Screenshot_2015-04-19-11-49-10
Screenshot_2015-04-19-11-49-10

Lauantain kerroin, että jaan tämän viikon nuukuusviikkovinkkejä (vaikka "oikea" nuukuusviikkohan menikin).

Ensimmäinen vinkkini on sellainen, josta olen joskus tainnut ohimennen puhuakin, mutta jota en ole ehkä aivan selvästi teille kertoa.

Minä nimittäin kannan koko ajan mukanani ns. tarvelistaa. Olen nähkääs kirjoittanut kännykän muistioon ne vaatteet ja kodin asiat, joita oikeasti olen huomannut tarvitsevani. Kun kaupassa iskee shoppailuhimo, tarkistan listasta, onko tuote todella sellainen, joka on niin tärkeä, että olen sitä aikaisemminkin jo ajatellut tarvitsevani. Jos, voin harkita ostoa. Mutta jos ei, jätän tuotteen kauppaan (tai ainakin todella punnitsen sen ostoa).

Saattaa kuulostaa aivan puupäävinkille, mutta ainakin minut tämä tapa on pelastanut monelta rahapussiahdingolta ja hutiostokselta.

Harrastaako joku muu tätä samaa?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (16)

1/16 | 

Mun nuukuusvinkki on päättää olla ostamatta mitään ja sanoa se ääneen (mitä suurempi yleisö, sitä varmemmin se pitää.. eli blogissa asian julistaminen toimii).

Nyt olen päättänyt olla ostamatta mitään (muuta kuin ruokaa ja normikulutushyödykkeitä, kuten
pesuaineet yms.) kesään asti.

Kun iskee tarve jollekin, on hyvin yksinkertaista. Joko on ostamatta tai lainaa jostain :)
Eilen viimeksi lainasin 10 litran ämpärin, jotta sain laitettua siman tulemaan. Ei se ämpäri olisi kaupassa maksanut kahta euroa enempää, joten rahallinen menetys ei olisi ollut suuri. Rahaa enemmän ajattelen kuitenkin tavarapaljoutta, kertakäyttökulttuuria ja yltäkylläisyyttä, jonka keskellä ihmiset elävät. Minun on parempi olla ja hengittää, kun en huku tavaran alle.

Petra
2/16 | 

Olen harrastanut tätä silloin tällöin ja kiitos muistutuksesta, pitääkin väsätä heti uusi lista muistioon!

4/16 | 

Muistaakseni ekassa Mielensäpahoittaja-romaanissa todetaan "Toiset viettävät Älä osta mitään -päivän. Minä olen viettänyt Älä osta mitään -elämän" ja se sopii muhun kyllä hyvin :-D Tollanen lista kulkee päässä 24/7, on todellakin tehokas! Vaatii tosin itsekuria ja pihiä asennettakin.

Sitten pääasiaan! Olin IHAN MYYTY, kun eksyin tänne viime perjantaina! Kulutin kaiken liikenevän ajan viikonlopusta tän lukemiseen, ihan mieletöntä millanen asenne teillä (etenkin Karoliinalla, propsit kotiin lukihäiriö-postauksesta) on tän tekemiseen. Monista blogeista tulee sellanen fiilis että pitäs meikata enemmän, siivota paremmin, syödä vaan maca-jauhoa ja käydä RPV:ssä kolmesti viikossa. Tästä tulee vaan sellanen olo, että hitto, meikähän on hyvä tällasenaan :-) Teillä on onnekkaat oppilaat ja lähipiiri!

Saparo
5/16 | 

Mulla myös aina tarvehankintalista kännykässä, niitä saattaa olla kaksikin eri listaa joissa toisessa on tarvittavia juttuja kotiin ja toisessa listassa mökille. Lasten jutut menee koti-listalla. Myös esim.joululahjojen suhteen teen aina oman listan kännykkään, kirjoitan ennen joulua kaikkien lahjatoiveita ylös ja laitan perään merkin kun joku lahja on toteutettu tai jonkun lahjan osto on delegoitu jollekin sukulaiselle :D

Arja
6/16 | 

Minulle ei käy ko tarvelista. Minulla on muistissani ne mitä tarvitsen, jos sattuu kohdalle ostan.
Synttäri- ja joululahjoja ostan pitkin vuotta, nämäkin periaatteella, jos kohdalle sattuu. Tiedän, mikä lahja sopii tai on tarpeellinen kullekin.

mie
7/16 | 

Jotenkin pisti silmään että ensin puhetta nuukailusta ja tarpeesta, ja sitten listalla on asioita tietyiltä merkeiltä

R
8/16 | 

Mulla on tällänen lista kalenterin tyhjillä takasivuilla ja on muuten kätevä! Varsinkin kotiin ostettavat asiat käy ensin listalla ennen kuin kiikutan niitä ovesta sisään.

Karoliina / Kolmistaan
15/16 | 

Minusta nuukailu ei todellakaan aina tarkoita sitä, että tulee ostaa sitä halvinta. Jos tiedän, että haluan jonkin nimenomaisen tuotteen, miksi ostaa melkein-hyvä, ja jättää se kaappiin lojumaan. Ennemmin säästän, ja ostan sellaista, jota todella tarvitsen ja/tai haluan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat