PicMonkey Collage1
PicMonkey Collage1
PicMonkey Collage2
PicMonkey Collage2

Lauantaina vietetään kummityttäreni ristiäisiä, ja olenkin tässä pohtinut, mitä voisin pienelle söpöliinille antaa lahjaksi. Toisaalta vierastan kaikkia turhia koriste-esineita ja vain muistoksi tarkoitettuja tavaroita. Tuntuu nimittäin jotenkin typerälle ostaa lahja, jolla ei ole mitään todellista virkaa.

Toisaalta kuitenkin pohdin, onko liian arkista antaa lahjaksi ihan vain jokin käyttöesine. Sellainen, joka käytetään puhki. Onko se kuitenkin mautonta niinkin juhlavaan tilaisuuteen pakettiin käärittäväksi?

F:n ristiäisistä on sen verran aikaa, että olen unohtanut jo sen, mitä vauvojen vanhemmat haluavat. Vinkatkaa siis parhaat kummilahjavinkkinne minulle , kiitos!
-Karoliina-

Kuvat merkkien kuvapankista.
mekko, Lumoan // kummilusikka, Kalevala Koru // kengät, Minna Parikka // vauvakirja, Mauri Kunnas (Otava) 

 

Kommentit (40)

Krista
41/40 | 

Itse ostin "tylsästi" helminauhan, johon tuli jatkopala mukaan, kummitytölleni. Kaverini keksi mielestäni hienon idean ja osti jostain koruliikkeestä seinälle laitettavan pituusmitan (kirahvi tms) ja kirjoitti eri pituuksien kohdalle, että mitä tehdään minkäkin pituisena yhdessä, esimerkiksi 100cm pituisena sirkukseen, 140cm pituisena mennään Lintsille.

Heini
42/40 | 

Meidän mini sai nimiäislahjaksi (muiltakin kuin kummeilta) mm. Palaset Elefantti-säästölippaan, Arne Jacobsenin Design Letters-mukin (beben nimikirjaimella), Marimekon mekon (vähän isompaa kokoa, että on pidempi käyttöikä) ja puisia leluja. Osa kummeista perusti rahaston, joka realisoituu lahjansaajalle joskus vuosien päästä. Yksivuotislahjaksi tuli Jenni Pääskysaaren Tyttö sinä olet..-kirja, jota kuulemma paljon annetaan myös ristiäis/nimiäislahjaksi.

Oona
43/40 | 

Me annoimme kummilapsellemme ristiäislahjaksi laadukkaan klassikkosatukirjan. Kirja on sittemmin, lapsen kasvaessa, ollut kovassa käytössä, joten lahja oli onnistunut. Olisiko tässä sinullekkin lahjaideaa ammattisi ja kirjaprojektisi teemoittamana? :)

Jenni
44/40 | 

Jos olet sylikummi niin kummilusikka ja sitten jokin pieni käyttötavara, esim vaate tai tossut ?

Mörkömuori
45/40 | 

Mä peukutan Parikan Bunnyjen puolesta! Se oli oma valinta kummilikan ristiäislahjaksi?

Jenni
46/40 | 

Mun mielestä lusikka on kiva. On tarpeeksi juhlava ja siihen saa kivasti kaikki vauvelin tärkeät tiedot kaiverrettua. Ja lisäksi on käyttöesine! Meillä typyllä sellainen malli, jos varsi on tehty leveäksi, jotta on hyvin pienen ihmisen kouraan sopiva :) ja kauniskin on, soma jalanjälki kuvana.

Outi
47/40 | 

Kirjanen, mihin jokainen lähimmäinen saa kirjoittaa muistoja ym. Esim. Joka syntymäpäivä..Sitten tyttönen saa kirjan itselleen 18-vuotis päivänään.. Itse olen myös ostanut omenapuun (sehän tietysti riippuu asuuko maalla vaiko kaupungissa.:)

Jenna
48/40 | 

Omat lapseni saivat ihanan hanna'sin taulun, johon sai painaa (kipsiseokseen) vauvan jalanjäljet :)

Eppu
49/40 | 

Mä kerään omalle kummitytölleni Tillanderin kummihelmiä. Joka vuosi ostan pari helmeä ja sitten 18-vuotislahjaksi tai vaikka lakkiaislahjaksi saa tyttö ihka-aidon helmikaulakorun.

Tillanderilla on systeemi jossa avaavat liikkeeseensä "korutilin" jotta pysyn kärryillä kuinka monta helmeä olen jo koruun hankkinut ja jotta kuka tahansa voi helmiä käydä ostamassa. Tämä mahdollistaa myös sen että parina vuotena isovanhemmat ovat halunneet ostaa koruun yksittäisiä helmiä.

Ostan yleensa joulu- ja synttärilahjaksi helmet, eli kaksi vuodessa. Ostan usein myös jonkun pienen lisäjutun jolla pääsee leikkimään heti, helmikorua osaa (toivottavasti) arvostaa sitten aikuisena.

Helpottaa kummasti kaikkia lahjapohdintoja pitkin vuotta, suosittelen! http://www.kummihelmet.fi/kummihelmet/

50/40 | 

Meidän tyttö sai kastelahjaksi tuon myös.
Siitä on tullut hänelle tosi tärkeä juttu.

Omille kummilapsilleni olen tehnyt tilkkutäkit jokaiselle vuorollaan. Niiden lisäksk on sitten vanhempia kuunnellen viety valokuvakehystä tai vauvasormusta vähän talouden mukaa.

En pitäisi täysin hulluna ajatuksena sitäkään, että kummilapselle keräisi perinteiseen malliin hopealusikoita tms. Pienistä puroista kerääntyisi kuitenkin vuosien varrella hieno isompi kokonaisuus.

maiju
51/40 | 

Meidän pienimmäinen sai ristiäislahjaksi kummeiltaan Eero Aarnion puppyn. Kummit olivat ajatelleet, että suomalainen design kestää aikaa vielä kun pieni joskus muuttaa omaan kotiin. Nyt se on mukana kaikissa villeissä leikeissä:) Milloin isosiko pukee sen prinsessaksi ja milloin sitä taas hoivataan laastarein eläinsairaalassa. Mahtava "lelu" ! Ja kestäähän sitä myös äiti katsella.

M
52/40 | 

Minäkin olen ostanut kolmelle kummilapselle jo Puppyn. Ja lapsen kasvaessa ovat kyllä olleet mieluisia!
Ja hetikin se on kiva esine kodissa, vaikkei sillä leikittäisikään vuosiin.

Anniina
53/40 | 

Annoin kummipojalleni ristiäislahjaksi laadukkaan ja tyylikkään repun ja korttiin kirjoitin lupauksen viedä poika isompana seikkailemaan :) Reppua voi pienempänä käyttää myös hoitolaukun sijaan ja pienokaisen tärkeiden lelujen jne kuljettamiseen.

Anniina
54/40 | 

Annoin kummipojalleni ristiäislahjaksi laadukkaan ja tyylikkään repun, ja korttiin kirjoitin lupauksen viedä poika seikkailemaan isompana. Pienempänä reppua voi käyttää hoitolaukun sijasta ja pienokaisen tavaroiden kuljetukseen esimerkiksi mummolareissuilla, mutta hyvälaatuinen reppu kestää myös kouluikään ja miksei aikuisuuteen saakka, jossei käytössä niin ainakin muistona :)

Maria
55/40 | 

Meillä oli ristiäiset viime sunnuntaina ja lempparilahjoja olivat "kirja minusta", joka on lapsen vauva-ajasta kouluun asti. Käsikoru vauvan nimellä ja syntymäajalla oli ihana sekä pieni sormus jossa oli mukana kaulaketju oli yksi lemppareista.

Vilperi
56/40 | 

Ostin ensimmäiselle kummitytölleni suomalaisen hopeasepän suunnitteleman ja tekemän hopea ristin, (kannattaa tutustua oz-jewelin koruihin ) <3 seuraava kummityttöni olikin jo 14-vuotias rippikoululainen, jolle ostin silloin niin kovin muodissa olleen nomination rannekorun, on edelleen käytössä ja siihen on mukava ostaa merkkipäivinä paloja. Myös kummipojalleni, joka myöskin oli jo 14-vuotias rippikoululainen ostin samaisen nomination korun.. Hän ei siitä aluksi niin välittänyt, mutta nykyään käyttää sitä, ainakin minun nähteni :D

Kirsi
57/40 | 

Jenni sai kastehelmet, joita on käyttänyt pienestä tytöstä asti juhlissa. Niissä on pitkä käyttöaika, kun niihin tulee mukaan jatkopala, jolla saa pidennettyä helmiä...

Sanna
58/40 | 

Kirsi taas osti meidän Ainolle Kalevala korun Siivet nimisen kaulaketjun. Se on ollut käytössä niin arkisin kuin juhlissakin pienestä tytöstä lähtien.

Maria
59/40 | 

Moi! Mä sain myös suuren kunnian tänä keväänä tulla ihanan pienen tytön kummiksi. Mulla oli täsmälleen sama ongelma, mutta onneksi olen tosi läheinen tytön vanhempien kanssa. Tuumailtiin sitten yhdessä, mikä olisi sopiva lahja ja päädyttiin sormukseen, jota voi myöhemmin ketjuun pujotettuna käyttää kaulakoruna! Varsinkin tytöille tää voi olla aika hyvä, kun säilyy muistona jota voi käyttää myös arjessa! Tytön toiset kummit taisivat antaa valokuva-albumin, johon voi kaivertaa nimen, painon, syntymäajan yms. Myös mulle ja kaikille mun siskoille kummit antoi vastaavan valokuvakehyksenä. Yksi hauska lahja mihin oon törmänny on ollu sellanen käsi/jalkaveistos-paketti. Lapsen kädestä tai jalasta voi siis tehdä pakkauksen avulla itse kolmiulotteisen veistoksen. Mun veli taas sai kummiltaan lahjaksi katiskan, oliskohan ollu taka-ajatuksis saada veli mukaan kalaharrastuksen pariin:D Että kyllä myös käytännöliset lahjat voi olla hyviä! Mutta kehotan kyllä puhumaan lapsen vanhempien kanssa, jos ei sopivaa lahjaa muuten löydy!

maijjaa
60/40 | 

Itse todellakin haluaisin että lapseni saisi noi pupukengät! Mutta arvostaako lapsen vanhemmat suomalaista designia tai vaatteita, koska muuten ei kannatta. Itse pidän omasta kummilusikasta edelleen ja joku ajaton koru voi olla kummilapsesi mukana koko elämän. Mut siis lähtisin ajattelemaan mitä vanhemmat arvostaa! :)

Katjuska
61/40 | 

http://www.kummihelmet.fi/kummihelmet/
Pitkän linjan valinta, josta olen iloinnut sekä oman lapseni että kummilapseni kohdalta. Helpottaa lahja-asioita toden teolla! Oma lapseni pitää tätä helmi kerrallaan -periaatetta kivana ja jaksaa odottaa ja iloita helmien kertymisestä.

Anne-Mari
62/40 | 

Mielestäni Kalevalan siivet riipus on kaunis lahja tyttölapselle.
"Siipien suojassa on turvallista kulkea. Lapselle enkelin siipien suojelu on erityisen tärkeää. Pienokaiselle koru toivottaa hyvää matkaa sekä muistuttaa aina, kuinka ainutlaatuinen hän on. Siipien voima kannattelee elämän kaikissa vaiheissa. Iloissa, suruissa ja elämän suurissa muutoksissa Siivet-sarjan herkät korut antavat turvaa ja onnea. Design Saija Saarela."

ejoh
63/40 | 

Meillä juuri vietettiin esikoisen ristiäisiä ja ainut mitä osasin kummeille sanoa oli että perinteisen kummilusikan haluan. Lusikan lisäksi paketeista löytyi pojalle oma lasten astiasto sekä "the birth poster". Näin jälkikäteen tullut mieleen, että joku korukin pojalle (esim. kalevalan elämän roihu) olisi ollut kiva!! Itse en myöskään mistään koriste- ja muistoesineistä perusta ja olen sitä mieltä, että käyttöesineet ovat oiva lahja. Tosin suosisinn sellaista lahjaa millä käyttöä ehkä jopa läpi elämän, esimerkiksi itselläni päivittäisessä käytössä oma lasten astiasto ja kummilusikallakin syödään iltapalarahkat!

64/40 | 

Lapseni sai kummilta laatikon, jonka oli sinetöinyt kiinni. Paketti on määrä avata pojan täyttäessä 18 vuotta. Siellä on jokin esine ja ilmeisesti kirje. Mielestäni aivan huikean hieno idea ja tosi spesiaali. Ehkä mukailen ideaa joskus itse, jos tilanne tulee ajankohtaiseksi.

Jenni
65/40 | 

Minä olen ostanut muutaman kerran ihanat vauvakengät ensikengiksi ja koristellut laatikon runolla ja muutoinkin. Äiti on kerännyt samaan laatikkoon muistoja talteen.
Myös tekeminen, esim. kerta tai kertoja johonkin vauvahömppäharrastukseen olisi kiva :)
Muiden täällä kirjoittamat reppu ja pituusmitta kuulosti myös ihanille!!!

Maija
66/40 | 

Lasten astia/astiat. Esim marimekko karkuteillä tai iittalan lastenastiat. Meidän poika sai lahjaksi mm. astioita, ja pidin todella hyvänä lahjana :) olleet käytössä 4kk iästä lähtien.

Karo27
67/40 | 

Hei Kaima ;)!
Olen onnekkaasti saanut pariin kertaan pähkäillä saman asian äärellä kummin roolissa. Minusta sellainen lahja, josta on lapselle iloa ja joka kestää pidempään, on kiva. Itse olenkin päätynyt Muumi-astiastoihin (sellainen valmis, lapsille suunniteltu setti). Muumi-astiastot ovat lapsilla vuosia käytössä ja käsittääkseni lasten suosikkeja ruokapuuhissa. Toimii myös "syö vielä sen verran lisää, että niiskuneidin pää näkyy" -tarkoituksessa :D Ei ehkä kaikista persoonallisin lahja, mutta lahjalla on ainakin käyttöä ja se on ns. varma valinta :)

Maija
68/40 | 

Lasten astiat, esim marimekon karkuteillä tai iittalan astiat. Lapsemme sai mm. nämä ristiäislahjaksi ja pidin kovasti! Olleet käytössä 4kk iästä alkaen ja 1vuotias syö niistä jo itse.

ida
69/40 | 

Ristiäislahjoista en osaa valitettavasti sanoa mitään, mutta voi että, haluaisin joskus päästä ostamaan jollekin pikkuiselle lahjaksi mini kånkenin :)

Suvi
70/40 | 

Hei. Meillä on myös lauantaina tyttäremme ristiäiset! Tiedän että vauvamme saa kummilusikan, kastesormuksen ja kuksan. Kuksa koska olemme todella luonnonläheisiä retkeilijöitä. Niitä odotan todella innolla, mutta sitten pelkään kaikkia "turhia" pölynkerääjä koriste esineitä. Vaatteitakaan emme tarvitse koska niitä on todella paljon! Toivon rahaa ja kirjoja
vauvalle.

maryanne
71/40 | 

Soittorasia. Tai jokin laadukas vauvan huopa/viltti. Esim. Pentik. Nämä säilyvät pitkään ja yhtälailla tunnearvoa kuin esim. koruilla.

72/40 | 

Minä ostin kummipojalleni ristiäislahjaksi Piia Lehden grafiikanvedoksen. Minusta hänen töissään on sopiva kuvitus, joka kävisi niin lapselle kuin aikuiselle. Taulun voi kuljettaa sitten mukanaan kodista toiseen eikä se menetä arvoaan, parhaimmassa tapauksessa päinvastoin. Ja samalla tukee (kotimaista) taidekenttää. :)

Lotta
73/40 | 

Itse kamppailen ihan saman ongelman kanssa :D Ens viikolla on kummipojan nimenantojuhla ja en osaa päättää, että mitä ostais lahjaks. Kammoksun myös kaikkia "tinaisia" kehyksiä yms ja olen miettinyt jotain ensiaskel-kenkiä. Itellä on ekat kenkäni edelleen muistona tallessa :) Ensiaskel-kengät tai marimekon vauva-astioita oon miettiny. Mut sit taas, pitäiskö kummin ostaa jotain "pysyvämpää" :D kyllä on hankala päättää!

Jossu
74/40 | 

Itse ostin kummitytölle Kalevalan My Saga mallistosta kettuhelan ja siihen ketjun. Siitä tuli kyllä tosi söpö ja sopii hyvin pikkuiselle. Myöhemmin voi sitten täydentää tuota sarjaa uusilla heloilla jne.

Marika
75/40 | 

Klassikko satukirja, muumi kylpypyyhe (oli tarve ja toivottiin), kummilusikka, lasten astiasto, lasten aterimet esim. muumi. Näitä on meille tullut ja ovat olleet toivottuja.
Tuo kummihelminauha kuulostaa aivan ihanalta ajatukselta, siitä en ollut ennen kuullut. ?

76/40 | 

Itse ostin iittalan pienen vitriinin kirkkaan värisenä, johon kaiverrutin päälle kummilapsen etunimen ja sivuille syntymäpäivän, painon ja pituuden. Vitriinin sisälle ostin helmistä tehdyn kummirannekorun vaaleanpunaisena.

Laura
77/40 | 

Itse ostin syksyllä syntyneelle kummilapselle Ruskovillan ihanan silkkimyssyn. Ei kulu käytössä miksikään ja näin kummilapsi saa sen mahdollisesti itse käyttöön omille lapsilleen.

Sade
78/40 | 

Itsellä jo opiskelemaan lähdössä olevat lapset. Rahastolahjoitus tuntuisi nyt ajatellen todella ihanalta lahjalta kummeilta, kun rahantarvetta on paljon. Rahastolahja myös säilyisi muuttojen yli.

Hebulba
80/40 | 

Minä olen antanut molemmille kummilapsilleni ajokortin. Avasin tilin ja kerään 18 vuoden ajan rahaa ajokorttia varten. Toiselle tein oikein pahvisen ajokortin. Vanhempi täytti hetki sitten 18 ja odottaa innolla ristiäislahjaansa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat