OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiedättehän Kirjan ja ruusun päivän konseptin? 23. huhtikuutta vietetään päivää, jolloin miesten on ajateltu antavan naisille ruusun ja naisten taas puolestaan miehille kirjan. Menemättä yhtään näihin mä todellakin otan ennemmin kirjan kuin kukan- ja äly piilee myös naisten päässä -teemoihin, on päivä mielestäni nerokas. Se on ylistys kotimaiselle kirjallisuudelle ja lukemisharrastukselle!

Suomessa on vietetty Kirjan ja ruusun päivää vuodesta 2012 alkaen, ja yksi päivän merkittävimmistä tempauksista on ollut tietysti se, että Kirjakauppaliitto on yhteistyössä kirjakauppojen ja valitun kirjailijan kanssa julkaissuut juhlateoksen, jonka on saanut kaupantekijäiseksi ostaessa 23.päivä vähintään 10 euroa maksavan kirjan.

Muiden  vuosien Kirjan ja ruusun päivän teoksen ovat kirjoittaneet muun muassa Anna-Leena Härkönen ja Tuomas Kyrö, ja olenkin raahautunut kirjakauppaan kerran esimerkiksi kuumessa, jotta olen saanut oman juhlaopukseni. Noita kirjoja kun ei saa ostettua koskaan muulloin enää mistään.

Tänä vuonna Kirjan ja ruusun päivä -kirja eroaa edellisvuosista niin, että juhlakirja onkin aikuisten teoksen sijaan lastenkirja. Aivan mahtavan upea ja rohkea veto!

Kävimme tiistaina pienellä bloggaajaporukalla illallisella Kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjaila-Ronja Salmen, teoksen kuvittajan Jami Nurmisen ja Kirjakauppaliiton Katriina Jaakkolan kanssa. Juttelimme kirjoista ja erityisesti tämän vuoden Kirjan ja ruusun päivän teoksesta, Onks noloo -kirjasta.

Erikoiseksi tilanteen teki se, että juttelimme kirjasta, jota kukaan meistä bloggaajistakaan ei ole saanut käsiinsä ennakkoon. Juteltuamme Ronjan kanssa kävi kuitenkin selväksi, että kyseessä on aika erikoislaatuinen teos. Onks noloo -teos kertoo hepoista, ystävyydestä, ihastumisesta, kiusaamisesta ja tietysti jokaista koululaista pohdituttavasta aiheesta, noloudesta. Niin ja onpa kirjan muotokin kuvitusten ja pelinomaisen muotonsa vuoksi sellainen, että sopii monentasoisille lukijoille. Jopa juonen kulkuun voi itse vaikuttaa!

Oli ihana kuunnella parikymppisen Ronjan jutustelua. Täytyy sanoa, että median kaikilla kentillä jo vuosia työskennellyt fiksu, lämmin ja suorasanainen Ronja teki vaikutuksen. Olen täysin varma, että 23. huhtikuuta kannattaa marssia kirjakauppaan. Ja samalla tutustuttaa jälkikasvutkin Kirjan ja ruusun päivään. Eläköön lastenkirjallisuus ja oikeat kivijalkakirjakaupat!

-Karoliina-

P.S. Vastaus otsikon kysymykseen: Ei ole!

Kommentit (2)

Karoliina
3/2 | 

Mä fanitan Jamia! Entinen luokkakaveri on seurannut unelmiaan ja kasvanut rohkeasti omannäköisekseen tyypiksi, jossa on pikaisten törmäämisten perusteella aimo annos avarakatseisuutta, nöyryyttä ja herskyvää huumoria.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat