Böö,

näinhän se vaan on, että Neiti-F ei ole enää vauva. Ei kai ole ollut enää aikoihin, mutta nyt vasta heräsin siihen, että osasta vauvakamoista on viimeistään nyt korkea aika luopua. Varastoon lähti helistinlelut,iso kasa pieni vaatteita ja kaipa nuo Brion Go -yhdistelmävaunutkin on pian vaihdettava ihan sellaisiin oikeisiin isojen lasten rattaisiin. Brion turvakaukalo, Baby Björnin rintareppu ja babysitteri lähtevät puolestaan pian lainaan elokuussa syntyvälle pienelle tytölle.

 

Neitihän nukkuu vielä päiväunensa vaunuissa, vaikka jalat tulevatkin jo reippaasti yli jalkatuen, eivätkö vyötkään tahdo enää riittää. Jotkut old school Kolmistaan -blogin lukijat varmaan muistavat, kuinka iso proggis  näiden vaunujen hankkiminen oli, joten en halua, että uusien rattaiden kanssa käy sama moka. Mehän ostimme ensin käytetyt Briot tutuiltamme, mutta sitten tulimme siihen tulokseen, etteivät ne sovellu laisinkaan käyttötarkoituksiimme. Sen jälkeen alkoi armoton vaunukartoitus, mutta onneksi lopulta löysimme nämä meille sopivat Go:t.

 

Nyt siis tuntuu, että olemme taas samanlaisessa lähtöpisteessä, kuin ennen Neidin syntymää. Iso ostos pitäisi tehdä, mutta emme tiedä yhtään, mitä ominaisuuksia me käytännössä tarvitsemme. Voisiko nyt jokin kokenut taaperon vanhempi hieman avittaa meitä:

  • Mitkä toiminnot kunnollisissa rattaissa tulee olla?
  • Mikä malli sopii pitkälle taaperolle?
  • Mitkä vaunut on helppo kasata ja avata uudelleen?

 

Itse olen ajatellut, että meidän vaunujen täytyy täyttää ainakin seuraavat kriteerit (jos siis edes mahdollista). Rattaissa tulee olla:

  • Hyvä makuuasentosäätö (jos Neiti nukkuu jatkossakin ulkosalla päiväunet)
  • Kunnollinen säilytystila kasseille yms.
  • Aurinkosuoja/päivänvarjo
  • Ketterät renkaat
  • Mahdollisuus lämpöpussin kiinnittämiseen
  • Näihin suunniteltu oikeankokoinen hyttysverkko ja sadesuoja

 

Koska Brio on meille niin vaunuissa kuin turvaistuimessakin tuttu merkki, tuntuisi sen valinta tietysti aika luonnolliselle. Onko jollakin kokemusta esim. tuosta Spin-mallista?

Toisaalta olisi hyvä tutustua johonkin uuten merkkiin, jos vain jollakin olisi todellista kokemusta tuotteesta. Pienin nettiselailun jälkeen janoaisin tietoa ainakin Bubleriden Indie -rattaista (ovat kuulemma superkevyet ja pää- ja jalkatukia voi säätää aivan portaattomasti).

 2012 Bumbleride Indie Aqua picture

Gesslein Swift -rattaat taas houkuttelevat ihanalla värillään. Niiden nukkuma-asentosäätöjä on myös kehuttu.

 

Bugaboo Bee -rattaiden ulkoasu on aivan upea. Kuinkahan nuo pikkupyörät käyttäytyvät loskassa?

 

 

Nyt siis apuja kehiin, kiitos!

 

Hauskaa viikonloppua!

-Karkki-

Kuvat:

http://www.bumbleride.com

http://www.gesslein.de

http://www.bugaboo.com

http://www.brio.fi/

 

 

Kommentit (8)

jane
1/8 | 

We stoped using all of those at age 2. Sometimes when still lived in Hki used if we went to city. Brio spin is what we have ( now for second )

2/8 | 

No nuo kaksi jälkimmäistä on puhtaasti matkarattaat, loskassa tuskin tekee mitään niillä.
Varmaan kävisin katsomassa nuo Spinit ja Emmaljungalta Scooter S:t jos kerta kääntyvät etupyörät kiinnostaa. Niissä on kummassakin kuitenkin reippaamman kokoiset takarenkaat niin kulkee.
Meille valittiin EmmaljunganOzonet, koska niissä on (varmaan) pisin makuutila-104cm eli 4v saakka suunnilleen mahtuu makaamaan ilman että jokin roikkuu yli :) Ne on 57cm leveät, monet matkarattaat on sen kokoiset-ja koska niissä on käännettävä istuinosa niin ne oli kivat pienelläkin.
Ja vinkkinä linkki, jossa kuluu sopivasti aika :D http://www.vauva.info/foorumi/index.php?/forum/67-tarvikkeet/

Miltsu
3/8 | 

Suosittelen Brio Spin -rattaita. Olleet ihan paras ostos. Meidän neiti käyttänyt niitä jo neljän kuukauden ikäisestä. Selkäosan saa näppärästi alas, rattaat on tosi helppo kasata ja menee pieneen tilaan autoon kuin autoon ja piskuisessa lähikaupassakin pääsee hyllyjen välistä kulkemaan. Kaikki tekstiilit vesipestäviä, joskin rätillä hinkkaamalla lähtee puhtaiksi. Talvirattaina pahimmilla keleillä ja lumikinoksissa kuitenkin Brion yhdistelmät joissa isot renkaat. Brioihin pitäisi mahtua siihen asti kuin rattaita tarvitsee.

Miltsu
4/8 | 

... yksi iso kauppakassi mahtuu ja verkkokassista lisätilaa tavaroita varten. Itse käytän hoitolaukkuna Stroller Shopperia johon saa älyttömästi tavaraa. Ostettiin erikseen sellainen UV-aurinkolippa (saa Vaunuaitasta), joka kätevämpi kuin aurinkovarjot, lisäksi hankittiin Brion jalkapeite. Lämpöpussin saa kiinnitettyä, mutta silloin saattaa olla hieman hankalaa pujottautua istumaan jos kengät jalassa. Suosittelen, että säästätte isommat rattaat nukkumarattaina. Meilläkin ne ovat siinä käyttötarkoituksessa päiväkodissa.

Elina K
5/8 | 

Kommentoin siihen edelliseen juttuusi ja suositin Brio Go:ta. Ja voin nytkin suositella edelleen Brion Spin mallia!:) Niihin mekin päädyttiin GO:n jälkeen.
Bugaboot olen nähnyt kadulla livenä ja eivät kyllä varmasti kulje lumessa tai loskassa mihinkään. Eli aika tyyriit matkarattaat vaan..
Mutta that's just me:) Bugaboita on niin kaikilla, kyllästyttää.

Karoliina Sallinen
6/8 | 

Heippa Ihmiset,

ja ihanaa avuliaisuutta. Lisää kommennteja saa toki antaa! Tällaisista todellisista käyttäjien mielipiteistä on aina niin paljon enemmän hyötyä, kuin vaikkapa mainoksista.

Briot ovat olleet siis monen suosikki, mutta noiden Emmaljungien pituus toki viehtättää (Neiti-F oli puolitoistavuotisneuvolassa jo 87 senttiä). Enpä toisaalta ollutkaan tullut ajatelleeksi, että nukkumarattaat ja matkarattaat olisivat erikseen. Hyvä idea, Miltsu!

Vaunuissa päikkärinsä nukkuvan Neiti-F:n täytyy tosin alkaa totutella sisäuniin elokuussa, kun hän aloittaa päiväkodin. Apua! Miten teillä on sujunut siirtymä ulkounista sisälle?

Mutta tosiaan....kyllä reissuissa ne unet varmasti tullaan nukkumaan vielä rattaissa, joten ei tämä rattaidenvalintaongelma vielä minnekään katoa :)

7/8 | 

Meidän rattaat nro 20 odottaa postissa :p esikoinen oli 3vnä sen 103 cm ;) ja 4v saakka nukahteli rattaisiin reissuilla.. keskimmäinen nukkui myös aina rattaissa ja nyt kuopus myös. ihan perus emmaljungissa yms on istuinosan pituus 90cm ja pidemmälle lapselle hankala :( saati määrättävät, esim carenan versiossa 1 1/5v:n jalat jo roikkui. tosin phil&teds sopii vaikka 6v saakka , ja jos mahdollisesti sisaruksia tulossa niin nehän on tosi muuntelukykyiset !

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat