. Ihon kunto parani, ts. leuan tulehtuneet punaiset näpyt vähenivät. Myös silmäpussiturvotus väheni (noille tummille alusille tuskin mikään enää tepsii!).

Vaikeaahan vedenjuonnin muistaminen välillä oli, ja pelkällä vesijohtovedellä en olisi varmati jaksanut projektia toteuttaa. Ainakin minulle perusveden lisäksi sopi hyvin Soda Streamilla tehty hiilihapollinen vesi. Vaikka makuvesiäkin varsinkin iltaisin teki ihan mieli juoda, ruuan kanssa lemppariani oli aivan tavallinen maustamaton kuplavesi.

sodastream2
sodastream2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kymmentä vuotta naamasta ei kyllä kuitenkaan tainnut tipahtanut, mutta se nyt ehkä olisikin ollut jo vähän yliampuva tavoite. Mitenkäs teille kävi? Muuttiko vedenjuonti ulkonäköänne ja oloanne?

-Karoliina-

P.S. Jälkeen-kuvissa olen puhdistanut kasvoni kaikesta muust meikistä, paitsi kulmakarvaväristä.

Kommentit (14)

Jenny
15/14 | 

Sun iho on jo ennestään niin hyvä että siks sitä eroo ei huomaa ;-) Se on kyllä jännä miten keho tottuu tohon veden määrään. Esim kun ite alotin juomaan suurempia määriä, mun piti nousta yölläkin muutaman kerran vessaan. Mut nyt ei enää tarvi. Aioitko jatkaa vedenjuontia ? :)

16/14 | 

Suosittelen välttämään hiilihapollisia vesiä ja suosimaan hanavettä, sillä innostuin itse niistä kovin ja puoli vuotta meni soodaa 0,5-2 litraa päivässä(mikä on kyllä jo aivan liikaa ihan maalaisjärjelläkin, mutta kuten itsekin totesit, on niitä kivempi juoda, kuin tavallista vettä). Lopputuloksena oli 9 reiänalkua hampaissa! Sen jälkeen en ole koskenutkaan hiilihapolliseen veteen :)

tanja
17/14 | 

Aa, pitäisköhän kokeilla? Ihan tuon virkistävän vaikutuksen ja päänsärkyjen vähentämisen vuoksi. Juon ihan liian vähän, varmaan jonkun litran päivässä.

18/14 | 

Mää olin samalla kuurilla. Ja näin kaksikymmentäkolme vuotiaana en ehkä odottanutkaan kymmentä vuotta pois naamataulustani (öö mua luullaan jo nyt usein 16-vuotiaaksi teiniäidiksi), mutta mulla kasvoissa oli kyllä ihan huikea eroa. Arvaan sen johtuvan siitä, että a) "ennen"-kuva oli aivan kamala (ei todellakaan samaa sarjaa tuon esim tuon sun kuvan kanssa), b) ennen en juonut päivässä lainkaan vettä, pelkästään maitoa ja limuja, sekä c) "ennen"-kuva oli otettu joulun ja uudenvuoden järkyttävien mässypäivien jälkeen, ja mun naama oli aika turvoksissa.

Ja mitä oloon tulee, niin ensimmäisten päivien jälkeen olo on kyllä parantunut ihan huomattavasti. Aluksi tein sen virheen, että muistin vedenjuomisen vain pari kertaa päivässä ja silloin tietysti piti tankata yli puoli litraa kerralla, että vesimäärä tuli täyteen. Tuloksena tietty paha olo. Mutta kun sitten muutaman päivän jälkeen keho alkoi tottumaan vesimäärään ja jano tuli tasaisin väliajoin, niin paha olokin lähti, kun ei pitänyt litkiä pitkiä laseja kerralla suuhun. Ja pääkivut muuten hellittivät myös!

Mutta todellakin on nyt jatkettava samaa rataa! On kyllä ihan totta, että siitä tulee tapa, enkä mä litki niitä limujakaan nykyisin niin paljoa kuin ennen.

heini
20/14 | 

Pelkkä hiilihappo ei ole hampaille millään lailla haitallista, joten hapotettua vettä voi huoletta juoda. :) Maustetut hiilihappovedet ovat asia erikseen.

Reeta
21/14 | 

Mä latasin itselle water your body -sovelluksen, jotta alkaisin juoda tarpeeksi. Sovellus myös muistuttaa, kun on aika taas tankata lisää. Luulin jo juovani aika paljonkin, mutta epäilys iski. Näinköhän? Otin sitten desimitan ja mittasin ihan, kuinka paljon käyttämieni mukien ja lasien nestemäärä tavallisesti on.. oli pienempi kuin luulin!!! Suosittelen tsekkaamaan. Mun luulema 2,5dl oli hädintuskin 2dl..

22/14 | 

Vesi vanhin voiteista vai miten se meni :D ja aattele nyt sinä
Upea nainen jos vielä 10-vuotta näyttäisit nuoremmalta niin kuultaisiin teiniäidiksi. Ei sillä että siinä oisi mitään vikaa, mutta itse kun nuorena ( en kuitenkaan teininä) sain esikoisen niin paljon riitti keskusteltavaa jopa bussipysäkillä mummojen kanssa.. Eivät enää muista sitä aikaa , kun lapset tehtiin nuorena.. Suurin osa tädeistäni esim . 17-wee..

Kolmistaan-Karoliina
23/14 | 

Todellakin meinaan! Ehdottomasti!

Kolmistaan-Karoliina
24/14 | 

Sointu ja Heini! Mulle tosiaan hammaslääkäri on myös sanonut, että maustamattomia saa juoda. Maustetuissa vesissä tulee säilyttää maalaisjärki. Mutta varmasti se, että juo sekä tavallista, että hiilihapotettua, on hyvä yhdistelmä.

Kolmistaan-Karoliina
25/14 | 

Kokeilepa seuraavan kerran, kun päänsärky alkaa hiipiä. Eihän tämä mitään oikeaa migreeniä vie pois, mutta monet säryn alut olen saanut taltutettua.

Kolmistaan-Karoliina
26/14 | 

Tuohan on jo hienoa, jos vesi on syrjäyttänyt limut!

Kolmistaan-Karoliina
27/14 | 

Pitääpä ladata sama ohjelma! Onko tuo se, jossa kastellaan kukkasta?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat