Moro,

äsken Tanssi tähtien kanssa -skabasta tipahti laulaja Jippu. Ei itketä. Jippu ei ole nimittäin mikään meikän lempparijulkkis, eikä kyllä erinomainen tanssijakaan. Että ihan oikeinhan se meni. Vai menikö sittenkään?

Katsellessani tanssikisaa, aloin miettiä noloutta ja kömpelyyttä. Miehiltähän me katsojat nimittäin sallimme hassunhauskaa töpötystä ja onnetonta honkkelointia. Sitä jopa pidetään ihanan söpönä ja kotikutoisena, mutta naiselle samanlainen liikehdintä on ehdoton nounou. Mietiään nyt vaikka koko kansan Kankki-Kaikkosta, tai uusia ihania suomitanssipoikia Aminia ja Risto Mattia. Ei kyllä ole mitään rytimitajua eikä sulavuutta, mutta silti kansa rakastaa. Kansa ja minä.

Jippu sen sijaan  lytättiin lehdistössä ja kansan (mm. meidän olohuoneen) riveissä ilman sääliä jo heti ekassa esittäytymisessä, ja niinhän kävi myöskin jo aikaisemmalla kaudella mm. Anna Perholle.

Mitähän tämä kertoo taas tästä meidän todella edistyksellisestä ja tasa-arvoisesta yhteiskunnassamme? Ainakin sen, että naisen kannattaa olla vain nätti ja liikkumatta hiljaa, jotta ei mene aivan nolaamaan itseään.

Ja miten tässä päivässä kasvatetaan vielä tytär, joka ei uskoisi tuota hölynpölyä...Varsinkin nyt, kun mutsi taas kerran huomasi, ettei itsekään voi aina välttää ahdasmielisten ajatusten hiipimistä puseroon. Yritän siis perua: Jippu takaisin raivostuttavista jutuistaan huolimatta, ja ne ukkelit tanssitunnille.

Näin...Angstifeminismiä ja kauniita unia!

-Karkki-

Kuva: mtv3.fi

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat