laina
laina

Olen kuullut taloyhtiöistä, joissa yhteisöllisyys on vedetty niin pitkälle, että taloyhtiöllä on yhteinen lainauslista. Jokainen asukas voi kirjoittaa listalle ne käyttötavarat ja vempeleet, joita on valmis lainaamaan naapureilleen. Idea on minusta nerokas!

On nimittäin aivan turhaa, että saman kerrostalokaton alla on vaikkapa kymmeniä painepesureita, porakoneita tai mehumaijoja, jos jokaista niistä käytetään vain muutaman kerran vuodessa, ja jotka vievät kaiken lisäksi tilaa ja rahaa.

Meidän taloyhtiömme ei ole vielä edennyt lainauslistavaiheeseen, mutta se olisi minun haaveeni joku päivä.

Miten teidän naapureidenne kanssa lainaamiset hoidetaan? Vai hoidetaanko mitenkään?

-Karoliina-

*kuvat valmistajien kuvista

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (9)

alva
1/9 | 

Asuimme vuosia sitten taloyhtiössä, jossa oli just tää kyseinen järjestely. Listaan kuului pelejä, ompelukone, patjoja, työkaluja yms. jutskia, joita tarvitsee vain silloin tällöin. Oli nerokasta, rahaa ja tilaa säästyy!

Iida
2/9 | 

Taloyhtiön fb-sivun kautta kiertävät niin työkalut, tikkaat kuin tukkeutuneen vessanpöntön avaajakin. Samalla sivulla kysellään säännöllisesti kuka haluaa Hesarin vakitilaajan loman ajaksi tai kenelle kelpaavat yökylävieraan kaappiin unohtamat laktoosilliset jugurtit. Suosittelen lämpimästi.

Ouna
3/9 | 

Meillä tilataan lehtiä puokkiin ja taloyhtiölle on ostettu kaikenlaista mööpeliä, ettei kaikkea tarvitse ostaa itselle. Lisäksi meillä toimii aktiivinen taloyhtiön kirppis, jonne voi viedä hyväkuntoista itselle tarpeetonta, mm. lasten vaatteita, aikakauslehtiä, päivän lehden, jne. Kyseessä on rivitaloyhtiö.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat