OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun mä olin lapsi, meillä oli viikkosiivouspäivä aina torstaina. Silloin tomutettiin matot, imuroitiin, pyyhittiin pölyt, pestiin lattiat ja vaihdetiin lakanat (ja varmaan paljon muutakin, jota en tiennyt tai johon en itse osallistunut).

Mun mielestä koti kaipaisi edelleenkin kerran viikossa isomman siivousrumbansa, vaikka Esko onkin sitä mieltä, että joka toinen viikko riittäisi.

Millaiset on teidän kotinne siivousrutiinit? Onko siivouspäivää? Entä mitä kaikkea viikkosiivoukseenne kuuluu? Kuinka usein lakanat ja pyyhkeet vaihdetaan?

Ihan mielenkiinnosta kyselen :) Tuntuu sille, että tässä asiassa on todella montaa koulukuntaa!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (37)

Nik-ki
38/37 | 

Kolmen kissan kanssa suursiivous kerran viikossa on tarpeen ja muutaman kerran viikossa siihen päälle pika imurointi :)

Krista
39/37 | 

Meillä viikkosiivoukseen kuuluu pölyjen pyyhintä, imurointi ja vessojen pesu. Tarvittaessa pyyhitään lattioita kostealla. Pientä siivousta teen kokoajan kun huomaan, että joku paikka on likainen tai epäjärjestyksessä. Matot viedään ulos vähän vaihtelevasti, yleensä parin kolmen viikon välein jolloin myös pestään lattiat kunnolla.

Sanna
40/37 | 

Kerran viikossa (yleensä lauantaina) imurointi, moppaus, vessan pesu, olohuoneesta pölyjen hipsuttelu staattisella huiskalla.

Mattoja (niitä harvoja, mitä on) tomutan muutaman kerran vuodessa. Petivaatteet vaihdan 3 viikon välein. Tyynyliinan joka viikko (tai vaihdan puolta). Joskus imuroin myös keskiviikkona jos jaksan. Oon suurpiirteisempi nykyään. Joka päivä tietty pyykkäystä, pyykkien viikkausta, järkkäilyä, keittiön siivousta jne.

Hyvää viikonloppua!!

Mar3ng
41/37 | 

Meille on muodostunut siivouspäivä. Perjantai. Silloin pestään kylppäri, imuroin, pyyhin pölyt, pesen lattiat, vaihdetaan pyyhkeet ja illaksi varaan taloyhtiön pyykkituvan (ilmainen käyttö ja hyvä kuivausrumpu). Sunnuntaisin vaihdan lakanat. Lisäksi meillä imuroidaan pari kertaa viikossa, koska meillä on karvaisia eläimiä... Perjantaina kun klo 21 jälkeen istahdan sohvalle niin on elämä taas järjestyksessä ja viikonloppu edessä :)

Hanna
42/37 | 

Meillä on vakiintunut siivouspäiväksi perjantai. Siitä on mukava aloittaa viikonloppu. Tällöin imuroidaan, pestään vessat, pyyhitään pölyt ja vaihdetaan pyyhkeet ja tyynyliinat. Lakanat vaihdetaan n.3-4vk:n välein, mutta tyynyliinat joka viikko. Imurointia tosin harrastetaan muulloinkin koiran takia, n.2-4 kertaa viikossa, riippuen karvanlähdöstä. Nyt ehkä imuroimme useammin, kun vauva ruvennut liikkumaan lattialla enempi. Lattioita pitäis pestä useamminkin, kuin vaan jouluna ja keväällä, hups :D

Ansku
43/37 | 

Meillä kerran viikossa imuroidaan, pyyhitään pölyt ja pestään vessat. Lattioita pestä ehkä kerran kuussa (ja tarpeen mukaan) ja matot rampataan ihan liian harvoin... Pyyheliinat ja lakanat vaihdan kerran viikossa, ihanaa arjen luksusta musta ;)se on niin ihanaa pujahtaa puhtaisiin lakanoihin illalla!

Arja
44/37 | 

Meillä käy siivooja 3vk välein / 5h. Hän vie matot ulos imuroituaan ne, imuroi lattiat, kangassohvat, pyyhkii pölyt, pesee lattiat. Viimeiseksi pesee saunan, pesuhuoneen ja wc:n. jossain välissä hän tuulettaa vuodevaatteet ja vaihtaa lakanat. Ikkunat pesemme itse 2x/v Kärcherillä.
Siivouspalvelusta en luovu.....

45/37 | 

Olen elänyt aikaa, jolloin siivouspäivä oli kerran viikossa. Keskiviikkoisin, kun taloyhtiön tuuletusparvekkeella sai kahden tunnin ajan tampata mattoja.

Kun lapset olivat pieniä, keittiön valkoinen laattalattia tuli pestyä joka päivä.

Nykyään arkea helpottaa ulkopuolinen siivousapu kaksi kertaa kuukaudessa. Joka toinen viikko pyrin selviämään viikkosiivouksesta itse :)
Mutta on se vaan ihanaa tulla puhtaaseen, kerralla valmiiksi siivottuun kotiin! En luopuisi omasta siivoojasta, vaikka aikanaan sen palkkaamista emminkin.

tanja
46/37 | 

Meillä ei ole siivouspäivää, vaan joka päivä tehdään jotain. Kerran viikossa pesen laattalattiat (laminaatit harvemmin), vessan, pyyhin pölyt ym. Imuroidaan melkein joka päivä, vähintään joka toinen. Kun eitee kaikkea kerrallaan vaan yhtenä iltana pesee vessan, toisena iltana pyyhkii pölyt, ei siivous tunnu koskaan raskaalta. Tähän varmasti vaikuttaa eniten se, että me tehdään miehen kanssa molemmat vuorotyötä, eilä meillä muutenkaan ole normaalia viikkorytmiä.

Lakanat vaihdetaan kolmen viikon välein ja nekin kahdessa erässä, eli yhtenä viikkona aikuisille ja seuraavana lapsille. Niin ei käy sekään liian raskaaksi :D

susa
47/37 | 

itse siivoan 2 vko välein kunnolla. matot ulos(tamppaus & harjaus) pölyjen pyyhintä, kaikki tekstiilit myös tuuletan (en verhoja),imurointi,moppaus,wc ja sekä perivaatteiden vaihto ja muuten parin päivän välein imuroin ja pesen wc:n ja pyykkään ja joka ilta siistin kodin niin on mukava lähteä töihin.. en suosittele kerran viikossa isoa siivousta, varsinkaan jos päivällä ei ole ketään kotona. ennen tein niin ja huomasin että siivoaa aivan turhaan, ennemmin joka päivä ja vähän ja sitten parin viikon välein kunnolla:)

Timppi
48/37 | 

Meillä siivotaan kerran viikossa. Imuroidaan, pyyhitään pölyt, luututaan lattiat. Pestään vessa. Jokapäivä pyyhitään keittiön tasot ja jos kylppärin lavuaari kaipaa pesua niin se. Toki pyykkiä pyörii useana päivänä samoin tiskikone.

hups ?
49/37 | 

Meillä on niin hektistä perhe-elämää 4- ja 8-vuotiaiden kanssa, että siivouspäivä on se päivä kun molemmat aikuiset on kotona. Kerran viikossa siivotaan, mutta vakipäivää ei ole. Jos viimeks oli sunnuntai niin seuraava siivouspäivä voi osua vasta viikon yli maanantaihin jos ollaan vaikka vkonloppu mökillä tai reissussa. Siivouspäivinä imuroidaan huolellisesti (miehen osuus) ja minä vaihdan pyyhkeet (kesällä parikin kertaa viikossa), pyyhin hyvin pölyt ja peilit ja pesen vessan ja pesuhuoneen. Joka päivä tulee pyyhittyä keittiötä, joten se harvoin kaimaa omaa virallista siivoushetkeään. Lattioida pestään ihan liian harvoin, ehkä kerran 1-2kk välein. Meillä ei ole eläimiä. Hupsista kun tuntuukin höveliltä, että meillä lakanat vaihdetaan 3-4 vkon välein. Emme hikoile öisin ilmastoidun talon vuoksi joten en tiedä siksikö tuntuu harvemmin tuo lakanan vaihtotarve. Enkä edes muista aina että, koska viimeksi vaihdettiin. Lapsille tulee vaihdettua useimmin, sairastamisien jälkeen heti jne. Meillä pidetään tavarat omilla paikoillaan ja iltaisin joka huoneessa laitetaan paikat ojennukseen samalla kun sulkee verhoja niin ei tunnu edes ylimääräiseltä vaivalta.

Nyt pisti mietityttää tuo lattioiden pesutiheys ja etenkin lakanoiden vaihto...

Ulla
50/37 | 

Meilläkin siivottiin lapsuudessa torstaisin ja niin nykyään omassakin kodissa. Tavarat järjestetään paikoilleen, imuroidaan, pyyhitään lattiat ja pölyt tasoilta yms. sekä siivotaan wc:t. Samalla vaihdetaan pyyhkeet (joka viikko) ja lakanat (joka 2.vk). Perjantaina on ihana tulla töistä kotiin ja aloittaa viikonloppu.
Ylläpitosiivousta tehdään joka päivä, tavarat paikoilleen (lelut), tiskit, keittiö ja imuroidakin on pakko toisen kerran jossain vaiheessa viikkoa.

Sanna
51/37 | 

Meillä ei ole vakiintunutta siivouspäivää vaan siivotaan vähän sen mukaan, miten ollaan kotona, kerran viikossa kumminkin. Viikkosiivoukseen sisältyy imurointi ja vessojen pesu & käsi /kasvopyyhkeiden vaihto. Lakanat vaihdetaan ja petivaatteet ulkoilutetaan kolmen viikon välein, lattiat mopataan kauttaaltaan ja matot totuttaa kerran kahdessa kuukaudessa, keittiö n.kerran kuussa. Olemme molemmat vähän innottomia siivoojia ja miehen mielestä pelkkä imurointi riittäisi viikkosiivoukseksi. Itse haluaisin lisätä pölyjen pyyhkimistä ja lattioiden pesua mutta yksin en jaksa enkä jaksa jankuttaa. Ja pysyy se huusholli näinkin ihan ok kunnossa. Lapset ovat 2 ja 4 v. niin toisaalta siivous tuntuu välillä ihan ajanhukaltakin;)

Vilma
52/37 | 

Hei! Ihana blogi teillä, sopivassa suhteessa kaikkea ja hyvällä meiningillä, kiitti! :) meillä siivotaan joka päivä, pyyhitään pölyt ja lakastaan ja pyyhitään lattiat ja peilit/ ovenkahvat. vessat siivotaan joka toinen ja imuroidaan parin päivän välein myös. Lakanat vaihdetaa kerta viikkoon ja pyyhkeet pari kertaa, siivoisin enemmänkin jos olis aikaa :D

53/37 | 

Mä oon ihastunut Foreverin MPD yleispuhdistusaineeseen, sillä lähtee kaikki liat. kerran kuukaudessa isompi siivous ja yrittää viikottain imuroida yms..

Laura
54/37 | 

Kunnon huushollisiivous joka toinen viikko, yleensä torstaisin silloin tuuletan petivaatteet (talviaikaan ulkona, muulloin pyöritän kuivausrummussa pölyt pois), vien matot ulos, vaihdan lakanat ja pesen kylppärin. Pari-kolme kertaa viikossa imuroin ja pyyhin lattiat kostealla. Meillä on kolme koiraa, karvan ja tahran määrä on helvetillinen jos näin ei tee ;) Vessat pesen pari kertaa viikossa. Lisäksi pyyhin kaappien ovia ja väliovia, ovenripoja ja tasoja muutaman kerran viikossa. Huomaamattani olen aikuisiällä kehittänyt itselleni hienoisen pöpökammon luettuani kaikenlaisia artikkeleita siitä miten/missä/kuinka kauan bakteerit missäkin pesii. Tyynyt meni vaihtoon samoin tein kun luin jutun siitä, mitä kaikkea niihin "pesiytyy" ajan kanssa!

Daniella
55/37 | 

Joka päivä on ylläpitosiivousta, mutta muuten sitä mukaa kun tulee mieleen :D luultavasti esim. lakanat ja pyyhkeet tulee vaihdettua noin joka toinen viikko. Keittiössä sattuneesta syystä imuroidaan joka päivä.

Mutta nyt innostuin tästä postauksesta niin, että teen listan kaikista siivoushommista ja pidän itseni kartalla, milloin viimeksi ne on hoidettu. Rakastan listoja ja ne tekee mun elämästä paljon mukavampaa! :D

62/37 | 

Totta!! Kyllä mekin vaihdetaan pyyhkeet viikottain, mutta lakanat vain 2 viikon välein. Se on auttamatta liian harvoin, Pitää tihentää tahtia jatkossa!

68/37 | 

Itse asiassa mulla olisikin yksi postausidea lakanoiden vaihdosta. Taidanpa pistaa sen ilmoille joku päivä, kun niin moni aiheesta kirjoitti :)

74/37 | 

Mahtavaa! Täytyy sanoa, että itsekin innostuin teidän kommenteista. Lopputulos: Vessa pitää siivota useammin, samoin lakanat tulisi vaihtaa kerran viikossa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat