OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä viikolla vietetään nuukuusviikkoa. Mutta koska olin laittanut tiedot kyseisestä viikosta kalenteriini epähuomiossa vasta ensi viikon kohdalle, päätin, että Kolmistaan-blogin nuukuusviikko on sitten vasta ensi viikolla :)

Ajattelinkin, että jakaisin huomisesta maanantaista lähtien yhden nuukuusvinkkini teidän kanssanne viikon loppuun asti. Ja jos te halutte kertoa vinkkejänne meille muille, vielä parempi!

Millainen kutina teillä on muuten sanasta nuukuus? Onko kyseessö hyve vai pahe, ja kuinka nuukuusaatetta itse toteutatte/välttelette?

Kivaa sunnuntaita! Mä jatkan lötköttelyä täällä Tamperella siskojeni kanssa!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (15)

1/15 | 

Nuukuus on vähentämistä, siis minun mielestäni. Meidän elämä on varsin nuukaa koko ajan, että ei siitä paljon voi enää nuukailla
Nuukailu tuo esille kekseliäisyyden, miten teen tämän, että siitä riittäisi kaikille? Miten voisin tätä tavaraa muuttaa, että sitä voisi vielä käyttää? .

Arja
2/15 | 

Nuukuus on hyve mutta kohtuudella. Minun nuukuus vinkit ovat:
- ruokaa ei saa heittää hukkaan
- kauppojen tarjouksia käytetään hyväksi (ei kuitenkaan ajeta autolla pitkiä matkoja niitä hakemaan)
- pojan perheen lastenvaatteet minä kierrätän (koska minulla on aikaa)
- ostetaan laadukasta tuotetta/vaatetta

Kuitenkin minusta tuntuu että en kovin nuuka ole ostoissani mutta sanoisinko että olen taloudellinen.

Maarit
3/15 | 

Ai ole täällä Mansessa! Hyvä,hyvä <3 Mä olen lapsuudesta asti oppinut tietynlaiseen nuukuuteen. Isä ansaitsi meillä ainoastaan ja minä + neljä veljeä elätettävänä...Ja juu,sodan eläneet vanhemmat. Mutta toisaalta oon oppinut myös kierrättämään,luopumaan tavaroosita ja vaatteista. Lapsena en todellakaan saanut kaikkea mitä pyysin ja vaikka itsellä sittemmin on rahavarat olleet vaihtelevasti paremmat,on omakin lapsi oppinut sen,ettei raha kasva puissa.
Jäin työkyv.eläkkeelle v.2009 ja jo sitä ennen oon joutunut kiristämään ns.vyötä. Pienillä tuloilla ,mutta opettelunsa siinäkin toki on. Mutta onneksi ei ole ollut kovin tuhlaavaiset elintavat koskaan...Yksi hyvä niksi on:tee itse ruuat,pääasiallisesti!
Kiva nähdä mitä vinkkejä muilla on! Niksi-Pirkat esiin :D

5/15 | 

Rajansa kaikella -nuukuudellakin.
Itse olen meidän perheessä se "rahasta tarkka. Oman rajani olen vetänyt siihen, ettei säästää kuulu toisten kustannuksella, eikä minun tehtävänk ole säästää muiden puolesta.
Mutta mä olen sellainen "eväsmamma", joka poikkeaa pesueensa kanssa mielummin kaupan kautta puiston penkille evästämään, kuin maksaa tuplahintaa kahvilan pillimehusta.

7/15 | 

Oho, mitenköhän en ole koskaan aiemmin kuullut Nuukuusviikosta, vaikka sitä näytetään viettäneen jo useita vuosia. Miellän itseni kyllä melko nuukaksi ilman erityisiä asialle omistettuja viikkojakin, joten vahinko ei liene suuri. Minusta tärkein nuukuusvinkki on olla rehellinen omien materialististen tarpeidensa suhteen. On yllättävän helppoa valehdella itselleen tarvitsevansa sitä sun tätä. Usein taustalla kuitenkin on jokin sellainen tunnetason tarve, johon tavaran haaliminen ei ollenkaan auta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat