IMG_4567.jpg
IMG_4567.jpg

IMG_4589.jpg
IMG_4589.jpg

IMG_4546-Edit.jpg
IMG_4546-Edit.jpg

IMG_4560.jpg
IMG_4560.jpg

IMG_4569.jpg
IMG_4569.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Kivat

Kirjoittelin alkuvuodesta siitä, kuinka kotimaisen Kivat-merkin pipo valmistuu. Siitä, mistä osasista hatun hinta koostuu, kuinka monta työvaihetta ja ihmistä yhden pipon eteen tekeekään töitä.

Te kyselitte silloin lisätietoja Kivatin tuotteista ja nyt olen viimein saanut aikaiseksi koota kaikki kysymyksenne yhteen. Niihin vastasi Kivatin väki.

Kysymys 1: Kiinnostaisi tietää miten raaka-aineiden osalta Kivatilla tehdään selvitystyötä, että toimittajien toiminta on vastuullista. Esimerkiksi mitä sertifikaatteja taikka laatujärjestelmiä vaaditaan tai minkälaisiin asioihin puuvillan alkuperästä kiinnitetään huomiota.

”Käyttämämme raaka-ainetoimittajat (lankatehtaat) toimivat lähtökohtaisesti kestävien ja eettisten periaatteiden mukaisesti. Kaikkien toimittajien standardit ovat selvillä. Langan alkuperä ja tuotanto-olosuhteet saadaan myös aina pyydettäessä selvitettyä. Niitä valvomme pistokokein sekä vierailemalla itse tuotantolaitoksissa.

Kaikki käyttämämme puuvillalanka on eurooppalaista GOTS-sertifioitua luomupuuvillalankaa ja villa- ja merinovillalanka on puolestaan eurooppalaista Öko-tex sertifioitua lankaa.”

 

Kysymys 2: Minkälaisilta toimijoilta esim. langat tulevat? Käyttävätkö merinovillatuottajat mulesing-menetelmää (olettaen, että Kivat-tuotteissa käytetään ko. villaa)?

"Kaikki käyttämämme langat (100% puuvilla, 100% villa, 100% merinovilla, silkkivilla ja villapuuvilla) tulevat luotettavilta eurooppalaisilta lankatehtailta, jotka toimivat eurooppalaisen lainsäädännön alaisuudessa.  Kaikki käyttämämme merinovilla on mulesing vapaata."

 

 

Kysymys 3: Miten he valitsevat värit kunkin vuoden mallistoihin? Tekevätkö minkään ulkoilumerkin kanssa yhteistyötä, jotta värit sopisivat suoraan jonkun esim. haalarin kanssa? 

”Seuraamme muotia ja värejä ympäri vuoden. Trendejä fiilistellään ja niistä poimitaan ne, joiden uskotaan päätyvän lasten muotiin. Emme tee kuitenkaan ulkoiluvaatteita valmistavien merkkien kanssa yhteistyötä, koska monilla merkeillä on omasta takaa myös asustemallisto.”

 

 

Kysymys 4: Minustakin olisi kiva kuulla enemmän myös suunnitteluprosessista

”Tässä suunnitteluasiat tiivistetysti: Malliston suunnittelu alkaa noin vuosi ennen seuraavaa myyntikautta. Esimerkiksi tällä hetkellä suunnittelupöydällä on kevään 2019 mallisto. Suunnitteluprosessi alkaa värien valinnalla ja edellisen malliston analysoinnilla.Mallistoa suunnittelevat Kivatilla työskentelevät Katri Halme ja Nina Mykkänen. Suunnitteluprosessin edetessä tosin tarvitaan myös monen muun Kivat-tiimiläisen ammattitaitoa (esim. kuosien suunnittelu, materiaalivalinnat, kuosien tekninen toteutus, malliompelu). Lopulta mallistoon päätyvät parhaat ideat. Kokonaisuudessa pyritään huomioimaan eri markkina-alueiden mieltymykset ja tarpeet.”

 

Näillä eväillä kohti kevät(pipo)kautta! Suosittelen erityisesti tutustumaan noihin kuvassakin näkyviin luomupuuvilla-merinovillapipoihin, joiden materiaalia parempaa ei kevätkeleille - hyytäville aamuille ja lämpimille iltapäiville - ole! Koodilla kolmistaan saat -15% alennuksen tilauksen loppusummasta, kun ostata KivatShop-nettikaupasta. Alekodiin saa käyttöönsä, kun näppäilet kolmistaan kassalla kohtaan "alennuskoodi". Koodin oikeuttama alennus on voimassa 15.4.2018 asti. 

Toinen juttu, johon kannattaa kiinnittää huomio, on tuo F:n päällä näkyvä GOTS ja Öko-tex-merkitystä luomupuuvillasta valmistettu välikausiasu. Lisää tietoa asun valmistuksesta ja materiaalista löytyy täältä. 

-Karoliina-

Kuvat: Krista Puskala 

Kommentit (1)

Marionilla
2/1 | 

Innoissani menin alekoodin kanssa tutkailemaan Kivatin villaasusteita ja niitä kun katselin huomasin että tosi monissa villatuotteissa on elastaania. Siitä seuraakin lisäkysymys Kivatille: miksi näin? Minä en halua pukea lapsilleni enkä itselleni elastania sisältäviä villavaatteita. Kivan näköisiä vaatteita ja kotimainen merkki, mut nyt jää ostamatta tästä syystä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat