// Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker//

 

PB296649.JPG
PB296649.JPG

PB286597.JPG
PB286597.JPG

PB286603.JPG
PB286603.JPG

PB286606.JPG
PB286606.JPG

PB286609.JPG
PB286609.JPG

PB286615.JPG
PB286615.JPG

PB286618.JPG
PB286618.JPG

PB286625.JPG
PB286625.JPG

PB286642.JPG
PB286642.JPG

PB296644.JPG
PB296644.JPG

PB296652.JPG
PB296652.JPG

 

Me vietimme eilen F:n kauan odottamaa hetkeä –piparkakkutaloiltaa siskoni Hipun, eli F:n tädin, kanssa.

F on, kuten varmasti melkein kaikki lapset, innokas piparien koristelija (ja syöjä). Siskoni on taas se tyyppi, joka osaa väkertää pikkutarkkoja yksityiskohtia niin leivonnaisiin, kortteihin kuin vaikka hiuksiinkin, joten päätin kutsua siskon mukaan piparitalotalkoisiin. Siskoni ja F:n yhteinen huvi kun on ollut jo vuosia katsella netistä kuorrutusvideoita.

Yhteiseen iltaan, piparien koristeluun ja pyöreän pöydän ääreen istumiseen liittyi kyllä toinenkin – se aika paljon suurempi – tarina. Dr Oetker, jonka tuotteilla piparitalon koristelimme, on nimittäin mukana SOS-lapsikylä -hankkeessa, jonka tarkoituksena on antaa tukea ja apua niille lapsille, jotka apua Suomessa ja maailmalla tarvitsevat. Antaa turvallinen koti, jos oma ei sellainen ole. Tarjota moniammatillista tukea koko perheelle, jos siihen on tarve. Rakentaa siis ikään kuin piparkakkutalon turva silloin, kun maailma ympärillä ei ole yhtä lempeä.

Siinä omassa turvallisessa kodissa, rakkaiden tyttöjeni ympäröimänä, mieli seikkaili monet kerrat niihin koteihin, joissa asiat eivät syystä tai toisesta ole tänä jouluna näin hyvin. Ja myös siihen, kuinka haavoittuvaista elämä on. Yhdessä hetkessä moni asia voi muuttua, eikä koskaan tiedä, milloin itse tai oma lapsi tarvitsee muiden apua. Se on sellainen näkökulma, jonka toivoisin kaikkien muistavan: Apua kannattaa antaa silloin kun itse voi!

Vaikka hyvän tekeminen kuuluisikin ihan jokapäiväiseen arkeen, on joulu tietysti aikaa, jolloin moni näiden asioiden äärelle herää. Ja eikä se ole lainkaan väärin! Minusta on hyvä, jos ihmiset pysähtyvät oikeiden arvojen äärelle edes silloin. Ehkä hyvän mielen antanut joulu tuo pontta toimia muinakin kuukausina samoin.

Kyselin F:ltä, kenen taloa me rakensimme ja ketä talossa oikein asuikaan. Hänen ajatuksensa lensivät niin satuhahmoista meihin todellisiin perheenjäseniin ja sitä kautta vielä Vain elämä -tähtiin. Miten ihana huomata, kuinka yksi piparitalo ja sen koristeet saavatkaan mielikuvituksen laukkaamaan. Tuo on sellainen kyky, jota ihailen lapsissa.

#piparikoti -haaste, johon mekin tällä upealla luomuksellamme osallistuimme, on osa Sos-lapsikylän ja Dr. Oetker Suomen yhteistä kampanjaa, jolla tuetaan SOS-lapsikylän toimintaa Suomessa. Tarjotaan koti sellaisille lapsille, jotka eivät voi asua vanhempiensa kanssa. Dr Oetkerin maayhtiö on tukenut SOS-lapsikylää Suomessa jo vuodesta 2009 lähtien ja tälläkin kampanjalla kerättävä lahjoitus maksetaan vuotuisen tukisumman päälle.

Myös sinä voit olla mukana tekemässä hyvää:

  • Tägää kuva omatekoisesta piparitalostasi tunnisteella #piparikoti someen (Instagram, Facebook tai Twitter)
  • Jokaisesta kuvasta lahjoitetaan 1 euro SOS-lapsikylän toimintaan. Piparikotien kylän rakentumista voi seurata osoitteessa oetker.fi/piparikoti

Ihanaa marraskuun toiseksi viimeistä päivää!

-Karoliina-

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat