OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun nuukuusvinkki numero 3 liittyy ihan konkreettisesti rahaan. Olen nimittäin huomannut, että kun nostan omaan rahapussiini viikon budjetin käteisenä (ruoka meillä ostetaan taloustililtä kortilla, Pivo budjetissa hyvänä apuna), pysyy osteluni todellakin paljon fiksumpana. Konkreettisten seteleiden ja kolikoiden näkeminen tekee sen, ettei itseään todella voi huijata kauppareissulla tai kahvilassa.

Homma on joskus jopa koukuttavaa. Tulee sellainen fiilis, että haluaa kisata itsensä kanssa siitä, kuinka paljon roposia pussissa on vielä sunnuntaina.

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (17)

helou
18/17 | 

Ja sit ne rahat mitä jää viikon jälkeen lompakkoon säästöpossuun vaan! Näin meillä kertyy satoja euroja kuukaudessa kolikoita ja pieniä seteleitä possuun "ylimääräistä" :)

iituliina
19/17 | 

Mä nostan kanssa viikon rahat (tosin myös ruokarahat) käteiseksi! Lisäksi maksan aina vain isoilla kolikoilla tai seteleillä ostokseni ja kotiutuessa kaupasta tmv. kippaan kaikki alle euron kolikot säästöpossuun. Siinä tulee kummasti säästettyä ihan huomaamatta. Jopa näin opiskelijabudjetilla kerrytin kolmessa kuukaudessa 60€ niitä pikkukolikoita!

Arja
20/17 | 

Minä olen käteisrahan kanssa asioiva. Tällöin minä olen tietoinen paljonko minulla on rahaa käyttää. Suuret ostokset maksan kortilla. Korttia käytän kuitenkin aika vähän. Luotolla en osta koskaan. Nuoriso sanoo, että olen vanhanaikainen. Niin olenkin, muutamissa asioissa.

21/17 | 

Tämä vois tepsiä. Pidän siitä kun tilillä on vielä rahaa kun palkka tulee. Tänä päivänä harvinaista kun kotihoidontuella elellään. Lisää vinkkejä, kiitos!

Arja
22/17 | 

Unohdin kommentissani kertoa, että minäkin laitan kolikot rahapussistani aina purkkiin. Purkista rahat vien pankkiin joulukuun alussa. Kas kummaa, minulla on joululahjoihin 200-300e, aivan kuin tyhjästä tullut ylimääräistä. Tämä temppu on minulla ollut käytössä jo monta vuotta. Suosittelen!!

23/17 | 

Paljonkos pankki ottaa tuosta pikkukolikoiden laskemisesta palkkiota?

Arja
24/17 | 

Vastaus edell. nimettömälle, mitä pankki ottaa kolikoiden laskemista ja tilille laitosta. En ole koskaan maksanut ko palvelusta mitään. Heillähän on kone joka kolikot laskee. Olen myös pankin asiakas, ollut pitkään.

xx
25/17 | 

Nykyään on tullut käteviä talletusottoautomaatteja pankkien yhteyteen ja ainakaa oma pankkini ei veloita mitään sen kautta talletuksesta ;) http://otto.fi/talletus/

Kolmistaan-Karoliina
26/17 | 

No huhhuh! Olette kyllä olleet todella säästeliäitä. Itselle tekisi noin pitkälle viety säästäminen jo tiukkaa :)

Kolmistaan-Karoliina
27/17 | 

Oho! Hyvä, vaikkain aikalailla kurinalaisuutta vaativa, vinkki :)

Kolmistaan-Karoliina
31/17 | 

Totta! Samoin raha voi laitteen avulla siirtää suoraan tilille!

Kolmistaan-Karoliina
32/17 | 

Ehkä jotkut pankit ottavat maksua, en tiedä.

Ouna
33/17 | 

Joo, ainakin yrittäjiltä pankit yleisesti ottavat maksua automaattiin viedessäkin.

Meillä yhteisenä tilinä toimii S-pankin tili, eivätkä ole ottaneet mitään kolikoiden laskemisesta S-pankissa. Toimii näppärästi kauppareissun yhteydessä Prismassa.

Itse en osaa enää käyttää oikein tuota käteistä muualla kuin satunnaisesti bussissa. Sen kyllä huomaa, että aika surutta korttia käyttelen, niin helppoa antaa kortti ja kotona katsella tilin hupenevaa saldoa.

Hyvä vinkki tuo käteinen! Harmi että ovat vähentäneet automaatteja.

Mirva
34/17 | 

Nuukuusviikon vinkit tulikin tarpeeseen. Varsinkin raha-asioiden suhteen :)

Pitääkin alottaa käteisen käyttö ainakin pariksi kuukaudeksi, kun suunnitellaan siskon kanssa Lontoon matkaa kesäksi :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat