P6123832.JPG
P6123832.JPG

P6123826.JPG
P6123826.JPG

P6123847.JPG
P6123847.JPG

Kello on kolmea vaille kuusi illalla. Aurinko paistaa harsoverhojen takana. Kännykän lämpömittari näyttää kolmeakymmentäyhtä astetta. Tahmeat sormet tarttuvat näppiksille, aloe vera sotkee tietokoneen ja joka paikan, mihin osuu.

Tuore aviomies nukkuu vieressä. Päivä on mennyt taas altaalla. Sama kaava. Aamulla altaalle, iltapäivälllä takaisin huoneeseen. Pötköilyä, lepoa, suihku ja illalliselle. Ei ole takana päiväretkiä, ei kiertoajeluja. Ainoastaan yhdessäoloa. Pitkiä unia, keskusteluja, kirjoja, noppapelimatseja, drinkkejä ja katseita.

Tänään iski himo kirjoittaa. Niin käy aina, kun olen levännyt tarpeeksi. Unelmoin uudesta kirjasta. ”Sitten joskus”, ajattelin, ja käänsin kylkeä rantatuolissa ja otin videopuhelun tyttärelle Kreikkaan. Oli hymyilevä papu. Ääni pienemmän lapsen kun muistin. Kertoi osaavansa jo paljon enemmän englantia kuin ennen lomaa. 

Katselin äsken itseäni suihkun jälkeen kylpyhuoneen peilistä. Aurinko oli polttanut hiukset toffeen värisiki, kasvoille oli ilmestynyt miljoona pisamaa ja yllä oli kuin valkoiset uikkarit. Tukka oli miljoonassa suolaveden pyörittämässä takussa, kasvoilla valkoisia viiruja alkavista rypyistä ja kulmakarvat rehahtaneet (kuten aina, kun astun Suomen rajojen ulkopuolelle). Oli vähän krapula illalla parvekkeella juoduista viinilasillisista. Vähän jo ikävä kotiin. 

Kaikesta pölähtäneisyydestä huolimatta oli pakko hymyillä omalle peilikuvalleni. Siitäkin huolimatta, että sellainen ele tuntuu ainakin näin kirjoitettuna vähän teennäiselle. Sellaiselle, joka kirjoitetaan romanttisen rakkausromaanin sivuille tai annetaan vinkiksi elämäntaito-oppaassa. Siinä minä nyt kuitenkin tuijotin itseäni hymyillen. Nähden peilistä 33-vuotiaan naisen ilman mitään koristuksia, poseerauksia, ihonheleyttäjiä, meikkejä tai parhaat puoleet esiin tuovia vaatteita. 

Onnellisuudesta on joskus ihan pöljä kirjoittaa. Samoin kuten kauniit päivistä, suukoista, rakkaudesta ja siitä olosta, kun yhteiset hölmöt jutut naurattavat niin paljon, ettei meinaa saada kikatusta loppumaan. Siksi en kirjoitakaan enää tänään enempää. Vedän peiton korviin, kömmin kainaloon ja nukahdan päiväunille iho vielä auringosta lämpimänä. 

-Karoliina-

 

Kommentit (1)

Light
2/1 | 

Hei!

Ihana, että uusi kirja on jo ainakin jossain ajatuksissa! Piti nimittäin tulla kiittämään #Vauvavuosi -kirjasta! Kuuntelin sen näin open kesäloman aloittajaisiksi Storytellistä. Tee se itse vauva osui paremmin omaan, vauvasta vasta haaveissa, elämänvaiheeseen, mutta tämä ”kakkonen” iski myös hyvin! Kiitos!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat