OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntaiterkut reissunaisilta. Saavuttiin juuri kotiin Helsinkiin pitkän viikonlopun reissulta Keski-Suomeen.

Matkustimme F:n kanssa keskiviikkona mummolaan lapsuuden ystäväni kyydillä. Itse asiassa samaisen ystävän, jonka kanssa muutimme kahdestaan miltei tasan 11 vuotta sitten Helsinkiin.  Kyllä hiukan hymyilytti pakata tällä kertaa iso farmariauto täyteen eväitä, kumisaappaita ja leluja. Nyt kun takapenkillä ei istunut bilereissulle lähdössä oleva roud trip -jengi – kuten silloin joskus – vaan molempien tyttäret ja vieläpä yksi koirakin. Niin ne ajat muuttuvat!

Mummolareissulle lähdössä on aina se jännitysmomentti, mitä rinkkaan oikein pitäisikään pakata. Vaikka meillä useimmat perusvarusteet – yöpuvut, hammasharjat ja oloasut – mummolassa onkin aina valmiina, täytyy kotoa mukaan ottaa aina iso kasa vaatetta.  Sitä kun ei koskaan tiedä, mikä sää lopulta iskee, vaikka Forecaa onkin seurannut. Niin ja Etelä-Suomen ja Keski-Suomen säässäkin on usein näin keväisin ja toisaalta syksyisin aika paljon eroja. Helsingissä saattaa olla jo melkein kesä, kun Hankasalmella vielä näkyy viimeisiä lumikinoksia. Välikausireissaaminen onkin joskus tuottanut aika paljonkin päänvaivaa.

Parhaiksi välikauden (ja Suomen arveluttavan kesän) reissuvaatteiksi olenkin todennut erilaiset monitoimiasut, joiden ominaisuudet sopivat auringosta sateeseen, ja joiden kanssa kerrospukeutuen ne sopivat niin lämpimään kuin vähän viileämpäänkin säähän. Tällä kertaa reissukassiin mukaan tulivatkin Reiman ulkovaatteet, joiden testaamista olemme kyllä ehtineet suorittaa jo koti-Helsingin oloissakin kevään ajan Reiman ja blogin yhteistyön merkeissä.

F:llä on edelleen käytössä nuo ylistämäni Reiman ”leggarit”. Näin lämpimillä säillä tosin niiden alle ei tarvitse pukea enää mitään muuta. Takki on kuitenkin jo vaihtunut paksummasta retroihanuudesta Saladin-softshelliin, joka pitää niin tuulta kuin sadettakin, ja joka joka kuitenkin myös hengittää ja on tarpeeksi kevyt astetta lämpimämpiinkin päiviin. Sopi loistavasti lämpimien päivien kylmeneviim iltoihin. Päälle puettavaksi rantasaunan jälkeen, kun grilliruoka"iltapala" syötiin ulkosalla.

Mä pidän Saladista myös siksi, että hupun kanssa takki on ihan oikean takin näköinen, mutta irrotetulla hupulla se sopii vaikkapa toppaliivin ja toisen takin kaveriksi ikään kuin välikerrokseksi. Myös nuo tarralla säädettävät hihansuut mahdollistavat kasvunvaran ostamisen niin, ettei hihat uiskentele kuralätäköissä silloinkaan, kun takki on vähän reilumpi.

Millä keinoilla te matkustatte ja pakkaatte näillä leveysasteilla?

Muuten: Reimalla näytti olevan vielä tämän illan varastontyhejnnys. Ostin sieltä F:lle viime vuonna aivan pilkkahintaan ihanan vihreän retrohaalarin. Nytkin näytti alet olevan hyviä, joten sinne sitten!

-Karoliina-

Kommentit (2)

Nippe
3/2 | 

No, nythän kelit muuttui tosi nopeasti vapun jälkeen.
Matkustettiin 5-vuotiaan tytön kanssa pitkä junamatkakin tässä välissä.
Varustuksena oli pitkä hupullinen tuulitakki+ohut toppaliivi. Alaosana kuorihousut. Päässä ohut neulepipo ja Vikingin vettäpitävät lenkkarit.
Yläosat ostin H&M:n alesta jo talvella, housut (hyväksi todetut kosteuden siedossa) hankittu Lindexiltä.
Ja tänään oli pihalla jo hellehame, T-paita, lierihattu+kangasballeriinat. =)
IHANA KESÄ!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat