OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sanotaan, että Suomessa on neljä vuodenaikaa. Mutta jos miettii lapsen pukemista ulkoiluun, on vuodenaikoja ainakin viisi, sillä välikausitamineiden ja varsinaisten hellekelieän välillekin on keksittävä ulkoiluun sopiva vaatetus.

Olen tullut siihen tulokseen, että ainakin F:lle parhaat viidennen vuodenajan ulkovaatteet ovat verryttelypuku/fleecetakki, lenkkarit, ohut pipo ja hansikkaat. Tai vaihtoehtoisesti kollarihaalari, lippis ja kangaskengät.

Ihan mielenkiinnosta : Kuinka itse puet lapsen näille 15 asteen säille esimerkiksi päiväkotiulkoilulle? Onko mukana jokin suoja-asu ulos, vai ovatko lapsenne esimerkiksi samoilla housuilla niin ulkona kuin sisälläkin?

-Karoliina-

// sammakkopipo, Me&I // rusettipipo, Papu (saatu) // haalari, Metsola // fleece-takki, Polarn O. Pyret (saatu) // Adidaksen verkkatakki, Stadium // kangaskengät, H&M // lenkkarit, Stadium //

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (8)

9/8 | 

Harvassa päiväkodissa saa olla kesälläkään sisällä ja ulkona samoilla vaatteilla.
Meillä toppahaalarista siirrytään fleecehaalari-softshelhaalari yhdistelmään. Kun ilma lämpenee, jätetään fleesehaalari ebsin pois alta ja sen jälkeen usein siirrytään haalaria kätevämmäksi käyvään kuorihousu-takki -yhdistelmä. Takkia voi tarpeen tullen avata tai vaikka riisua pois. Kuorihousuilla vedellään pitkälle t-paitakeleille.

Lenkkareihin siirrytään suoraan talvikengistä. Niillä mennään pihalla sandaalikelelle asti.

Syksyllä käytössä on periaatteessa sama setti, mutta useampana vuotena olen turvautunut myös fleesevuorisiin kurapukuihin. Niitä on käytetty myös varsinaisten sadepäivien ulkopuolella suihen aikaan vuodesta, kun on jo kylmä, mutta ei vielä talvipukupakkasia, kun maa on märkä, mutta ei vielä luminen. Siis oikeastaan läpi sen kauden, kun toiset kiskovat ulkovaatteiden päälle kurahousuja.

henna
10/8 | 

Oon päiväkodissa töissä 4-6 vuotiaiden ryhmässä, näillä ilmoilla lapsilla on verkkatakkeja ja tuulitakkeja enimmäkseen, tosin aika paljon joudutaan vaatetta vaihtelemaan aamupäivän ja iltapäivän ulkoiluihin kun lämpötilassa on eroja :) monella tosin vielä paksut rukkaset vaikka sormikkaat alkaisi olla ajankohtaiset :) toki löytyy myös niitä vanhempia ketkä haluaa että liikkuvaiselle lapselle puetaan pitkähihainen, huppari, takki ja pipo ja lapsi on ihan hikisenä ja saa huudot vanhemmalta jos avaakaan takkia :/ mutta suurimmalla osalla on onneksi säänmukainen vaatetus ja riittävästi varavaatetta :)

Tuuli
11/8 | 

Hyvältä näyttää teidän vaatteet :-) Samalla linjalla mennään. Ulkona aina eri housut kuin sisällä. Verkkarit tai ohuet rennot farkut tai vastaavat olen kokenut hyviksi. Ne erottaakin helpommin ulkovaatteiksi (niin mies kuin päivökodissakin).Kylmemmillä ja märemmillä keleillä sitten ne kuorivaatteet.
Yläosassa fleeceä tai hupparia riippuen lämpötilasta.

Daniella
12/8 | 

Mua kiinnostaa myös tuo päiväkoti-juttu tulevan syksyn uutena päiväkoti-äitinä! Mullekin olisi periaatteessa selvää, että eri vaatteet sisällä ja ulkona, mutta siis huolehtiiko hoitajat, että lapsi vaihtaa ne sisä-/ulkohousut ulos mennessä tai sisään tullessa? En ole ollenkaan vakuuttunut, että edes meidän neljävuotias muistaa itse huolehtia moisesta. Ja näillä keleillä ei ainakaan meidän hikipää tarvitse verkkahousujen alle toisia housuja.

Meillä on noin miljoona vuodenaikaa :D Kaikenlaisia yhdistelmiä siis löytyy juuri näille epämääräisille keleille. Nyt esimerkiksi tänään mentiin verkkahousut-vk-takki yhdistelmällä. Aurinko paistoi, mutta tuuli oli sen verran kylmä, että katsoin parhaaksi valita paremmin tuultapitävän takin. Verkkapukuun muuten yleensä ollaan siirrytty juuri tässä +15 tienoilla. Nyt kuitenkin tuuli on meilläpäin ollut aika viiltävä, niin toistaiseksi on saanut verkkatakki jäädä kakkoseksi. Mutta joka päivä saa kyllä miettiä uudestaan tätä pukeutumishommaa. Mitä päälimmäiseksi, mitä alle, mitä väliin, päähän pipo vai hattu... hanskoja nuorimmainen ei kauaa pidäkään, laittaa kyllä, mutta ne lentävät tuossa tuokiossa minne milloinkin.

Kuopus nukkuu vielä päiväunensa vaunuissa ja se vaunupukeminen onkin taas jo ihan toinen tarina :D Kesä, sinua odotetaan jo!

Kolmistaan-Karoliina
13/8 | 

F:llä on ollut keväällä ensimmäistä kertaa käytössä fleecevuorella olevat kurarukkaset. Kätevä keksintö!

Kolmistaan-Karoliina
14/8 | 

Voi se pisto sydämessä, kun itse seistessä bussipysäkilä (ja F:n ollessa jo hoidossa) tajuaa, että sää on erilainen kun on olettanut :( Varavaatteita ei kai koskaan voi olla liikaa!

Kolmistaan-Karoliina
15/8 | 

Juuri näin! Mieskin erottaa ;D En olisi tästä meidän yksilöstä aina niin varma...

Kolmistaan-Karoliina
16/8 | 

Meidän päiväkodissa ovat kyllä todella nohevia vaatteiden suhteen! Aina on kaiveltu vaikka repun pohjalta juuri oikeanlaiset vaatteet, jos itse ei ole muistettu laittaa vaikkapa oikeaa pipoa takin hihaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat