OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistatteko, kun kirjoitin, että olen allergisoitunut ripsipidennyksille? Noh. Nyt aloin epäillä, onko syy sittenkään ollut ripsissä. Sain nimittäin viikonloppuna aivan karmeat allergiaoireet kun nukuin siskon luonani ikkuna auki. Silmät rähmivät, kutisivat, astmalääke piti kaivella kassista ja nenäkin vuoti. Ja aivan sama on ollut myös F:llä jo useamman viikon, jolla allergiaa on monesti epäilty, mutta jota ei vielä "virallisesti" ole testattu.( Varasin tosin hänelle allergialääkärin lauantaiksi).

Katselin siiitepölytiedotteesta, että Etelä-Suomessa heinien kukintaa on tällä hetkellä runsaasti. Oletteko itse huomanneet normaalia pahempia allergiaoireita? Entä onko jokin kesän kiertävä flunssa vaikuttanut samalla kuin allergianuha?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (21)

Adaira
22/21 | 

Heinistä en tiedä mutta itse sain kamalat allergiaoireet muutama päivä sitten syötyäni appelsiinia, joka ei aikaisemmin ole allergisoinut millään lailla, ihan muutama viikko sitten edellisen kerran kuitenkin appelsiineja syönyt. Jotain ristiallergiaa siis epäilen tässä, tuo heinä voisi selittää poikkeuksellista oirehdintaa.

iina
23/21 | 

Mulla on aiemmin ollut todella lievää oireilua siitepölystä, mutta tänä vuonna ainakin viimeiset pari viikkoa on nenä vuotanut, silmät kutisseet ja kirvelleet ja hengitystiet tukossa. En tosiaan tiedä, onko nyt normaalia pahempi heinän kukinta vai olenko kolmekybäsenä saanut uuden allergian (jes! Not). Oon vetänyt nyt heinixiä ja se väsyttää ihan tajuttoman paljon eikä edes auta kunnolla. Pitää varmaan käydä hakemassa resepti johonkin stydimpään lääkkeeseen, joka ei väsytä.

Noora
24/21 | 

Joo! Mulla ei oo koskaan aiemmin siitepöly/heinä aiheuttanut juurikaan oireita, kunhan vaan oon muistanu allergialääkkeitä syödä mutta tänä kesänä jopa silmät reagoi ja räjähti ihan punaiseksi. Ei kutia eikä rähmi tmv, punoittaa vaan kovasti! Ikävää tämmönen... Toivotaan että noi allergisiin oireisiin tarkoitetut silmätipat hoitais hommansa :)

J
25/21 | 

Hei! Myös mulla ja miehelläni allergiaoireita, itsellä ollut jo melkein kuukauden päivät nuha, aivastuttaa, yskittää ja silmiä kirvelee silloin tällöin. Joskus on saattanut olla allergiaoireita keväällä mutta ei koskaan aiemmin tähän aikaan kesästä enää...?!

Pompom
26/21 | 

Mulla alko oireet huhtikuussa ja ihan hirveä olo lääkkeistä huolimatta :( keuhkolääkärikin kirjoitti "ei selviä lääkkeistä huolimatta.." :(

Daniella
27/21 | 

Jännä juttu, mulla kun taas tavallista lievemmät oireet ollu tänä kesänä. Aiemmin aamuna on pitänyt äkkiä räpiköidä lääkekaapille, mutta nyt voi odotella rauhassa. Silmät oireilee tosi vähän, melkein ei ees tarvis tippoja, vähän myös vähän, mutta suihke tarpeen ja kurkku ei yhtään. Heinille olen etupäässä allerginen.

Daniella
28/21 | 

Siis mitääh?? Vihaan puhelimella kirjoittamista :D *aamuisin *nenä myös vähän :D

29/21 | 

Voi hyvinkin olla niin, että huomiosi allergisoitumisesta ripsiliimalle on ihan oikea ja elimistösi on siihen reagoinut. On nimittäin myös ihan mahdollista, että tuo altistuminen on provosoinut elimistösi puolustautumaan entistäkin herkemmin ja ärhäkkäämmin myös siitepölyjä vastaan.
Toki oireiden määrä ja laatu vaihtelevat, ainakin itselläni, luonnollisestikin vuodesta toiseen. Aina oireiden määrällä ei ole edes suoraa yhteyttä "vaikeaan siitepölyvuoteen", vaan itselläni vaikuttavat asiaan monet muutkin tekijät, mm. hormoonitoiminta.

Lasten siitepölyallergiat diagnostisoidaan yleensä lähempänä kouluikää. Meillä lapset ovat saaneet oireita siitepölyistä jo hyvin pieninä, mutta allergialääkärin (jonka luona kävimme säännöllisesti vaikeiden ruoka-aineallergioiden vuoksi) ei ole suostunut tekemään niidtä johtopäätöksiä ennen kuin lapsella on ollut riittävästi vuosia takana. Eikä sillä. Käsikaupan lääkkeillä lapsenkin oireet saa hoidettua, joten virallista diagnoosia harva vaivoilleen edes tarvitsee.

Jonsbe
30/21 | 

Itsellä koivu ja heinät on pahimmat allergian aiheuttajat aina lämmön saavuttaessa suomea. Vaikka kesä on ollut kylmä niin allergiat olleet todella pahat ja huomaan olevani herkkä asioille joita talvella voi syödä ja käyttää huoletta. Toivottavasti allergiat saataisiin teilläkin pian kuriin, tsemppiä! :)

Laura
31/21 | 

Sanon hep! Muutimme viikko sitten, sain ihan järkyttävän allergisen reaktion eräistä kamoista joissa varmastikin oli "huonoa sisäilmaa." Pari päivää meni kortisonirasvan ja Duactin voimalla. Flunssa, tukkoisuus ja kaikki muu kuitenkin on ja pysyy vieläkin, aloin miettiä että olisiko tämä kuitenkin jonkin sortin heinänuhaa tms. Ennen en ole vastaavasta kärsinyt!

41/21 | 

Aloitin hoitavan astmalääkken ja parin vkon päästä uudestaan keuhkolääkärille :) kohtahan onneksi kausi on ohi... Siedätyshoito olis ihan ehdoton mut mulle ei ihotesteissä noussut patteja, joten oon siihen epäsopiva :(

Mona
42/21 | 

Hoi!
Sama täällä-ikinä ennen en ole oikein allergioista joutunut kärsimään, vaan nyt jo toista viikkoa aivastelen ja nenä on tukkoinen!
Meidän koiramme myös reagoinut kovasti kesäheiniin :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat