Moikkis,

ja hoh hoh. Taas se on nostettu esille. Tämä napapaitakeskustelu. Se, jota on samoin argumentein käyty nyt jo ainakin kymmenen vuotta.

littlep4
littlep4

Tänä aamuna aihe otettiin taas uudelleen käsittelyyn Ylen Aamu-tv:ssä, jossa toimittaja ja äiti Anni Alatalo ja lastenvaatekauppias Jenni Lokki keskustelivat kauppojen lastevaatevalikoiman suppeudesta. Alatalon mukaan eriyisesti tyttöjen vaatteissa jyrkkä hyppäys "teinivaatteisiin" tapahtuu jo koon 128 kohdalla, ja leikkiin sopivia perusvaatteita on tämän jälkeen haasteellisempi löytää.

 

littlep2

littlep6

Olen kyllä periaatteessa samoilla linjoilla kuin Alatalo. En tietenkään kannata pikkulasten aikuismaista bilevaatetusta, saati aivan liian niukkoja asuja, mutta eikö tämä vetoaminen aina niihin iänikuisiin napapaitoihin ole jo vähän tökeröä.  Kuka oikeasti on nähnyt napapaidan suomalaisella lapsella päiväkotitouhuissa tai alakoulun pihalla? Ehkä kesähelteillä, mutta sehän se meidän suomalaisten tapa taitaa olla: mauttoman niukoissa vaatteissa heti, kun mittari näyttää yli kahtakymppiä. Onhan näitä nähty. Paidattomat möhömahat terassilla, shortsit toimistotöissä ja bikinit kauppareissulla. Niin ja hyvinkin isot lapset aivan nakuina yleisillä uimarannoilla. Minusta se on kyllä oudompaa kuin lyhyt paita.

 

littlep5

littlep7

Itse en halua,että Neiti-F kulkee liian niukoissa vaatteissa. En kuitenkaan ihan ymmärrä, miksi glitterit ja leopardi-kuvioit on otettu mukaan tähän parjaukseen. Itse en näe leopardikuosissa mitään epä-lapsekasta. Siinähän se on kuvio missä raita- tai vaikkapa pallokuviokin.  Glitter on puolestaan mielestäni poikkeuksetta aika kaameaa, mutta ei sen mauttomuus tee siitä kuitenkaan mitenkään eksklusiivista aikuistuotetta.

littlep9

littlep

Neiti-F käyttää koko 104-110, joten saattaahan olla, että alan yhtäkkisesti panikoida, kun hän alkaa lähennellä 128 senttiä. Mieleeni alkaa kuitenkin jo vähän hiipiä ajatus, jos kyseessä olisikin turha vouhotus. Tarvitseeko niitä pimuvaatteita ostaa, jos ne eivät miellytä silmää? Ja ovatko ne oikeasti vallanneet koko vaatetarjonnan? Voin kättelyssä sanoa tästä ainakin kahdeksan kauppaa ja merkkiä - joukossa hyvin edullisiakin - joista kollarihousut ja trikoopaidat voi löytää edelleen tänäkin päivänä. Myös koossa 128 ja eteenpäin.

littlep8

littlep3

Ja lopuksi vielä lapsekkaiden vaatteiden terkut Lindexille. Yhdestä asiasta olen nimittäin huolissani, tai oikeastaan paremminkin suruissani. Miksi ihmeessä ihanan Littlephant-malliston tuotteita ei ole saatavilla isommillekin lapsille?!? Kyllä nämä kuvissa vilahtavat, kohta Lindexiin saapuvat, kuosit sopisivat ihan hyvin jopa pienille koululaisillekin vaikkapa t-paitoja koristamaan.  Tämmöisiä vaatteita me kaivataan! Ilman turhaa dramatisointia tosin.

Mitä olette itse mieltä. Pimuvaatteet: totta vai turhaa vouhotusta?

-Karkki-

Kuvat:

Lindex, Littlephant -mallisto yhteistyössä kuvittaja Camilla Lundstenin kanssa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (1)

Janine
2/1 | 

Tästä kirjoituksesta jäi maku, ettei bloggaaja edes tiedä mistä puhuu. Eihän hänelle edes ole sen ikäistä lasta, jota alkuperäinen haastattelu aamu-tv:ssä koski. Ja lopuksi toivoo itsekkin että Lindex ymmärtäisi myydä kivoja vaatteita myös isommille....

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat