tukkatukka.jpg
tukkatukka.jpg

Olen kasvattanut omaa hiusväriäni esiin toukokuusta lähtien. Prosessi on ollut siinä mielessä hirveän helppo, että juurikasvu ei ole tuottanut päänvaivaa. Päinvastoin! Kun värjätty osuus ja oma juuri ovat nyt lähellä toisiaan, on kasvatus ollut helpompaa kuin blondin tukan ylläpito. Väri on ollut juuressa myös juuri sellainen kuin muistinkin, ja Umpun värjäämä osuus – siis se vanha blodaus, jonka päälle laitettiin ruskea sävy – sointunut hyvin juurivärin kanssa. Kuten oli siis tarkoituskin.

Mutta onpas eteeni sattunut erikoinen ongelmakin. Nimittäin se, että luomutukka rasvoittuu varmasti kolme kertaa nopeammin kuin entinen, monen monta kertaa käsitelty hiusosuuteni. Kun ennen pystyin vetelmään viikon kahdella tukanperuskerralla (jos en kauheasti hikoillut päästä), täytyisi nyt tukka pestä joka toinen päivä. Oma hius kun on niin paljon terveempää kuin käsitelty, kuiva osuus.

Nyt olenkin miettinyt, kuinka pärjään jatkossa kahden niin erilaisen hiustyypin kanssa. Kerran nuo molemmat kuitenkin sijaitsevat omassa päässäni ja niitä tulisi hoitaa samoilla pesu- ja käsittelykerroilla. Sanoisinko, että pieni haaste. Vinkit saman ongelman kanssa kamppailleilta otetaan ilomielin vastaan!

-Karoliina-

Kommentit (2)

Pinjailonaa
3/2 | 

Itse painin saman vaivan kanssa myös! Olen ottanut käyttöön tuuheuttavan shampoon jonka pitäisi olla shampoista se vähiten hoitavin ja sitten siloittavan hoitsikan latvoihin. Shampoona siksi vähiten hoitavin jotta se ei lässäyttäisi heti hiuksia. Hoitoainetta käytän ainoastaan latvoissa. Jätettävänä hoitoaineena käytän latvoihin korjaavaa voidemmaista seerumia. Nämä tuotteet siis goldwellilta. Huomasin tämän kyllä helpottavan vaikkei kyllä tilanne ole vieläkään täysin sama kuin ennen värjäämättömiä hiuksia. Hiuspohjalla kestää myös tottua uuteen tilanteeseen ja rasvoittumisen pitäisi  helpottaa. Hiuspohja myös tottuu jos sitä jatkuvasti pesee, se saa silloin ns luvan rasvoittua. Käytän kuivashampoota hätätilanteissa kun pitää lähtä äkkiä johonkin ja tukka on lintassa! :) 

iidis
4/2 | 

Kannattaa laittaa shampoota vain hiusten tyveen ja jättää latva peseytymään huuhtelun yhteydessä ja hoitoaineet vain latvaan. Kannattaa välttää muotoilutuotteita ja sitkeästi pidentää pesuväliä vähän kerrallaan. Mulla myös stressitaso ja hormonikierto vaikuttaa hiusten likaantumiseen. Suosittelen siirtymistä hiustenhoitotuotteissa luonnonkosmetiikkaan, jos et jo ennestään niitä käytä. Itselläni pesuväliä sain pidennettyä entisestään myös siirtymällä palashampooseen

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat