Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Hellurei taas kerran Espanjasta! Täällä sitä vietellään loman toiseksi viimeistä päivää. Ja vaikka lämpötilat eivät olekaan olleet mitään 30 astetta, on täällä silti ollut ihan kesä. Tuntunut kesälomalle, vaikka koulu onkin lapsosella vielä edessä ennen varsinaista lomakautta.

Mun kesälomiin on kuulunut ihan koko mun elämän kirjat. Joskus lapsena mä saatoin kesälomalla mennä kirjastoon KOKO mun äidin työpäivän ajaksi, koska rakastin olla siellä hiljaisuudessa tarinoiden keskellä. Aikuisena kesä on ollut chicklittien ja dekkareiden aikaa.

Ennen mä roudasin reissuille mukaan ihan fyysisiä kirjoja, mutta nykyisin meillä on ollut tapana ladata reissuille mukaan myös äänikirjoja puhelimeen BookBeatin kautta. Kirjat voi siis ladata hyvällä nettiyhteydellä puhelimeen jo Suomessa, jonka jälkeen kirjoja voi kuunnella – kuten täällä on tehty – off-line -tilassa lentokoneessa ja altaalla makoillessa.

Käteväksi puhelimessa olevat kirjat tekee se, ettei laukkuun tarvitse änkeä fyysisesti kirjoja. Me matkustettiin nytkin pelkillä käsimatkatavaroilla, kuten melkein aina, joten oli tärkeää, ettei laukkuun tule mitään ylimääräistä. Toiseksi puhelimessa olevat kirjat mahdollistaa sen, ei tarvitse koto-Suomessa arvioida, monta kirjaa ehtii lukea/kuunnella loman aikana. Nyt kirjoja voi kuunnella toinen toisensa perään, eikä ne lopu kesken.

Mä kuuntelin altailla kirjoja nyt kuulokkeilla, mutta tyttären iltapäiväkoomatraditioksi (4 tunnin uinnin jälkeen) muodostui Supermarsujen kuuntelu rauhallisella tasanteella ihan suoraan puhelimesta ilman kuulokkeita. Puhelin laitettiin vaan lippiksen alle auringonsuojaan ja siinä pystyi sitten makoilemaan ja kuuntelemaan olipa asento mikä tahansa. Tytär kun ei tykkää korvan sisään laitettavista kuulokkeista ja tuollaiset jättikuulokkeet ovat joskus haastavia maatessa. 

Tälle viikolle (ja tulevalle) kesälle me latasimme seuraavat kirjat:

  1. Supermarsu ja kavala koodi. Paula Noronen. Supermarsu-sarjan 12. osa saapui parahiksi juuri ennen meidän reissua. Ja voitte arvata, että tämä on ollut lomahitti. Kirja kertoo kännykkäpelistä, joka saa koko kaupungin valtaansa. Ja totta kai Supermarsua tarvitaan pelastamaan tilanteen eskaloituminen.Uutuuden lisäksi lapsi ehti kuunnella kaksi muutakin Supermarsukirjaa (jotka toki on kuullut jo aikaisemminkin). 
  2. Nainen joka unohti. Liane Moriarty. Mun oli pakko ladata tämä mulle allaskuunteluun, koska ”takakansiteksti”, eli BookBeatin esittely oli niin herkullinen. Nainen menettää muististaan 10 vuotta, jonka jälkeen alkaa aikamoinen rakkaus- ja ihmissuhdeseikkailu. Vaikka kirja onkin kepeä, jopa hupsu, saa se miettimään, millaista elämän aloittaminen ikään kuin alusta olisi. Ja mitä tekisi toisin, jos voisi aloittaa monta asiaa alusta
  3. Eikä yksikään pelastunut. Agatha Christie. Tämä kirjahan on yksi dekkarikirjojen suurimpia klassikkoja. Kirja, jota olen lukenut ja luetuttanut oppilaillanikin kymmeniä kertoja. Vanhan suomennoksen kieli on kuitenkin niin vanhahtavaa, että välillä tuntui, että hyvä tarina jäi vähän sen jalkoihin. BookBeatista löytyy nyt kirjasta kuitenkin uusi suomennos! Jos siis et ole tutustunut tähän klassikkoon, tee se tänä kesänä!
  4. Poika joka unohtui. Liisa Seppäinen. Vaikka tämä kirja ei menekään kepeään tai dekkarihenkiseen kesälukemistoon, latasin sen silti. Kirja kertoo sodasta ja sotalapsiajasta hieman erilaisen tarinan. Se kertoo Reijosta, joka unohdetaan lastenkotiin. Sotalapsiasioita vähänkin liippaavat asiat kiinnostavat minua aina aivan erityisesti, koska  mummoni oli sotalapsi ja olen kuullut häneltä niin monta – surullista, hurjaa ja osin onnellistakin – tarinaa noilta ajoilta.
  5. 30 ennen 30. Katri Sisko. Tämä kirja on todellinen hömppäkirjojen hömppäkirja. Ja siksi niin ihana ja genressään loistava. Kirja kertoo Elinasta, joka havahtuu, että hänen tulee toteuttaa 30 haavettaan ennen 30-vuotispäiväänäs. Aikaa on vuosi. Näihin tämmöisiin kepeisiin kirjoihin tosin toivoisin vähän leikkisämpää lukijaa. Monet äänikirjat on luettu vähän robottimaisesti.

 

Koodilla kolmistaan jokainen BookBeatin uusi asiakas saa 30 päivää ilmaista kokeiluaikaa (normaalin kahden viikon sijaan). Pääset hyödyntämään tarjouksen täältä linkistä.

KIvaa lauantaita!

-Karoliina-

Kommentit (2)

Vierailija
4/2 | 

Hyviä vinkkejä! Milloin viimeistään etu pitää ottaa käyttöön? Olen lähdössä kesäkuun puolivälissä matkoille ja olisi mahtavaa, jos tämä ilmainen kk olisi reissun ajan käytössä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat