oulu3
oulu3

Jottei menisi viimetippaan, ajattelin kysellä, mitä Oulussa kannattaa tehdä/nähdä. Olemme itse asiassa juuri matkalla lentokentälle, ja matka kohti tuntematonta Oulua starttaa aivan pian.

Paljon ohjelmaa on meidät kutsunut VisitOulu ehtinytkin meille jo buukata (ihanaa!), mutta toki vielä paljon aikaa jää oman mielen mukaan pärtsäilyyn!

Ainakin haluaisin tietää, onko keskusta-alueella jotain ihanaa liikettä, joka möisi paikallisia (tai ainakin pienten tekijöiden tuottamia) käsitöitä. Mitä on oululainen design? Ja onko alueella kivaa kirja- ja paperikauppaa? Vihkohimo on taas iskenyt.

Morjens ja aurinkoa!

-Karoliina-

P.S. Muuten yksi ekovinkki tähän loppuun. Kannattaa antaa aina omien reissuja ajaksi oma kämppä muussa kaupungissa asuvien kamujen "hotelliksi". Me lainasimme aina Lahdessa asuessamme helsinkiläisten kamujemme koteja, kun he olivat reissussa. Meidän kodin miehittävät taas kaverit Jyväskylästä meidän lomamme ajaksi. Pysyy postikasat ja rosvot poissa ja toiset saavat ilmaisen loma-asunnon. Voitto-voitto -tilanne. Kätsyä!

Kuva: Visit Oulun kuvapankki

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (50)

Outi
51/50 | 

Hei,

Tervetuloa vesisateiseen Ouluun!
Mikäli vettä ei tulisi taivaan täydeltä, suosittelisin kävelyretkeä Pikisaaren kautta Nallikariin (kauniita puutaloja, vehreitä Toppilansalmen maisemia ja Nallikarin hiekkarantoja).

Liikkeistä tuli mieleen Taito Shop Maakari, jossa en valitettavasti itse ole vielä saanut käytyä, mutta olen saanut sieltä ostettuja kivoja lahjoja ja nettisivujen mukaan vaikuttaisi mielenkiintoiselta kaupalta.
http://www.taitopohjoispohjanmaa.fi/taito-shop/

Mikäli ruoanlaitto ja leivonta kiinnostaa, Lysti Kööki Kamari kannattaa katsastaa.
http://www.lysti.com/index.php

Ja mikäli on mahdollisuus poiketa vähän keskustan ulkopuolelle, Kärkkäiseltä löytyy kaikenlaista askarteluun ym. Niitä vihkojakin ;)
https://www.karkkainen.com/

Lisäksi kannattaa käydä torin rannan aitoissa. Sieltä löytyy sisustuskauppaa, käsityöaittaa ym. Ja jos kahvihammasta kolottaa, kannattaa poiketa torin rannan Pannukakkutaloon herkuttelemaan! Viimeksi käydessäni pannukakku mustikoilla, valkosuklaalla ja kermavaahdolla vei kielen mennessään :)

52/50 | 

Asunnonvaihto on hieno homma! Mä laitoin facebookiin ilmoituksen kavereille, että Espanjakotini on noin 2 vk tarjolla sillä ehdolla, että hoitaa koirat :-) Minä pääsen käymään Suomessa ja hoitajaksi tulee vanhan dogsitteri Suomesta nauttimaan Espanjan elokuusta. Erittäin kätevää!

Kati
53/50 | 

Kahviloista aina varma Bisketti Rotuaarilla ja ruokapaikoista Sauraha (nepalilainen), joka sekin ihan keskustassa.

Johanna
54/50 | 

Pannukakkutalo kannattaa käyä testaan! Sekä nallikarissa kävelyllä ja Fiinu vois tykätä vauhtipuistosta jos koko reissun ajan ei sada vettä :)

Pia
55/50 | 

Ehdottomasti kannattaa tsekata Pikisaari, sen tunnelma on ihan käsittämätön :) myös Ainolan puisto on ihana puistoalue.
Kahviloista suosittelen puistokahvila Makia ja Cafe Bisketti

Riitu
56/50 | 

voih, ihana Oulu :) entisenä oululaisena kaipaan Oulusta aina kauppuri 5:n (Kauppurienkatu 5) ruokia ja bisketin herkkuja (löytyy rotuaarin pallon luota) :P ei voi mennä pieleen jos niissä ehditte käydä. Myös pannukakkutalo on käymisen arvoinen.

Anna
57/50 | 

Mää suosittelen Kahvila puistolaa ja Kauppuri5-hampurilaisravintolaa. Ja pannukakkutalo kans on tutustumisen arvoinen. :-)

Susse
58/50 | 

Keskustassa Cafe Rooster on ainakin kiva, vähän erilaisempi kahvila, josta saa myös ruokaa. Tietomaa on kans kiva paikka lapsen kanssa käydä. Ainolan puisto on kans kiva paikka käydä jos ilmat suosii (heikolta näyttää kyllä.. ) ;)

Hamsu
59/50 | 

Pannukakkutalossa on ehdottomasti käytävä ja myös Café Roosterin tunnelma ja herkut on aika jees! Torinrannan aitassa sijaitsevassa sisustuskauppa Life Style Nordicissa on kaikkea kaunista. Potnapekkan kyydistä näkee kivasti Oulua ja Värtön rannan Koivurannan kahvilan miljöö on upea. Toivotaan että sade lakkais ja saisitte nauttia aurinkoisesta Oulusta!

Mirka
60/50 | 

Ilma ei tosiaan ole kaunein mahdollinen, mutta pitäkää hauskaa! :)

Jos ihanista leivonnaisista ja muista herkuista tykkäätte, kannattaa vierailla Katri Antell-kahvilassa esim. Rotuaarilla. Sieltä saa aivan taivaallista omenahyvettä, sekä raparperihyvettä, johon itse olen aivan rakastunut! <3 En oo varma, saako sitä gluteenittomana, mutta kannattaa käydä kysymässä. :) Pannukakkutalo torinrannassa on kyllä tosi hyvä myös!

Suosittu on myös kahvila Bisketti samaisella Rotuaarilla ja Cafe Rooster, josta saa tosi hyviä hampurilaisia. Vielä parempia hamppareita saa Kauppurinkadulta, Kauppuri 5-nimisestä huippusuositusta (mutta sisätiloiltaan pienestä) ravintolasta. :)

Nallikarissa meren rannalla kannattaa käydä, jos ilma vähän paranee. Ainolan puisto on myös kaunis. Jos sataa koko reissun ajan ja haluatte shoppailla/käydä syömässä kauppakeskuksessa sateelta suojassa, kannattaa ottaa bussi Ritaharjuun Ideaparkiin tai Kempeleeseen Zeppeliiniin.

Täällä Oulussa on myös semmoinen pikkuinen "juna", jonka nimi on Potnapekka.. :D Se kiertää keskustaa ja nähtävyyksiä. Siihen ku hyppää kyytiin, niin näkee aika kätevästti Oulua ja on kiva lapsen kanssa. :) http://potnapekka.fi/potnapekka/

Repekka
61/50 | 

Kauppuri 5 hampparit!! (Saa myös gluteenittomana)

Jutta
62/50 | 

Jep! Aitoista ainakin löytyy niitä käsitöitä! :) Parikin kirjakauppaa on keskustassa, akateeminen ja suomalainen! Mutta niiden tarjonta ei varmaan paljoa poikkea muista! :)

Janina
65/50 | 

Tervetuloa Ouluun! Toivottavasti sää muuttuu pikkaisen paremmaksi iltaa kohden :) Tässä muutama paikka jota minä suosittelen.

Kaupat
Käyppäs katastamassa Non Buotique, Pakkahuoneenkatu 5. Ihania suomalaisia koruja, vaatteita yms. Myös lapsille.
http://www.noneverything.fi/boutique/

Torinrannassa oleva kahvi- ja teekauppa Kofeiinikomppania.
http://www.kofeiinikomppania.fi/

Ravintolat
Kauppuri 5.Uskomattoman hyvät burgerit. Onnistuu myös gluteenittomana.
https://www.kauppuri5.fi/menu

sekä oululainen Ravintola Puistola.
http://www.ravintolapuistola.fi/

66/50 | 

Voih, tänne sattui kyllä todella kurjat kelit juuri nyt. Mä suosittelen teille Pikisaari-Nallikari ympäristöä lämpimästi. Oulun Kauppahalli on todella sympaattinen ja torilla sijaitsevat myös kauniit hirsirakenteiset aitat. Sieltä löytyy kaikkea käsintehtyä, kannattaa kurkata.
Ja yksi must juttu Oulussa on Pannukakkutalo. Kyseinen aittarakennus sijaitsee myös torilla, kysyvä ei eksy. Aivan uskomattoman hyviä pannareita niin suolaiseen kuin makeaankin nälkään :)

67/50 | 

Heippa Kolmistaan poppoo! Toivottavasti vietätte täällä useamman kuin tämän yhden vesisateisen päivän! Hyvällä ilmalla kohteeksi: Nallikari, Ainolanpuisto, torinranta. Täällä on paljon kauniita kivoja paikkoja!
Ruokapaikoiksi ehdottaisin ehdottomasti Kauppuri5:sta, pannukakkutaloa torinrannassa ja Pikisaaressa Sokeri-Jussia.

Anniina
68/50 | 

Moikka kolmistaan jengi!

Oulussa näyttäisi olevan nyt pari päivää tosi surkeat säät.. Menkää polskimaan Edeniin ja samalla näette Oulun ylpeyden Nallikarin merenrannan! Kuinka kauan viivytte täällä? :) Sitten kaupoista: Oulussa ei ole mitään varsinaista pientä ja söpöä paperi/kirjakauppaa.. :( Muuta kuin perus akateemiset.. yms.

Oululainen Design on minusta parhaimmillaan tätä http://www.nikamadesign.fi/nikama-jewellery. Korut valmistetaan Oulussa lähellä Kiiminkiä ja ovat saaneet inspiraationsa skolioosi selkärangasta! Nikaman koruja saa mm. Stockmannin vierestä olevasta Turun kultasepästä. Tykkäisit varmasti myös YO ZEN - merkin koruista, Oululaisia nekin! (http://www.yozendesign.com/?page_id=2418) Non Boutique myy ihania suomalaisia design koruja ja vaatteita! (http://www.noneverything.fi/), sieltä saa myös nuita upeita origamikoruja!
Muita ihania putiikkeja Oulussa on mm. Stokkan yläkerrassa (4.kerros) Kairahouse, joka on söpö sisustuskauppa ja lisäksi torinrannan punaisisssa aitoissa on mm. Kofeiinikomppania, Lifestylenordic yms.Varoituksen sana: ihania tuotteita! Ja teidän on pakko käydä testaamassa Cafe Roosterin hampparit ja Puistolan alakerrassa oleva Cantina pizzeria ( molemmista saa gluteentonta)! Myös molemmista Puistolasta ja Roosterista saa ihania kahveja ja muita herkkuja! Tyylikäs sisustus! Myös kahvila Makian sisustus hurmaa!

Terkuin Anniina

muikku
69/50 | 

Hei! Suosittelen maistamaan Kauppuri 5:n burgereita (Kauppurienkatu) ja käymään Kofeiinikomppaniassa torin aitoilla täydentämässä kahvi- ja teevarastoja. Lisäksi Cocktail Companysta saa hyviä, raikkaita kesädrinkkejä :)

70/50 | 

Käsityökaupoista ainakin Tuuma ja Tikki, sijaitsee Pikisaaressa. Siellä myydään alan opiskelijoiden tekemiä käsityötuotteita, on auki myös kesäisin.

Jansku
71/50 | 

Käsityökaupoista ainakin Pikisaaressa sijaitseva Tuuma ja Tikki. Siellä myydään alan opiskelijoiden valmistamia käsityötuotteita, on auki myös kesäisin.

Eeva
72/50 | 

Tervetuloa ouluun!!! :)

Tulukaa käymään mulla kahvilla, voin kertoa että eilen leivoin mokkapaloja! :DD

Mönkkeli
73/50 | 

Oulussa suosittelen lämpimästi ja suoraan sydämestä

Ruokapaikkoja: Cafe Rooster (ruokaa, kahvia, herkkuja, raakajuttujakin ja glueenitonta saa ;)). Pannukakkutalo torinrannassa (gluteenitön on todella hyvää!!) Suoettelen ottamaan puoliksi suolaisen ja puoliksi makean ja jos saatte F:n hoitoon muutamaksi tunniksi niin kahdestaan Hugoon syömään, Oulun paras ruokapaikka ja ihmiset käy siellä aivan liian vähän.

Kivoja putiikkeja: Torinrannassa aitat, käsitöistä kannattaä käydä aitassa nro 11 TiinaMarin keramiikassa, aivan ihania käsintehtyjä astioita oululaisilla lausahduksilla ja ilman! Kärppänä kahavilla on ainakin mun töissä herättäny hilpeyttä ;). Kofeiini kompania aitta 19, kahvia teetä, suklaata, älyttömän ihana miljöö! Nonboutigue tosiaan kannattaa tsekata myös :). Ja köykää Puistolassa kahvilla. Välttäkää s-ryhmää mahdollisuuksien mukaan.

emmien
74/50 | 

Tuuma ja tikki Pikisaaressa ja Tomo ravintola Stokkalla. http://www.tomo.fi/
Tomoa on ikävä Tampereeltakin asti, vaikka täällä meillä on ihana Maruseki.

Emp.
75/50 | 

Janinan kommenttiin lisäisin vielä Tuban Ainolan puiston kupeessa. Vaikka aurinko ei paistaisi niin ainakin F saattaisi tykätä Ainolan leikkipuistosta ja koko jengi
viereisestä kahvila Kiikusta.

Ida
76/50 | 

Jos on auto käytössä, kannattaa tehdä päiväreissu Hailuotoon. Sieltä löytyy luontopolkua, merenranta, Marjaniemen satama ja majakka, museo, käsityömyymälöitä,emu-tarha jne. Kesällä kannattaa varata lauttamatkaan aikaa, kun voi olla jonoa paljonkin.

MK
100/50 | 

Kesällä ehdottomasti käytäviä paikkoja on lasten liikennepuisto. Hinta vaivaiset 2€lapsipäivä!!! Ja escurial eläinpuisto omien makkaroiden kera tai jos haluaa vain paistella makkaraa koskimaisemassa, suunnaksi koiteli :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat