Joidenkin mielestä blogielämä ja siihen liittyvät kampanjat voivat olla joskus pinnallisia. Itse olen sitä mieltä, että elämän - ja blogin - tasapaino säilyy, kun saa tasaisesti pohtia tärkeitä juttuja, oppia uutta, hömpötellä pinnallisuuksia ja palata sitten taas peruasioihin.

Vähän aikaa sitten sainkin taas blogin kautta opiskella jotain ihan uutta. Eikä aihe todella ollut pinnallinen vaan ennemminkin todella rankka, hyödyllinen ja tärkeä. Seuraavilta videoilta pääset kurkkaamaan, mitä Iina, Elsa ja minä puhumme aika aroistakin aiheista. Menkoista, myoomasta, lapsettomuudesta ja naistentaudeista.

https://vimeo.com/140772550

https://vimeo.com/140775510

https://vimeo.com/140778559

https://vimeo.com/140785648

https://vimeo.com/140789526

Mitäs ajatuksia videot herättivät? 

-Karoliina-

 

Kommentit (6)

Jonsbe
1/6 | 

Kiva kun juttelitte luonnollisesti sellaisista aiheista joista usein vaietaan, mutta jotka kuitenkin koskettaa meitä useita naisia. Ehdottomasti peukkua ylös!

veera
2/6 | 

Ihanan lämminhenkisiä videoita ! Tosi tärkeä aihe josta puhutaan vähän, oli pakko katsoa kaikki klipit samantien ! :)

Kukka
5/6 | 

Hei. Hienoa, että asiasta joka on edelleenkin tabu keskustellaan. Kuitenkin videoista jäi itselleni päällimmäiseksi mieleen kauhistelu. Epäsäännölliset, runsaat menkat tai myooma on teillekkin jotenkin kauheaa. Ehkäpä niistä ei juuri siksi uskalleta puhua koska kaikki reagoi niihin juuri noin. Myoomasta maalasitte kyllä aikamoisen kauhukuvan. Itselläni on myooma ja itku silmässä kuuntelin lapsettomuusjuttujanne ja kohdun poistoa? Vaikka mainitsitte että voi olla myös oireeton niin päällimmäiseksi fiilikseksi jäi kauhistelu. Toivoin että videoissa olisi enemmän rohkaistu ja kannustettu gynellä käyntiin, mutta sen sijaan takerruitte mitä tekisitte jos tällainen kamala diagnoosi tulisi. (Ehkä enemmän nämä kaksi muuta bloggaria)Minulle videoista ei siis ollut apua ja en kyllä näyttäisi näitä ihmiselle joka painii näiden ongelmien kanssa. Tosin sinulla oli kyllä hyviä pointteja siitä että kaikki naistenvaivat ja menkkakivut eivät ole normaaleja ja niitä ei todellakaan tarvitse kärsiä.

X
6/6 | 

Tuli sellainen olo, että miten keskustelijat on valittu, Eipä tällä mitään tekemistä asiantuntemuksen kanssa ollut. Oma kokemus on se, että runsaisiin kuukausiin laitettiin kierukka. Verenvuodot jatkui ja alkoi olla melko invalidisoivia ja jatkuvia, silti lääkäri sanoi, että kyllä kierukka ne tasaa.
Eipä tasannut. Puolisen vuotta kierukan laittamisen jälkeen olin päivystyksessä ja lääkäri konsultoi päivystävää gynekologia, mutta ei kun kotiin vaan, kyllä se siitä. Kun vuodot oli täysin hallitsemattomia ja hb alimmillaan raudan syömisestä huolimatta siinä 86 paikkeilla, niin viimein uskottiin ja sain lähtetteen naistentauteihin ja tässä vaiheessa vuotoja oli ollut n. 8 kk koko ajan pahentuen, lopulta vain muutama vuodoton päivä kuukaudessa. Naistentaudeissa sanottiin, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kohdunpoisto, täällä on 6 cm myooma.
Leikkaus 2 kk lopullisen diagnoosin saamisen jälkeen, kun en kuulemma missään suuressa vaarassa ollut.
Joten ei se aina mene niin, että seuraillaan ja "jos se vaikka vaikuttaa sitten hedelmällisyyteen".
Lisäksi myoomia on erilaisia, submukoottinen on ilmeisesti se pahin vaihtoehto, kasvaa limakalvon alle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat