P8034812.JPG
P8034812.JPG

P8034817.JPG
P8034817.JPG

Kyselin teiltä heinäkuun alussa, kuinka olette onnistuneet käyttämään palasaippuaa. Onko se toiminut ja mitä mieltä olette siitä, kuljettaako saippupalanen mukanaan enemmän bakteereja kuin nestesaippua pumppupullossa.

Meillä on takana palasaippuan käyttöä nyt reilu kuukausi (keittiösaippualla tosin kauemminkin). Ja tässä kokemuksia:

  • Lapsen kanssa käytössä ei ollut mitään ongelmia. Päinvastoin! Palasaippua on nykylapselle niin eksoottinen, että palasaippua varmasti lisäsi vaan saippuankäyttöintoa.
  • Omasta mielestänikin palan käyttö on ollut yllättävän helppoa. Varsinkin vessassa käsien pestessä, koska laitoin sinne tuon siskoni antaman saippuan metallirasiassa. Kumoan saippuan aina rasiasta käteen ja käytön sitä niin. Lasiastia voisi ehkä olla laattalattioilla ja kovilla tasoilla ehkä vähän riskialtis.
  • Keittiön palasaippuan rinnalle olen lopulta kaivannut välillä ihan perus Fairy-pulloa. Minä kun käytön nestemäistä tiskiainetta myös vaikkapa vaatteiden tahroille, laimennettuna silmälasilinssien pesuun ja moneen muuhun, eikä palasaippua tunnu taipuvan siihen niin hyvin.
  • Palasaippua on mielestäni paljon kauniimpi kuin monet pumppupullot. Ja minusta onkin ihana etsiä asioita saippuoiden alle. Tuo Tukholman Lagerhausistakin ostettu laamalautanen sai nyt kunnollista käyttöä ja onpa tuolta kirppariltakin tullut roudattua pari pikkukuppia lisää.
  • Edelleenkään en ole laajentanut palasaippuaa suihkun puolelle. Kiinnostaisi niin palasuihkusaippua kuin palasaippuakasvojenpesuainekin. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan! Sampoota en varmaan voi ainakaan omaan tukkaani käyttää, koska tarvitsen sävyttäviä sampoita ja hoitoaineita.
  • -Karoliina-

Kommentit (12)

iidis
13/12 | 

Mulla on ollut reilun puolen vuoden ajan nyt käytössä Madaran kasvopalasaippua ja hyvin toimii se on ihanan helppo kuljettaa mukana. Suihkussa saippuana on käytössä Nurmen saippua, joka soveltuu myös karvojen ajoon. Toimii - on testattu niin mun säärillä kuin puolison parrallakin. Myös palashampoosta, mulla on vain hyviä kokemuksia.

Kati83
15/12 | 

Palasaippuaa käytän harvoin. Silmiini pisti sana fairy. Kuka käyttää sitä hirveää ainetta nykypäivänä? Itse käytän kaikessa kodin, vaatteiden, itseni puhdistamisessa ja meikeissä ym vain Suomalaisia aineita. Fairyä ei tulis mieleenkään käyttää kun tietää mitä eläimet sen eteen joutuvat kärsimään. 

Tanjami
16/12 | 

Minä käytän ja monet muutkin. Kerro tietämättömälle lisää, miksi Fairy on niin paha? Fairy on omien kokemusten mukaan tehokkain tiskiaine ja sen vuoksi meilläkin käytössä.

Karoliina Sallinen
17/12 | 

Tuo on juuri syy käyttää Fairya. Poistaa esim vaatteiden rasvatahrat paremmin kuin mikään muu. Mutta kertokaa ihmeessä, mikä vika Fairyssä on. En ole kuullutkaan :(

jennyla
18/12 | 

Kannustan perehtymään kodin ja kosmetiikan kemikaaleihin; se kemikaalikuorma millä itsemme ja lapsemme päivittäin kuorrutamme on ihan valtava! Hyvää lukemista on esimerkiksi Kemikaalicocktail-blogi ja Facebookin Ekokoti & Ekopesuaineet -ryhmä.Ne Fairyn huonot puolet ovat tiivistetysti: 

- valmistaja käyttää eläinkokeita

- Fairy on haitaksi vesistöille (tämä taitaa lukea ihan pullon takana etiketissäkin)

- Fairyssa on paljon allergeeneja ja pinta-aktiivisia ainesosia, joten se voi herkkäihoisille aiheuttaa vahvoja reaktioita (kuivattaa ainakin omat käteni punoittaviksi)

- Kuumassa vedessä osa tuotteen kemikaaleista höyrystyy ja nämä höyryt voivat ärsyttää silmiä ja hengitysteitä

- Fairyssa on paljon hankaavia ainesosia, ja se naarmuttaa esimerkiksi juuri silmälasien linssejä 

- Lisäksi on todettu, että Fairyssa on ainesosia, jotka luokitellaan hormonihäiritsijöiksi, mahdollisesti jotkin ainesosat ovat myös karsinogeenejä. Tämä kirjoitus Fairysta on hyvä (en usko että hyväksitodettua koostumusta on juuri muutettu vuoden 2009 jälkeen, etikettihän osaisi pienellä vertailulla kertoa sen)

https://theecologist.org/2009/feb/05/behind-label-fairy-liquid

 

Nykyiset ympäristöystävälliset (ja ihmisystävälliset) tiskiaineet ovat todella hyviä, ja rasvatahrat saa niillä pois. Hyväksi todettuja merkkejä siivousaineiden ostamiseen ovat esimerkiksi kotimaiset Ole Hyvä, Sonett ja Mummi & Minä vain muutamia mainitakseni. Vaatteiden rasvatahroihin (ja kaikkiin muihinkin tahroihin) suosittelen hankkimaan sappisaippuan. Se on uskomattoman tehokas tahranpoistaja ja täysin luonnollinen. 

Olisi mukavaa lukea blogistasi lisää aiheen tiimoilta! Luonnonkosmetiikka ja ekopesuaineet ovat kehittyneet ihan huimaa tahtia ja kaikista tuotekategorioista löytyy tuotteita, jotka päihittävät tavallisen kemikaalikosmetiikan versiot mennen tullen. Itse olen tuote kerrallaan siirtynyt luonnollisempaan vaihtoehtoon ja paluuta ei kyllä enää ole :) 

idamoida
19/12 | 

Sappisaippua (palana) on ihan ehdoton, ja toki parempi vaihtoehto nestemäisenäkin. Lapsiperheessä sitä voi hieroa suoraan tekstiiliin, kostutettuun tahraan ja sitten pestä normaalisti. Palasaippuasta voi myös liuottaa vaikka suihkepulloon vesiseoksen esimerkiksi silmälasien pesuun tai siivoukseen. Itse olen tykännyt suihkussa Carita Cosmetiikan ihanista saippuoista. Palaa on helppo hieroa käsiin ja siitä kasvoihin ja vartalolle, ja ruususuolaa sisältävä pala kuorii ihoa sellaisenaankin, kuin pesusienenä.

missruusu
21/12 | 

Reilun kuukauden kokeilun jälkeen suosittelen kotimaisia Luonteva suihkupalasaippuoita, heillä oma nettikauppa. Jättää ihon "narisevan" puhtaaksi, eikä liukkaaksi niinkuin suurinosa suihkusaippuoista. Vaikka pesutulos tuntuu kuivattavalta, todellisuudessa iho kuitenkin kaipaa paljon vähemmän rasvausta ja tuntuu voiman huomattavasti paremmin.

Karoliina Sallinen
22/12 | 

Ihan uusi merkki mulle! Kiitos <3

missruusu
23/12 | 

Miekin löysin heidät sattumalta markkinoilta ja olipa vain hyvä löytö. Heiltä saa myös We Love the Planet luonnondeodoranttia ja pakko kehua kyllä sitäkin!

jennyla
24/12 | 

Myös kotimaiset Flow-kosmetiikka ja Nurme ovat tutustumisen arvoisia! :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat