// Kaupallinen yhteistyö: A-lehdet // 

PB306676.JPG
PB306676.JPG

PB306688.JPG
PB306688.JPG

Mä olen varmaan kertonutkin joskus aikaisemminkin täällä blogissa, kuinka mulle aikakauslehtien – niiden oikeiden, paperisten – ostaminen on sellaista arjen luksusta, joka jollain kummalla tavalla saa joka kerta mulle ylevän olon. Ehkä lapsuus, jossa ei ollut varaa turhaan hupulointiin, ja toisaalta tiukat opiskelija-ajat ovat jättäneet sellaisen jäljen, että edelleenkin koen voitonriemua siitä, että voin hemmotella itseäni lehdellä. Ostaa rivistön kauneimman ja mielenkiintoisimman lehden, suklaapatukan ja käpertyä sohvannurkkaan. Tiedätte varmasti, mitä tarkoitan.

Kun sunnuntaina – lapsen syntymäpäivien jälkimainingeissa, mutta kuitenkin ennen tätä meidän Budapestin reissua – sain hetkeksi omaa aikaa, käperryin peiton alle lukemaan viime viikolla postilaatikosta kolahtanutta Trendiä. Olin selannut lehteä jo etukäteen ja ollut otsikoiden perusteella melko varma, minkä jutun lehdestä valitsisin esittelyyn tänne blogin puolelle. Vaan toisen kävi. Kun näin Meri Milashin täydellisen kiharapilven ja sen vieressä tekstin ”Uskaltaja”, ei muita vaihtoehtoja enää ollut. Ja kuinka olisikaan voinut olla? Minun tyylini -postaussarja, jossa Meri tässä lehdessä oli pääosassa, kun on ollut Trendi-suosikkini jo vaikka kuinka kauan. Itse asiassa jopa salainen höpsö mielikuvaleikkini: Miltä näyttäisi, jos ammattitoimittaja kuvaisi meidän kodin ja minun vaatekaapin parhaat palat? Näyttäisikö se yhtä mielenkiintoiselle kuin sarjan naisten kodit? Vai niin tavalliselle, mitä se omaan silmään näyttäytyy? Entä mitä kertoisin reissuista hankituista koruista, perintöhuonekaluista ja tarinoista tyylini takaa? 

Mutta. Nyt siis asiaan. Eli hiustaitelija ja stailisti Meri Milashiin, jonka sanat saivat hihkumaan sisäisesti joka toisessa kappaleessa. Miten mielenkiintoinen nainen!

Meri kertoo haastattelussa, kuinka koki 27-vuotiaana, että oli työpaikassa, joka tuntui elämän tuhlaukselle. Niinpä hän päätti vaihtaa alaa, opiskella ja tehdä jotain oikeasti mielekästä. Nykyisin Meri on hiustaitelija, joka stailaa lähinnä malleja ja artisteja. Niin ja on sellainen Instagramin sädehtivät tähti, jonka kasvoihin ei varmasti edes voi olla törmäämättä puhelinta selaillessa. 

Mua ei voisi inspiroida enempää tämmöiset tarinat, jossa naiset – vieläpä äidit – uskaltavat kuunnella sisäistä ääntään ja suunnata sinne suuntaan, minne sydän vie. Meri sanookin, että ”on osattava antaa elämän viedä”. Mitään ei kannata puskea väkisin. 

Vaikka Minun tyylini -juttusarjaa saattaa luulla vain ja ainoastaan ulkoista tyyliä käsitteleväksi jutuksi, on minusta sarjassa parasta se, miten ihmisen tyyli yhdistetään sisäiseen maailmaan. Esimerkiksi Meri puhuu rohkeudesta niin pukeutumisen, uran kuin vaikkapa lasten saanninkin näkökulmasta. Jotenkin sarja on oiva esimerkki siitä, millaisia kokonaisuuksia me ihmiset olemme. Se, missä koti, vaatekaappi, mielenmaisema, juuret, perhe, ystävät ja ura muodostavat kokonaisuuden, mistä lopulta koko minuus rakentuu. 

Mä en nyt viitsi tyhjentää koko Merin haastattelua tähän, koska se ei tekisi kuitenkaan oikeutta jutulle. Tyydyn siis vaan kertomaan, että kaivele lehti käsiisi ja katso, miten mielettömällä tavalla Meri on yhdistänyt kodissaan aasialaisesta ikkunasta tehdyn seinäkoristeen, keltaisen retrohenkisen valaisimen ja lasisen ruokapöydän. Lue, miksi Meristä on tärkeää, millaisilla ihmisillä itsensä ympäröi. Ja aisti, millainen elämänasenne esimerkiksi äitiyteen Merillä on.

Muut Trendi 9/2018 tärppini tässä:

  1. Anna Heskarin (Abreu) henkilöhaastattelu, jossa nainen kertoo mm. sen, mitä feminismi hänelle tarkoittaa
  2. Best Beauty Buy 2018 -voittajat. Eli siis ne kosmetiikkatuotteet, jotka ovat alansa kuningattaria. (Tämä on muuten juttu, jonka tulokset googlailen aina jälkikäteenkin kosmetiikkaosastolla navigoidessani.)
  3. Koko Hubaran kirjoitus siitä, kuinka ikä ei tuonutkaan ulkonäköpaineista luopumista, vaan ihan jotain muuta.” seuraavana aamuna vilkaisen peilistä alastonta ylävartaloani. Ennen pikkuisista ja kiinteistä rinnoistani on tullut pikkuiset ja tyhjät.”

Loistavia lukuhetkiä!

-Karoliina-

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat